Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle

08.09.2019

Meidän on jo pidempään ollut tarkoitus lähteä käymään Vuosaaren huipulla eli Vuosaaren täyttömäellä. Vuosaaren huippu on mahtava korkeimmillaan 60 metriä meren yläpuolelle kohoava korkea näköalapaikka ja ulkoilualue, josta näkee ihan joka puolelle ympäri Helsinkiä. Paikka on sillä tavalla piilossa, että aina on tuntunut jotenkin isolta projektilta lähteä sinne, eikä tiedetty etukäteen esimerkiksi, että pääseekö sinne rattailla. Odotettiin siis reissun kanssa sitä, että taaperokin jaksaa kävellä pidempiä matkoja. Kesällä meidän naapurit kuitenkin vinkkasivat, että sinne pääsee myös rattailla (vaikka matkalla oli pari hieman haastavampaa n. 100m kohtaa). Päätettiin silloin, että pitää ehdottomasti lähteä tsekkaamaan se.

Tänään mietittiin, että mitä tehdään yhdessä koko perhe ja mä sanoin, että haluan mennä metsään. Oltiin jo lähdössä toiseen suuntaan, kun yhtäkkiä muistinkin sen Vuosaaren huipun ja me lähdettiinkin sinne. Pakattiin mukaan mehua ja mustikoita vedettiin ulkokamppeet niskaan. Otettiin mukaan meidän Babyzen Yoyo+  -rattaat, jotka on siitä kätevät, että silloin jos maasto on liian hankalaa niille, ne voi laittaa kasaan ja kantaa niitä ”laukkuna”, kun eivät paina kuin viisi kiloa.

Lapsetkin innostuivat, kun kerrottiin, että lähdetään katsomaan Helsinkiä tosi korkealta paikalta. Kävelyreitti Vuosaaren huipulle oli tosi kiva ja siinä riitti paljon nähtävää. Löydettiin niin puolukoita, vadelmia, katajanmarjoja, sieniä kuin muitakin marjoja ja paljon ihania kukkia ja kasveja. Matkalla vastaan tuli monta muuta lapsiperhettä ja pari koiraa, joita pysähdyttiin rapsuttamaan. Muutama mummokin pyöräili ohi, joille meidän taapero vilkutti ja toivotti mukavaa päivän jatkoa. Suurimman osan menomatkasta hän käveli, eikä halunnut istua rattaissa, joten kannettiin niitä vaan mukana/työnneltiin tyhjänä. Takaisin tullessa hän kuitenkin halusi istuskella puolet matkasta, joten oli ihan hyvä, että rattaat oli mukana.

Kävelymatka Vuosaaren huipun ulkoilureitin alusta kesti meidän porukalla perille ehkä n. puoli tuntia tai vähän yli, kun ei pidetty mitään kiirettä vaan pysähdeltiin tuon tuostakin ihmettelemään lasten kanssa jotain.

Vuosaaren huipulta näkyy niin Kalasataman Redi, Vuosaaren Cirrus kuin kaikki korkeimmat nosturit ja muut Helsingin maamerkit. Sieltä näkee upeasti koko Vuosaaren valtavan sataman ja voin vain kuvitella, kuinka upealta Vuosaaren huipun näköalat näyttävät sitten kun syksy hieman etenee ja puissa on upeat ruskan värit. Sitten sinne on ihan pakko lähteä uudestaan ja ottaa mukaan kaakaota termarissa ja vaikka korvapuusteja. Ihan täydellinen syysretkikohde! Ja siis luonto oli jotenkin niin omaperäistä siellä, ihan erilaista kuin muualla Helsingissä. Ei jotenkin meinannut edes tajuta, että ollaan Helsingissä kun siellä näytti niin erilaiselta.

