Ensimmäinen eskaripäivä & arkeen paluu

13.08.2019

Meidän keskimmäinen aloitti tänään eskarin ja se sujui kyllä niin mainiosti että! Aamulla fiilis oli innokas ja lapset olivat kuulemma kaikki kolme nukkuneet oikein hyvin. Laitettiin edellisenä iltana ihan kaikki valmiiksi vaatteita myöten, joten arkeen sujahtaminen sujui aika näppärästi. Ajeltiin aamulla koko porukalla kohti eskaria (ja koulua) ja sinne meidän 6v jäi eskariin tuttujen kavereiden kanssa, tuttuun paikkaan, jossa opettajatkin olivat jo tulleet vähän tutuksi tutustumiskäynneillä ja isosiskon ollessa vielä eskarilainen.

Yritin siinä rohkaisevasti sanoa, että ”katso, tuolla on toi kiva kotileikki-tila”. Vastaukseksi sain painokkaan ”kyl mä äiti tiedän jo, oon leikkinyt tuolla jo kotileikkiä ainakin kaks kertaa!”. Tämä selvä. Sinä olet nyt iso eskarilainen ja pärjäät ihan mahtavasti. Meitä vanhempia ei siis varsinaisesti kaivattu sinne pööpöilemään, joten lähdettiin ulos, sanottiin koululaiselle heipat kun hän jäi kavereiden kanssa pihalle odottamaan koulun alkua ja lähdettiin viemään kuopusta dagikseen. Se kuopuksen dagikseen jääminen mua jännitti oikeastaan kaikkein eniten, kun hän kuitenkin oli ensimmäistä kertaa jäämässä aivan yksin ilman isosiskon tukea sinne.

Mutta sekin sujui hyvin, hän jäi reippaasti istumaan ulos penkille kavereiden kanssa ja jäi odottamaan, että he pääsevät aloittamaan leikit ulkona. Antoi halit ja vilkutti vaan reippaasti heipat meille, eikä edes katsonut perään kun me lähdettiin. Olin suorastaan häkeltynyt. Näinkö helppoa tämä oli? Ihan kuin ei olisi ollutkaan 10 viikon kesälomaa välissä. Kaikki meni niin näppärästi ja rutiinilla. Onko meidän lapset oikeesti jo näin isoja! Kai ne on. Varmasti voi tulla vielä niitäkin aamuja, että hoitoon ei huvittaisi mennä tai kaikki varusteet on hukassa yhtäaikaa ja hikikarpalot nousee otsalle. Mutta tämä oli hyvä alku, nyt arki tuntuu taas paljon mukavammalta ajatukselta.

Eskaripäivän jälkeen meidän tuore eskarilainen kertoi päivästä kuin olisi ollut eskarissa jo ainakin puoli vuotta. Itsevarmana, tyytyväisenä ja iloisena. Ihanaa, että hänen eskarivuotensa alkoi näin kivasti. Päivä oli sujunut myös esikoisella ja kuopuksella yhtä hyvin kuin se alkoikin.

Koulun ja varhaiskasvatuksen jälkeen kaikilla kolmella oli vielä harrastus tänään, kun käytiin kokeilemassa uutta harrastusta. Kolme harrastusta samana iltapäivänä eri puolilla Helsinkiä vaati hieman sumplimista, mutta selvittiin. Harrastusten jälkeen mentiin koko porukalla arjen alkamisen kunniaksi syömään Naughty Brgriin. Ai että oli hyvää!

Ja vähän siinä kyllä valmistauduttiin siihenkin, että tämä äiti ei varmaan ainakaan seuraavaan pariin päivään syö mitään kovin herkullista, haastavaa tai lämmintä ruokaa. Huomenna vihdoin koittaa nimittäin mun jännittämä viisaudenhampaan poisto, mutta ompahan sitten ainakin ohi. Mä olen valmistautunut siihen protskujuomilla, jääkahveilla, kolmella eri jäätelöllä, smoothieilla ja jäädytetyillä kylmäpakkauksilla. Loppuviikolle on luvassa sosekeittoja. En jaksa pelätä pahinta (olen sen jo kerran kokenut) enkä myöskään toivo liikoja. Valmistautumiseni voi olla hieman ylimitoitettua, tai sitten ei. Katsellaan.

