Rohkeutta olla minä

26.01.2018

Helsinkiin tuli mielettömän kaunis ja upea talvi. Ja nyt se jo lähti pois. Onneksi ehdittiin nauttia siitä pulkkamäessä, ja napata myös edes yhdet asukuvat talvimaisemissa, ennen kuin vesisade pyyhki kaiken pois.

Kuvattiin asukuvat Hakaniemessä kauniin talvisena ja tyynenä päivänä, jolloin pakkasta ei ollut yhtään. Vetäisin päälleni jotain vähän erilaista kuin yleensä, midimittaisen hameen ja karkkipinkin neuleen. Mä olen ollut ihan farkkutyttö synnytyksestä asti, varmaan kun raskausaikana skarppeja farkkuja ehti tulla niin kova ikävä. Farkut on kivoja, mutta joskus on kivaa vaihtelun vuoksi käyttää myös hametta. Pukeutujana haluan myös välillä vähän haastaa itseäni, ja pukeutua niin kuin HALUAN pukeutua, eikä niinkuin uskallan pukeutua.

Ihailen kaikkia rohkeita pukeutujia, sellaisia kuin Rihanna tai naapurimaamme blogikuningatar Kenza. Silti liian usein pelkään näyttäväni pöntöltä niissä ei-niin-tavallisissa vaatteissa (eli siis suunnilleen kaikissa muissa kuin farkuissa ja neuleessa/collegessa). Sovitan usein kotona ties mitä jännittäviä yhdistelmiä, mun Pinterest-kansiot on täynnä upeita ja erilaisia persoonallisia inspiraatio-asukuvia ja kaapista löytyy myös jännempiä vaatteita. Silti mua jännittää aina ihan hulluna laittaa jotain perus-univormustani poikkeavaa päälle. Ihan turhaan, koska eihän sillä ole mitään väliä jos näytän jonkun mielestä ihan dilleltä. Tärkeintähän on että mä tykkään itse mun vaatteista, ja tiedostan myös, että suurinta osaa maailman ihmisistä ei voisi vähempää kiinnostaa mitä juuri minä päälleni laitan. Silti se epävarma fiilis kumpuaa jostain.

Sitä on niin helppo opettaa lapsille, että he näyttävät upealta ja he voivat olla juuri sellaisia kuin itse haluavat, koska mä uskon siihen ihan täysillä. Ja näen, että he uskovat myös. Heidän edessä on helppoa itsekin olla itsevarma, en koskaan kriiseile ääneen vaatteista tai ulkonäöstä, etten vain tartuta höpsöjä ajatusmalleja heihin. Selkeästi opit on menneet perille, koska eivät hekään koskaan kriiseile vaatteistaan tai ulkonäöstään, vaan kehuvat itseään ja toisiaan.

Mutta kuka opettaisi mulle, että voin itse olla juuri sellainen kuin olen? Kuka hiljentäisi sen äänen joka sanoo, että ”sä et voi laittaa glitterhametta karkkipinkin neuleen kanssa tavallisena torstaina päälle koska saatat näyttää tyhmältä”.  No, eihän sitä  ääntä kukaan muu hiljennä, kuin minä itse. Minä olen se, jonka täytyy tajuta, että vaikka näyttäisinkin jonkun mielestä hölmöltä, niin mikä on pahinta mitä voisi tapahtua? Joku nauraisi? Joku saisi hyvän mielen koska näyttää itse paremmalta? Joku sanoisi ”näytät hölmöltä”? Ja miitä väliä sillä olisi jos niin tapahtuisi? Ei mitään. Ne on vain vaatteet.

Mä haluan että mun pukeutuminen vastaa mun mieltymyksiä, eikä sitä minkä oletan miellyttävän toisia. Jonkun mielestä voi kuulostaa tyhmältä, että jännitän neuleen ja hameen pukemista, niin se kieltämättä itsestänikin kuulostaa nyt kun olen kirjoittanut tämän tekstin. Mutta ei tässä olekaan kyse pelkästä yhdestä asusta, vaan ihan koko vaatekaapista, itsetunnosta ja itsevarmuudesta. Rohkeudesta olla minä.

