Hajusteettomat kosmetiikkasuosikit 2020

18.03.2020

*Postaus sisältää PR-toimistolta ilmaiseksi testiin saadun SA Smoothing Cream-tuotteen CeraVelta, merkitty tähdellä erikseen.

Multa toivottiin taas suosituksia hajusteettomista kosmetiikkalemppareista ja täältä niitä tulisi! Mulla on nyt takana pelkästään hajusteettomien tuotteiden käyttöä reilu vuosi ja tänä aikana olen löytänyt tosi monta uutta kivaa suosikkia niin meikkien, ihonhoidon kuin hiustenkin osalta. Vaikka edelleen välillä harmittaa, kun jää niin monet mielettömät uutuustuotteet testaamatta hajusteiden vuoksi, niin kyllä tämä lemppareiden löytäminen hajusteettomien puolelta helpottuu koko ajan onneksi.

Tässä postauksessa esittelen vain sellaisia lemppareita, jotka eivät ole aiemmin olleet esillä näissä kosmetiikkakoonneissa. Mun muita suosikkituotteita löydät viime kesän osalta TÄSTÄ postauksesta, siellä mm. itseruskettava ja muita kesään sopivia hajusteettomia lemppareita, kuten aurinkosuojavoide. Vuoden 2018 suosikkeja taas löytyy TÄSTÄ postauksesta, siinä ei tosin ole meikkejä ollenkaan vaan juuri iholle ja hiuksille kaikkea.

Blistex Sensitive hajusteeton huulirasva

Etsin oikeasti hyvää hajusteetonta huulirasvaa jonkin aikaa, mutta lopulta suosikin löytäminen olikin yllättävän helppoa. Parin euron Blistexin sensitive-huulirasva on oikeasti hyvä ja tehokas. Se kosteuttaa hyvin ja tehokkaasti ja ei jätä huulia liian mähmäisen tuntuiseksi, mikä olisi mulle iso no-no.

Clinique beyond perfecting super concealer peitevoide

Mulla oli aiemmin käytössä Goshin hajusteeton peitevoide, joka oli peittarina hyvä, mutta pakkaus oli huono. Ostin yhteensä kolme purkkia, ja jokainen niistä kolmen purkin korkista halkesi siinä vaiheessa, kun tuote oli ollut ehkä kuukauden käytössä. Siis vain halkesi ja alkoi vuotaa. Kyllästyin tähän korkin halkeamiseen, vaikka itse tuotteesta pidinkin. Siksi lähdin etsimään korvaavaa tuotetta ja päädyin Cliniquen hyllylle. Cliniqueen luotan monen muunkin meikin kohdalla, joten oli loogista etsiä peitevoide myös heidän valikoimasta. Päädyin ostamaan Clinique beyond perfecting super concealerin, joka on ollut nyt mulla käytössä pari kuukautta.

CeraVe Foaming Cleanser

Tutustin tähän tuotteeseen 1,5 vuotta sitten, kun mulla oli CeraVen kampanja blogissa. Tuote jäi mulle päivittäiseen käyttöön ja käytän sitä ympäri vuoden kasvojen puhdistukseen. Sillä lähtee hyvin ei-vedenkestävä meikki, lika ja rasva. Mun sekaihoa se ei kuivata liikaa, vaan on juuri sopiva.

CeraVe SA Smoothing Cream* saatu PR-toimistolta ilmaiseksi

Tämä on mun uusin hajusteeton testattava tuote ja olen rakastunut! SA Smoothing Cream sisältää 10% ureaa, joten se pehmittää esimerkiki korpuiksi kuivuneet kantapäät tosi hyvin, samoin kuin mun kuivat polvet. Voide sisältää myös salisyylihappoa sekä tärkeitä keramideja.

Clinique Moisture Surge päivävoide

Tätäkin tuotetta sain alunperin saanut testiin joskus, mutta sen jälkeen ostanut sitä itse lisää itselleni, kun tykästyin niin kovasti. Suloisen vaaleanpunaisessa purkissa oleva Moisture Surge päivävoide kosteuttaa super hyvin ja se on ollut mulla kovassa käytössä etenkin talvella, kun on ollut kylmä ja iho on kuivunut. Mun sekaiho on just siitä haastava, että toisista kohdista rasvoittuu ja tulee näppyä ja toisista kohdista sitten taas kuivuu niin että hilseilee. Tämän voiteen käyttö ei ainakaan ole lisännyt näppyjä yhtään.