Tästä on tosi hyvä jatkaa kohti syksyä. Mulla on hyvät fiilikset siitä, että tästä syksystä tulee tosi työntäyteinen, mielenkiintoinen ja hauska. Vaikka oli ihan parasta olla koko kesä yhdessä, nyt on ihan parasta keskittyä taas täysillä päivisin töihin ja sitten iltaisin ihan täysillä perheeseen. Mahtavaa vaihtelua ja mahtavinta siitä tekee se, että lapset ovat myös arjesta ja kavereista ja rutiineista fiiliksissä.

Nyt saa hei vinkata leffa- tai sarjasuosikkeja, huomenna aion olla hampaan poiston jälkeen sohvalla peittoon kääriytyneenä, kylmäpakkaus poskella loppupäivän! Me just katsottiin yhdessä loppuun Euphoria, mitäs mä voisin katsoa päivällä yksin?


5 Responses to “Ensimmäinen eskaripäivä & arkeen paluu”

 1. Maria sanoo:

  Kuulosti kivalta teidän arkialoitus! Tuli mieleen että olis kiva jos kirjoittaisit postauksen lasten harrastuksista ja miten he ovat ne valinneet 🙂

 2. Marsa sanoo:

  En kestä Tiaraa ja etenki Zeldaa ja noita jättireppuja!!! Vuosittainen hihityksen ja melkeen jopa liikutuksen aiheuttaja, ku pienet koululaiset ja eskarilaiset matkaa selässään reput, jotka näyttää olevan vähintää 2/3 lapsen itsensä koosta😂💓
  Onnea ja enkeleitä tyttöjen koulutielle ja toivotaan, että Novankin dagisvuosi jatkuu yhtä reippaasti kuin alkoi!

 3. ida ihana sanoo:

  Olen huomannut työssäni päiväkodissa, että välillä aikuisia tuntuu jännittävän se lasten päiväkodin/eskarin aloitus tai lomilta paluu enemmän kuin lapsia 🙂 Toki lapset ovat erilaisia, kuten me aikuisetkin, ja reagoivat eri tavoilla muutoksiin. Mutta lapset myös tykkäävät ja tarvitsevat sitä tavallista arkea. Kuten me aikuisetkin, itsestänikin arkeen palaaminen on tuntunut ihan kivalta ja rauhoittavalta ihanan lomamme jälkeen 🙂 <3
  Laitoin muuten blogiini muutamia meidän arkiruokavinkkejä, ehkä sieltä löytyisi joku kokeiltavaksi myös teidän perheell? 🙂
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa/arkiruoka-kasvis-reseptit/

  Mukavaa paluuta arkeen!<3
  Ida
  Kotona kaupungissa -blogista
  PS. Kävin myös kuuntelemassa heti teidän yhdessä-podin ekan jakson, se oli ihana, te olette niin ihania!<3 Uusia jaksoja odottelen 🙂

 4. Minna sanoo:

  Juuri luki lehdessä hetki sitten että koululaista ei kannata autolla kuskaa kouluun.
  Jos satuit lukemaan jutun, oli iltalehdessä tai iltasanomat muistaakseni.tietysti jos on pitkä matka niin sen ymmärtää. Ja ekat päivät monet varmaan vie mutta jutussa vissiin tarkoitettiin ettei koko ajan autolla.
  Meillä ekaluokkalainen aikoinaan on kävellyt joka kerta kouluun, olen ollut mukana hetken silloin kun koulu alkoi ja sitten yksinään lähtenyt ja hyvin on sujunut.
  Asutaan aika lähellä koulua ja tien ylityksiä ei ole oikeastaan kun yksi. Nykyään on jo viidennellä ja menee pyörällä useimmiten kouluun.

 5. Voe sanoo:

  No multa otettiin kaks viisaudenhammasta kerralla…

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.