Takki Adidas / Neule Gina Tricot / Hame Gina Tricot / Vyö Gucci / Laukku Coach / Kengät Zara / Korvakorut H&M /

ASUHAASTE

Tämän asun ja postauksen myötä haastan itseni asuhaasteeseen: tämän vuoden aikana haluan pukeutua rohkeammin ja enemmän itseni näköisesti. Siispä lupaan, että vain joka toinen asu jonka jaan täällä, saa olla perus farkut & neule/college -asu. Ja joka toisen asun pitää olla jotain muuta, jotain jännittävää, jotain hauskaa, jotain sellaista josta mulle tulee hyvä fiilis. Ihan vaan koska se riittää, että mä itse tykkään mun asusta, vaikka se kaikkien muiden mielestä olisi jotain ihan muuta kuin hieno.

Noin, booom, siinä se on! Eli jos yritän seuraavankin asun jälkeen jakaa täällä farkkuja ja collegea niin tulkaahan sanomaan SOOSOO. Ja hei, jos tunnistit itsesi tästä kuvauksesta, niin haasta ihmeessä itsesi mukaan myös! Jokaisella on oikeus pukeutua just niin kuin haluaa.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3


21 Responses to “Rohkeutta olla minä”

 1. Eve sanoo:

  Ihana ihana ihana juttu <3 ! Mulla taas on joku ongelma etten voi sietää mitään muotijuttuja: esim. niitä rikkinäisiä farkkuja tai nilkkahousuja. Olen alle 30 mutta tunnen itseni usein kaupungilla ikivanhaksi kun mätsään paremmin +50-täteihin kuin -30-nuorisoon. Mutta - se ei haittaa mua yhtään! Pääasia että on itse tyytyväinen, tsemppiä senkin haasteeseen ! 🙂

 2. Tuo on hyvä ajatus ja asenne -ehdottomasti sellasia vaatteita mistä itse tykkää,mitkä tuottaa iloa itselle :). Itellä melkee aina ihmisten ilmoilla mustat housut ja joku yläosa,tosin imetys miljoona kertaa päivässä sekä pehmeempi kroppa poissulkee vielä osia vaatteita pois mitä voin käyttää

 3. Annika sanoo:

  Asusta tykkään, sekä asenteesta mutta apua mikä valotus ja tarkennus näissä kuvissa. Sun kasvot jäävät aivan pimentoon!

 4. Marsa sanoo:

  Omaan silmään asukokonaisuus ei ehkä näytä sellaiselta, että itse sen pukisin päälleni, mutta toi sun hymy ja olemuksesta huokuva itsevarmuus on jotain mikä saa tonkin asun toimimaan! Oot rohkea ja upea nainen, todella monella tasolla ja sun blogista saa kipinää myös tällainen oikeasti niihin leggingseihin ja neuleisiin jumahtanut naikkonenkin. Ehkä joskus itsekin uskaltaa kokeilla vähän erilaisia tyylejä (jos ensin vaikka kokeilisi vaihtaa ikuiset mustat leggarit esim denim siniseen tai jotain muuta yhtä massiivista ja järkyttävää,HUI! Haha, babysteps….)
  Ja jos se ei vielä rivien välistä tullut hyvin luettavaksi: olet ihana ja sun blogissa on aina samalla tosi ammattimainen mutta samalla rennon oloinen ote, sellainen aidosti elämänmakuinen. Jatka samaan malliin<3

 5. Minnis sanoo:

  Hei must toi on just ihana asu! Ja ehdottomasti oon sitä mieltä et kaikki pukeutukoot niin kuin haluaa!!! Itsellänikin kyllä on noita ongelmia ihan liiaksi 😀 mulla on naurettava ongelma pituus. Oon 176cm ja oon liian monesti kuullut kuinka en SAA käyttää korkokenkiä. Itse rakastan niitä ja siksi harmikseni en uskalla ihan aina niitä käyttää koska tiedän jo että jtn lyttäämistä on tulossa 😀 oon tässä asiassa kasvanut jo jonkin verran että ei jokainen kommentti haittaa mutta liian usein mietin etten voi laittaa tiettyjä kenkiä koska muut……! Olkoon tämä vuosi siis vapaampi ja rohkeampi vuosi! Käytetään just sitä mitä halutaan! Olispa vaan lapsen rohkeus olla se mikä on 😀 !