Clinique Moisture Surge Overnight Mask

Olen levittänyt iltaisin tätä Cliniquen Moisture Surge Overnight Maskia aina niihin kaikkein kuivimpiin kohtiin kasvoilla. Se on todella täyteläistä. Yhdessä vaiheessa esimerkiksi mun leuasta iho kuivui niin, että se tuntui ihan hiekkapaperilta. Laitoin yhdeksi yöksi tätä overnight maskia, niin aamulla iho oli taas pehmeä ja lähes normaalin tuntuinen.

SIM Sensitive DS Blons Shampoo hopeashampoo

Ihan mun lemppari hopeashampoo! Tosi riittoisaa, Suomessa valmistettu ja ostin purkin muistaakseni syyskuussa ja olen käyttänyt siitä asti kerran viikossa. Edelleen purkissa on hyvin jäljellä shampoota ainakin tämän korona-kotoilun ajaksi. Tämä on super pigmenttistä ja värjää kyllä esimerkiksi sormivälit herkästi, jos ovat yhtään kuivat, vaikka ne pesisikin heti. Suosittelen siis lämpimästi käyttämään kumihanskoja silloin kun tätä levittää.

Erisan kuivashampoo

Sain alunperin Erisanin kuivashampoota testiin blogikampanjan yhteydessä ja ihastuin siihen jo silloin. Tuote jäi säännölliseen käyttöön mulle. Rakastan sitä, että Erisanin kuivashampoota löytyy lähes kaikista normi ruokakaupoistakin. Se on oikeasti tosi tehokas ja hyvä tuote, ehdottomasti paras hajusteeton kuivashampoo mitä olen testannut.

LV Muotovaahto

Mulla oli kalliimpi kampaamotuote käytössä aiemmin, mutta sen loppuessa lähistöllä ei ollut sitä saatavilla, kun oltiin reissussa. Ostin sitten LV:n hajusteetonta muotovaahtoa ihan testimielessä (maksoi ehkä 3,50) ja tykästyin heti! Tuuheuttaa tosi hyvin. Tätä kannattaa levittää tukkaan silloin, kun se on vielä tosi märkä, ei edes pyyhekuiva. Ja sitten kuivata hiustenkuivaajalla hiukset siihen asentoon, kun tukan haluaa asettuvan. Apuna voi käyttää vaikka pyöröharjaa, tai sitten vaan haroa sormilla.

Vichy hajusteeton antiperspirantti

Ihan mun lemppari! Tämä on paras ja tehokkain hajusteeton deodorantti, jota olen tähän mennessä käyttänyt. Saan kiittää suuresti plussa-tarjousta, sillä päädyin ostamaan tätä 12,90 maksavaa dödöä, kun se oli plussatarjouksessa kaksi euroa edullisemmin. En ole koskaan ennen tätä ostanut mitään muutamaa euroa kalliimpaa deodoranttia, mutta selkeästi kannatti. Tämä on aidosti tehokas ja kainalot eivät ala haista edes seuraavana päivänä, toisin kuin mulla kaikkien hajusteettomien markettidödöjen kanssa on käynyt. Yleensä ne on pitäneet kainalot hajuttomina sen yhden päivän, mutta tämä pitää kaksi päivää. Arvostan.

En ole käyttänyt itseruskettavaa nyt elokuun jälkeen, mutta nyt on taas pikkuhiljaa alkanut tulla sellainen fiilis, että olisi ihana saada vähän päivetystä iholle. Viime vuonna tosiaan käytin Vita Liberatan itseruskettavaa, jossa ei ole lisättyä hajustetta, mutta pieni ominaistuoksu siinä kyllä on. Mua pelottaa kokeilla sitä nyt talven jälkeen, että tuntuuko se pieni ominaistuoksu ihan ylivoimaiselta ja tuleeko migreeni.