Vuosaaren huipulle kiipeämisen jälkeen me tultiin kotiin ja laitettiin sauna lämpeämään keskellä päivää. Käytiin päiväsaunassa ja sen jälkeen herkuteltiin Oton itse tekemällä sienikeitolla. Otto ei siis ennen voinut sietää sieniä, mutta pari vuotta sitten hänen veljensä tarjoili meille tosi herkullista sienikeittoa (ja Otolla oli kamala nälkä eikä muuta ruokaa ollut tarjolla), joten Otto ”joutui” maistamaan sieniä. Sen jälkeen hän on alkanut itsekin tekemään sieniruokia ja toivomaan, että mä teen kantarellikastiketta tai metsäsienipiirakkaa.

Iltaruuan jälkeen vietettiin vielä #readhouria klo 19-20 lasten kanssa. Isommat lapset lukivat itse kirjoja ja me tehtiin Oton kanssa niin, että kumpikin sai lukea puoli tuntia yksinään omaa kirjaa ja puoli tuntia toinen luki taaperolle. Mä luin ensin taaperolle kolme satua ja sitten puoli tuntia omaa kirjaa. Otto luki sitten toiset kolme satua seuraavan puolen tunnin aikana.

Aivan ihana retki ja päivä lasten kanssa kyllä ja sanoinkin tänään Otolle, että voisko tää olla meidän sunnuntai joka viikko tänä syksynä? Metsää, saunomista, herkullista satokauteen sopivaa ruokaa ja paljon kirjoja. Ai että, kuulostaa niin hyvältä. Se oli meidän sunnuntai tänään ja se voisi kyllä olla aika moni tulevakin sunnuntai.

Toivottavasti teillä on ollut ihana ja rentouttava viikonloppu <3 Oletteko käyneet Vuosaaren huipulla? Mitä muita ihania retkeilypaikkoja Helsingissä on lasten kanssa? 


4 Responses to “Sunnuntairetki Vuosaaren huipulle”

  1. Susanne sanoo:

    Vuosaaren huipulla en ole käynyt, vaikka Vuosaaressa tuli asuttua joitain vuosia aikoinaan. Mahtava vinkki siis. Pitääkin miettiä jos vaikka ensi viikonloppuna lähtisi käymään, jos vauva on parantunut nuhastaan.

    Yksi todella kiva metsäkohde on Hallainvuori Latokartanon, Kivikon ja Myllypuron välissä. Vuoren päältä on upeat näkymät Viikkiin ja ympäristöön. Lisäksi siellä on ihania pieniä polkuja joita samoilla, ja samalla kuvitella että on jossain muualla kuin Helsingissä.

  2. Aura sanoo:

    Vuosaaren huippu on ihan upea paikka! Se oli mun ja miehen ensimmäisten treffien lokaatio sekä siellä mies kosi mua 😀 Sinne liittyy paljon tunteita ja muistoja. Yksi mitä suosittelen teille on Lammassaari, jos ette oo siellä käyneet. Ja iso suositus Pornaistensaaren ulkoilureitille. Ollaan käyty siellä nyt 3krt viimeisen 1,5v sisällä ja aina siellä on yhtä upeeta. Etenkin taapero tykkäsi, kun oli niin paljon ”upeeta maata missä kävellä” :D. ps. kannattaa käydä siellä ruska-aikana! Mut pitkospuut ovat liukkaita, jos on satanut. Eli kannattaa varata suht kuiva päivä. Hyvin pääsee rattaillakin siellä.

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Se on kyllä aivan ihana paikka<3 Ja voi miten kauniita muistoja teillä on tuosta paikasta, wau! Kiitos paljon suosituksista, pitää ehdottomasti lähteä tutustumaan molempiin! Ja aivan ihanaa syksyä teille <3

  3. Henne sanoo:

    Luen blogiasi usein sillein, että ahmin useamman postauksen kerralla ja sitten saattaa olla taas pitkä tauko, ennen kuin taas palaan. Nyt on pakko kommentoida, että nää tän postauksen kuvat on älyttömän kauniita ja ihanan sävyisiä! Ihanasti näissä näkyy se, että ei harmaalta vaikuttava päivä silti välttämättä ole ruma ja pilvisen sään pehmeä valo piirtää teidän perheenjäsenten kasvot kauniisti esiin.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.