Vihdoinkin nahkatakki päällä ja avokkaat jalassa

01.04.2019

Näitä kelejä on odotettu, näitä on odotettu niin paljon! Mä olen kyllä henkeen ja vereen nahkatakkinen tyttö. Ollut 15-vuotiaasta asti ja tulen varmasti aina olemaan. Talvitakit alkoivat jo niin kyllästyttää ja niiden kanssa asukuvaaminen on aina vähän niin ja näin. En ole enää niin hurja ja seikkailunhaluinen, että uskaltaisin ainakaan kovin kylmällä kuvata ilman takkia. Talvella asukuvaaminen on siispä vaan tylsempää kuin kesällä, koska mulla on aina takki päällä. Multa ei löydy myöskään sitä massiivista takkivarastoa, joka auttaisi luomaan vaihtelua. No mutta, onneksi kevättakeissa valikoimaa on vähän enemmän, vaikka ylivoimainen suosikki nahkatakki onkin.

Kun mä ostin alkuvuodesta tämän käärmekuvioisen hameen, mä näin sen itselläni nimenomaan nahkatakin kanssa. Voin kertoa, että olin aivan seitsemännessä taivaassa, kun vihdoin pääsin pukemaan hameen juuri niin kuin olin sen kuvitellut mielessäni. Nahkatakin kanssa, muuten super yksinkertainen asu ja vielä korot kaverina. Juuri näin mä tämän halusinkin pukea. Tosin ehkä odotan vielä sitä, että hameen saa pukea paljaiden säärien kanssa +15 asteen keleillä.

Nahkatakki (keinonahkaa) on sama, jonka viime keväänä sain käytettynä mallikappaleena, ja joka on siitä asti ollut kovassa käytössä aina kun ei ole ollut pakkasta. Mä rakastan sen skarppia biker-mallia, jossa kaikki yksityiskohdat ovat juuri oikeissa paikoissa. Mä tykkään vyöstä, mä rakastan sen leikkausta. Se on vaan ihan täydellinen! Se on siis alunperin Lindexin mallistoa, ehkä tänä keväänä Lindexillä voisi olla saman mallisia, jos joku vielä etsii omaa the nahkatakkiaan.

Nämä mustat avokkaat ovat vuodelta 2015, jolloin ostin ne Zarasta. Ne ovat olleet oikein hyvä ostos, vaikkakin musta tuntuu, että mun jalka on nykyään puoli kokoa suurempi kuin ennen vuotta 2015, jolloin nämä olivat vielä täydellisen sopivat. Nykyisin ne hieman puristavat pidemmän aikaa jalassa ollessaan. Ne ovat kuitenkin mun ainoat mustat perus avokkaat. Täytyy miettiä, jos jossain vaiheessa sijoittaisin uusiin laadukkaisiin mustiin avokkaisiin, jotka olisivat jopa ihan oikean kokoiset, niin varvasparat eivät joutuisi liian koville. Tämä on kuitenkin sellainen ostos, jonka kanssa en aio kiirehtiä tai etsimällä etsiä. Jos sopiva pari tulee vastaan niin katsotaan sitten.

Paita on aivan tavallinen pitkähihainen musta trikoopaita, jollainen sopii mun mielestä kivasti hameen pariksi arkisemmassa asussa. Tykkään siitä, että hameeseen voi yhdistellä hienompia tai arkisempia materiaaleja, ja näin muunnella sitä juhlavasta paremmin arkeen sopivaksi.

Laukku on sama Guccin laukku, joka mulla on ollut päivittäisessä käytössä siitä asti kun sen syyskuussa Otolta sain. Lempparilaukkuni ikinä. Se ei ainakaan tässä reilun puolen vuoden aikana ole osoittanut minkäänlaista kulumista tai lörtsähtämistä, vaan on pitänyt täydellisesti muotonsa ja palvellut juuri niin hyvin kuin oletinkin. Voihan se olla, että käytön jälkiä vielä tulee ja varmasti tuleekin näin ahkeralla käytöllä. Mutta ainakin toistaiseksi laukku on kestänyt tätä ei-niin-varovaista lapsiperhemeininkiä erittäin hyvin. Käyttöön se on ostettu ja käytössä se myös on, ihan niinkuin kaikki muutkin laukut olisivat.