Täytyy muuten ihmetellä taas kun katselin tätäkin purkkikokoelmaa, että miksi ihmeessä kaikissa hajusteettomissa asioissa pitää olla niin hitsin tylsät ja kliiniset purkit? Oikeesti. Eikö niistä voisi tehdä kauniita, värikkäitä, iloisia? Mä ymmärrän sen, että ihmiset halutaan ohjata löytämään ne hajusteettomat vaihtoehdot näillä sinisillä ja valkoisilla apteekkiväreillä, mutta siinä vaiheessa kun käyttää itse pelkästään hajusteettomia tuotteita, niin kyllä se oma kosmetiikkahylly näyttää niin tylsältä. Jos kaupassa muutenkin on osasto tai hylly erikseen hajusteettomille tuotteille, josta kaikki löytyy, niin miksi ei voisi olla värikkäitä ja tyylikkäitä purkkeja? Clinique toki piristävä poikkeus, mutta moni muu voisi mun puolesta ainakin brändätä uudelleen nämä upeat hajusteettomat tuotteet. Ehkä useampi asiakas löytäisi sitten niiden pariin, jos purkit huokuisivat kliinisyyden ja hajusteettomuuden sijaan esimerkiksi laatua, tyyliä ja kauneutta, jota purkin sisälläkin on.

Siksi kysyisinkin teiltä, että tuleeko mieleen mitään uusia hajusteettomia hyviä itseruskettavia tuotteita, joita voisin kokeilla? Sellaisia, joissa ei olisi edes ominaistuoksua?


5 Responses to “Hajusteettomat kosmetiikkasuosikit 2020”

 1. SSuvii sanoo:

  Ihana kun joku jakaa näitä! Aina saa itse tuskailla kaupassa että mikä näistä voisi toimia…

  Sen verran korjaan että tuo Vichyn on antiperspirantti ei deodorantti (kannattaa tutkia, niissä on ero! Tosin itse käytän ihan samaa tuotetta jo kolmatta vuotta)

 2. Outi sanoo:

  Olivia Kleiniltä löytyy hajusteettomia tuotteita, osassa luonnon tuoksuja mutta ihan hajusteettomiakin on, esim. Sensitive cream ja kuorintaan Deep peel ja purkit on ulkonäöltään aivan ihanat! Twistbe:ltä olen löytänyt monia tuoksuttomia luonnonkosmetiikan tuotteita, mikä on ollut niin pelastus kun vuosia oon metsästänyt toimivia tuotteita. Malankan hoitovoide on muuten myös hyvä ja söpössä peltipurkissa! Kiitos Iina kun infoat hajusteettomista tuotteista!

 3. Hanna sanoo:

  Kiitos kivasta blogista! Tää ei ole ihan vastaus kysymykseesi eli ei löydy suositusta hajusteettomasta itseruskettavasta, mutta oletko kokeillut V10plus sarjaa? Siinä kaikki tuotteet hajusteettomia ja tosi kauniissa pakkauksissa. Oma suosikkini on Okinawa water mask, jonka olen jättänyt yöksi kasvoille ja aamulla iho on hyvin kosteutettu.

 4. Jossu sanoo:

  Nyt on pakko näin apteekkilaisena kommentoida, en tarkoita pahaa mutta on kurja nähdä kuinka säkin ilmeisesti oot ostanut vichyn antiperspirantin cittarista vaikka se on apteekkiin kuuluvaa dermokosmetiikkaa. Niitä aina välillä päätyy vääriä kanavia pitkin markettien puolelle ja me apteekissa sitten kärsimme siitä, että tuotteiden kuulumista apteekkimyyntikanavaan ei noudateta.

  Mutta huippu kuulla että toi ceraven voide toimii, itse oon yrittänyt sitä kovasti suositella asiakkaille kun itse vakuutuin tuotteesta ja piristää myymistä kuulla positiivista palautetta myös muilta. 🙂

 5. Jenni sanoo:

  Hei, oletko käyttänyt Atopikin tuotteita.sarjasta löytyy itseruskettava kasvovesi, joka on aivan huippu. Avasin korkin ja kyllähän se tuoksuu kun koko pulloa tuoksuttaa, mutta saattaisi silti sopia sinulle, kasvoille ja käsivarsille todella toimiva. Herkälle iholle tarkoitettu, sarjasta löytyy myös asteittain itseruskettava vartalovoide mutta siitä ei kokemuksia. Olen myös vichy-deoon jäänyt koukkuun. Onnea uudesta kodista!
  https://www.yliopistonapteekki.fi/atopik-itseruskettava-kasvovesi-herkalle-iholle-100-ml-78259.html

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.