  • Elina Y sanoo:

   Hei Minnis, ei muuta kuin korkkarit jalkaan vaan! 🙂 Jos yhtään helpottaa, mä oon sun kans just saman pituinen ja jotenkin aina ihaillut korkkarityyppejä ja ajatellut että olen liian pitkä minkäänlaisiin korkoihin ja mulla on joidenkin mielestä ”niin isot jalat”. Mutta sitten ostin ”vahingossa” nilkkurit korkeilla koroilla. Sitten ostin vielä korkeammat avokkaat. Ja ah mikä fiilis kopsutella niillä menemään silloin kun tuntuu sille! <3 Mitä väliä että oon silloin tuntuvasti pidempi kuin mies ja suurin osa muista, näkeepähän muut missä meen. 😀 eikä enää pituus vaivaa ollenkaan. Suosittelen korkkareita sullekin kun kerran tykkäät! 🙂 🙂

 6. Elina sanoo:

  Voi vitsi, olipa hyvä postaus!
  Ja tiiätkö mitä. Et näytä yhtään pöllöltä vaan just siltä, et mä puen mitä tykkään muitten mielipiteistä välittämättä! Ja niinhän sen kuuluukin mennä.
  Oot kyllä mahtava esimerkki sun tytöille, voi kun saisin itsekkin imettyä sun rohkeuden ja varmuuden.
  Hassua, että oon pitänyt itseäni itsevarmana ja ihmisenä joka ei ajattele mitä muut ajattelee. Mut tän postauksen myötä hoksasin et ei vitsi. Tyylin puolesta mä pukeudun just niin huomiota herätämättömästi kun olla ja voi. Ilmeisesti koulukiusaaminen jätti syvemmät arvet kun luulinkaan pukeutumisen kohdalla. Otan kyllä haasteen vastaan ja aijon tästä lähtien pukeutua just niinkuin itse haluun!

 7. Primrose sanoo:

  Ihana asenne ja ihanan persoonallinen asu sulla! Mä tunnistan kanssa itsestäni tuon mukavuuspukeutujan ja todellakin pitäisi vähän haastaa itseänsä pukeutumaan rohkeammin. Minä aina vaatekaappia inventoidessani keksin ihania asuyhdistelmiä, jotka sitten jää kumminkin arjessa käyttämättä, kun se farkut ja neule on vaan niin helppo. Joten todellakin olen haasteessa mukana! 🙂

 8. Janika sanoo:

  Ihanaa, että näytät noin onnelliselta! Näytät toki myös kauniilta, kuten aina, mutta etenkin onnelliselta ja hyvinvoivalta! Juuri tuollaisena lasten tulee äitinsä nähdä. Olet hieno esikuva!

 9. Satu sanoo:

  Miks toi vyö? Muutenki tulee vähän mummomainen fiilis. Varmaa kyl siks ku yks vanhempi nainen pitää aina tollasta yhdistelmää.

 10. K sanoo:

  Ja pyh!! Et missään nimessä näytä hölmöltä vaan aivan ihana piristävä kokonaisuus ! 🙂 t. Itse pukeudun ihanan mukaviin farkkuihin & neuleisiin mutta ilahtuen katson ”räväkämmin” pukeutuvia 🙂

 11. kata sanoo:

  Aivan mielettömän ihana postaus! Hyvä sinä<3 Olet ainutlaatuinen, arvokas eikä kukaan muu tässä maailmassa ole samanlainen, olet sinä!<3 Mä oon todellakin mukana tässä! Ihaninta viikonloppua!

 12. Vilma sanoo:

  Oot kyllä niin nätti/kaunis. Sulle sopii noi nahkatakitkin niin hyvin.

 13. Nins sanoo:

  Tuo asu olisi minusta vielä kivempi jos jättäisit vyön pois ja laittaisit paidanhelman hameen sisään Tuollaisenaan vyötärö näyttää paljon isommalta kuin todellisuudessa onkaan. Tuli muuten asusta mieleen Sinkkuelämää Carrie

 14. Mä olen niin samanlainen pukeutuja! Haluan vetää sen överimmän asukokonaisuuden just silloin maanantaina päälle, kun pitäisi mennä niissä ”normaaleissa” vaatteissa. Yhdistän vaaleanpunaista toiseen vaaleanpunaista, jos siltä tuntuu. Glitteriä arkena? Ei ongelmaa! Mutta silti on joku epävarma pieni minä jossain, joka miettii, että onko tää nyt ihan ok? Pitää vaan huutaa takasi,että on! On ok!

  Paljon rohkeutta sulle pukeutumiseen, tuo asu on ihana ! <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.