Takki Lindex | Paita Gina Tricot | Hame BikBok | Sukkahousut H&M | Kengät Zara | Laukku Gucci | Kaulakoru Gina Tricot |

Tämä taisi olla ensimmäinen kevät-asupostaus. Toivottavasti näitä on luvassa paljon lisää, ettei mikään takatalvi pääse enää iskemään. Me ollaan jo laitettu toppavaatteet kesän ajaksi varastoon, mutta onneksi lapsilla on irrotettavat kevyttoppavuoret välikausikamppeissa, niin tarkenevat, vaikka ilmat kylmenisivät tuosta vielä hetkellisesti.

Minkä vaatteen pukemista keväällä te odotitte eniten talven aikana? Tykkäättekö eniten kesä-, välikausi- vai talvipukeutumisesta itse?


7 Responses to “Vihdoinkin nahkatakki päällä ja avokkaat jalassa”

 1. Nimetön sanoo:

  Pidän syksyllä siitä tunteesta, kun pitkästä aikaa saa kaivaa paksun ja pehmeän talvitakin varastosta.
  Yhtä varmasti tykkään keväällä siitä, kun painavat talvikengät saa vaihtaa kevyempiin.

  Uusia takkeja tai kenkiä en tänä vuonna keväänsi hanki, sillä niitä on talossa jo valmiiksi. Kuopukselle tosin judet kunisaappaat olisi listalla, mutta muuten ei onneksi menee vaatteisiin rahaa.

 2. L sanoo:

  Ei kai tota hametta voi pitää ilman sukkiksia tai jotain minisortseja siellä alla? Mua ahdistaisi koko ajan että takamus vilkkuu 😀

 3. Minna sanoo:

  Hui, miten tarkenit pelkässä nahkatakissa ulkona? Olisimpa itsekin yhtä lämminverinen 😀 Mulla on ollut käytössä vielä kevyesti topattu takki, sen alla neule ja aina kaulahuivi ja hanskat päällä kun tuo tuuli on Helsingissä ollut niin kova ja kylmä.. Mutta kyllä se kevät sieltä pikkuhiljaa tulee ja odotan jo itsekin kovasti nahkatakkisäitä ja myös sitä kun ei tarvitse takkia ollenkaan! Ihanaa kevään odotusta teidän perheelle!

 4. Nimetön sanoo:

  Sen voin sanoa, että aitonahkainen takki lämmittää(eikä hikoiluta) huomattavasti enemmän kuin muovinen 🙂 itse aikoinaan käytin muovisia ja palelin kuin kylmä vuoreton saapas, sitten sijoitin aitonahkaiseen takkiin (huikeat 70e oli alennuksessa) ja ai että! Tietysti itselle tärkeintä on se, että materiaali on tullut ylijäämänä siitä kun ihmiset syö lihaa (itse olen vegaani), eikä siitä että ”pakko saada nyt tapettua lammas/lehmä/whatever jotta nuoret saa makeen rotsin” 😀 enkä ole sen jälkeen nahkatakkia ostanutkaan.
  Meinasin vetästä kevätvaatteet päälle viime viikolla, mutta sitten kuulin flunssakierteestä ja päätin kuitenki pitää vielä talvitamineet – ja hyvä niin! Nätti asu kyllä, vaikken oikeen vieläkään tosta käärmeestä välitä 😀
  On myös pakko lisätä se, että ihanaa kun jollain pysyy tyyli naisellisena, tuntuu että joka paikasta tulee FILAn verkkapukuja ja ADDUn samaisia…. En fiilaa!

 5. Jutta sanoo:

  Nahkatakin pitäminen harteilla näyttää kyllä tosi tyylikkäältä

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.