Luukku 11: Suolaiset minitortut by Kokit ja potit

11.12.2019

Tänään blogijoulukalenterissa on jotain ihan uutta, mitä ei ole ennen ollutkaan (ellei Ottoa lasketa)! Nimittäin vieraskynäpostaus. Hannele Kokit ja Potit -blogista teki teille aivan ihanan helpon ja herkullisen jouluisan reseptin tänne ja mä taas vastaavasti tein oman reseptin Hannelen blogiin. Tänään saattekin siis yhden kalenteriluukun sijaan tavallaan kaksi. Hannelen blogiin kannattaa muutenkin käydä tutustumassa, sillä se on täynnä toinen toistaan herkullisempia ruoka- ja leivontaohjeita. Erityisesti kannattaa tsekata Hannelen resepteistä nopeat arkiruoat -kategoria, sieltä itse etsin usein helpotusta kun päässä lyö tyhjää kauppalistaa tehdessä. Mun piparkakku-valkosuklaamoussekakun ohje löytyy siis myös nyt Hannelen blogin joulukalenterista ja Hannelen ohje ja tietenkin myös nämä Hannelen ottamat upeat kuvat tortuista löytyvät täältä mun blogin puolelta.

Kuvat: Hannele Hyvärinen | Kokit ja potit

Terveisiä Oulusta! Minä olen Hannele Kokit ja potit -ruokablogista ja tuon teille jouluisia terveisiä.

Helpot ja suoraviivaiset reseptit ovat minulle kaikkein rakkaimpia. Siksi jaan teille tänään täällä ihanimman Iinan blogissa suolaisten minitorttujen reseptin.

Parasta minitortuissa on, että niissä menee vain hetki ja täytteeksi voi laittaa mitä tahansa. Omia lemppareitani ovat (merilevä)mäti, sienisalaatti ja pororouhe. Jos voisin syödä kalaa, laittaisin ehkä graavilohta. Ranskankerma tai smetana sopii hyvin tortun ja täytteen väliin. Ja kuka muka sanoo, ettei makeitakin täytteitä voisi laittaaa! Joulun helpoin herkkubuffa on tässä.

Suolaiset minijoulutortut by Kokit ja potit

Ainekset:
torttutaikinalevyjä
smetanaa tai ranskankermaa (myös kaurafraiche käy)
haluamasi suolaisia täytteitä: pororouhetta, sienisalaattia, mätiä tai merilevämätiä, sipulisilppua, aurajuustoa jne
Tee näin: 
 • Sulata torttutaikinalevyt. Yhdestä levystä tulee kahdeksan minitorttua.
 • Leikkaa levy puoliksi ja leikkaa edelleen neliöt neljään osaan pieniksi neliöiksi.
 • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 • Leikkaa neliön jokaisesta kulmasta viilto kohti keskustaa. Toista kaikilla neliöillä. Taita tortut tähdiksi taittamalla kohti keskustaa joka toinen sakara.
 • Voitele kananmunalla halutessasi.
 • Paista noin 5 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä.
 • Tarjoile suolaisten täytteiden kanssa.

Kuvat: Hannele Hyvärinen | Kokit ja potit

NAM! Näitä meidän on ihan pakko kokeilla. Miten en ole ennen tajunnutkaan, että joulutortuista voisi tehdä tälläkin tavalla suolaisia! Siis toki meillä on ollut vuohenjuusto-viikunahillotorttuja jo ainakin viisi vuotta, mutta kylmät suolaiset täytteet eivät olisi juolahtaneet mieleeni kyllä ilman tätä. Siis voin vaan kuvitella, miten herkulliselta nämä maistuvat itsetehdyn sienisalaatin tai mädin ja smetanan kanssa. Tortut ovat täydellinen alusta kaikille joulun kylmille suolaisille herkuille. Mä voisin hyvin tarjoilla näitä aaton iltapalalla yhdessä juustotarjottimen kanssa,  kun jouluillalliselle kuitenkin tulee valmistettua just se sienisalaatti, sekä tarjolla on varmasti mätiä ja muita meren herkkuja. Oletteko te kokeilleet suolaisia joulutorttuja?

Kiitos Hannelelle ihan valtavasti tästä ihanasta jouluisasta reseptistä ja vaihtokaupoista <3


3 Responses to “Luukku 11: Suolaiset minitortut by Kokit ja potit”

 1. Nimetön sanoo:

  Pasteija on tietysti vähän niinkuin suolainen joulutorttu https://valurautapadasta.blogspot.com/2019/12/pasteija.html?m=1.
  Näitä perinteisempiä on tullut nyt leivottua glögin seuraksi, mutta kylmillä täytteillä täytynee vielä kokeilla 👍🏻

  Valmiista taikinalevystä tulee muuten kiva, kun sen jakaa, kahden sijaan, kahdeksaan osaan. Silloin tortuista saa ihanan pieniä.

 2. ida ihana sanoo:

  Onpa kiva idea paistaa ”pelkkiä torttuja” ilman täytteitä 🙂 Sittenhän niitä voi syödä mieleisillään täytteillä, suolaisilla ja makeilla, jokainen 🙂 Ihana torttubuffet tulisi vaikka! Meidänkin perheessä on niin monenlaisia makuja, ja toiset tykkää enempi suolaisesta, toiset niin kui minä taas makeasta!
  Ihanaa joulunodotusta,
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 3. […] Kokit ja Potit -Hannelen suolaiset minitortut […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.