Viikon arkikuva 12/52

06.04.2020

Tällä kertaa arkikuva on yhden kuvan sijaan kuvasarja – ihan vaan, koska yksi kuva ei olisi kertonut tarpeeksi. Tai ainakaan en halunnut jättää yhtään kuvaa pois. Jokainen kuva kertoi omaa tärkeä osaansa tässä pienessä tarinassa. Kaikki kuvat on otettu n. kahden minuutin sisällä toisistaan, samassa tilanteessa, samassa spotissa. Viikon arkikuvat on otettu viime viikolla, päivää ennen muuttoa tänne uuteen kotiin. Otto pohjamaalasi ruokailutilan seinää, josta oli irronnut maalia samalla kun irrotimme tapettia. Meidän kuopus oli kovin kiinnostunut maalauspuuhista ja tuli katselemaan isänsä työskentelyä. Hetken siinä katseltuaan (ja isin olkapäähän nojailtuaan) hän kysyi, saisiko itsekin tarttua telan varteen.

Ja saihan hän. Voi kuinka onnelliseksi tuo pieni ihminen tulikaan, kun hänkin sai kokeilla maalata kuten isi! Hän oli niin onnellinen. Hän vetäisi pari kertaa telalla juuri oikeaan kohtaan (ja yhden kerran ihan viereen, mikä ei haitannut mitään) ja ilmoitti sitten, että nyt mä en jaksa enää. Maalaus oli ilmeisen rankkaa, tai sitten vaan ei niin hohdokasta, että sitä olisi jaksanut muutamaa vetoa pidempään. Mutta se ilme hänen kasvoillaan kun hän sai kokeilla ihan itse! Hän oli niin innoissaan ja iloinen ja ylpeä siitä, että hän maalasi seinää. Niin pieni ja niin iso asia samaan aikaan. Sitä iloa oli ihana katsoa. Se oli yksi niistä monista kerroista viime aikoina kun mulle on noussut onnen kyyneleet silmiin.

Ihan yhtä suurella innolla lapset ovat repineet tapetteja, irrottaneet pahveja lattiasta, etsineet sukille pareja ja valinneet maaleja uusien huoneiden seiniin. Ja myös keksineet leikkejä tämän kaiken keskelle ja unohtaneet olevansa edes mukana missään muutossa. He ovat jo löytäneet uuden kodin parhaat piilopaikat, järjestelleet pikkulegot laatikoihin ja kikatelleet iltaisin kolmestaan, vaikka olisi jo pitänyt nukkua. He ovat täällä jo ihan kotonaan.

Ei voi kuin olla kiitollinen meidän lapsille siitä, että tämä kaikki onnistui ja pysyttiin kaikki järjissämme. Vaikka muutto oli varmasti heillekin normaalia rankempi kokemus nyt, kun he olivat koko prosessissa alusta loppuun asti mukana, he jaksoivat  hienosti. Meidän kuopus muutti elämänsä ensimmäistä kertaa ja tämä muutos oli hänelle iso juttu. Mutta hienosti hänkin on sopeutunut. Vaikka kaikki on vähän outoa nyt, kun on poikkeustila, niin lapsille on varmasti ollut muuton kannalta aika kivakin se, että ollaan oltu niin paljon yhdessä. Yhdessäolo on tuonut turvaa ja pysyvyyttä ison muutoksen äärellä. Iltaisin ollaan käperrytty kainalokkain sohvalle ja vaan halittu. Se on ollut maailman ihaninta.

Oli kyllä niin oikea päätös tulla tänne juuri nyt.

Ruokailutila ei muuten ole vielä valmis, koska meiltä puuttuu tuolit. Me ei vielä olla päätetty millaiset tuolit me halutaan, joten mietitään rauhassa. Tällä hetkellä mennään vanhoilla Ikea-jakkaroilla, tripp trappilla, esikoisen työtuolilla ja yhdellä vaaleanpunaisella pinnatuolilla! Ihan hyvin ollaan pärjätty niilläkin. Ei haluttu raahata enempää pinnatuoleja tänne, kun ollaan myymässä ne kuitenkin. Haluaisitteko, että esittelen ruokailutilan seinäprojektin erikseen ensin, vai koko tilan vasta sitten, kun kaikki on 100% valmista siellä? Kertokaa ihmeessä, niin tiedän!

Haluan toivottaa kaikille vielä ihanaa alkanutta viikkoa ja ison halauksen sinne ruutujen taakse <3


21 Responses to “Viikon arkikuva 12/52”

 1. Nimetön sanoo:

  Tuntuuko haikealta ajatella, ettei todennäköisesti ainakaan nuorin tule koskaan muistamaan sitä edellistä kotia?
  Myöhemmin saatatte yllättyä toki siitäkin kuinka vähän tai kuinka erilaisia juttuja isommatkin vanhasta kodista muistavat.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Ei tunnu haikealta, mutta uskon, että hänkin saattaa jotain muistaa. Meillä isommat ainakin muistaa tosi hyvin vielä meidän edellisen kodin, josta muutettiin pois kun keskimmäinen oli 3-vuotias. Mä yllätyn yleensä just siitä, miten paljon meidän lapset muistaa asioita, kun itse olen unohtanut/en olisi uskonut että voivat muistaa niin vanhoja juttuja. 😀

 2. Saimi sanoo:

  Ihana kuvasarja! Miten muuten, vaihtuuko teillä lapsilla koulu nyt muuton myötä?

 3. . sanoo:

  Seinäprojekti ensin!

 4. Sandra sanoo:

  Voi, miten kaunis teksti, ihan kokonaisuudessaan. Niin täynnä iloa ja rakkautta ❤️ koen jotenkin todella suurta sympatiaa ja iloa teidän perheestä, olette aivan mahtavia!
  Niin ja minusta olisi kiva kuulla koko projektista, itse tykkään ennen ja jälkeen kuvista paljon 😄

 5. Nimetön sanoo:

  Mitä pohjamaalia käytitte? Eikö pohjamaali ole yleensä valkoinen ja sen päälle maalata värillinen pintamaali?

  Purkki näyttäisi pintamaalilta niin sillä kysyn? 😅 Tapetin poiston jälkeen pinta olisi hyvä tosiaan kitata, hioa koko seinä kevyesti jotta saadaan tarttumapinta ja maalata pohjamaalilla 🤔

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kysyttiin tähän neuvoa rautakaupasta, mistä maalit ostettiin ja he neuvoivat, että pohjamaalauksen voi oikein hyvin suorittaa samalla maalilla, jolla maalaa seinän muutenkin. Eikä kuulla läpi ainakaan meillä. 🙂 Ja kyllä kitattiin ja hiottiin hyvin.

 6. Viisu sanoo:

  Voi ihana Nova! Lapsen ilo kun saa auttaa ”aikuisten” hommissa. ♥️
  Mahdollisimman paljon vaan kuvia remontin ja muuton etenemisestä, vaikka igseen!

 7. Emminkemmi sanoo:

  Mielestäni voisit ensin esitellä seinä projektin ja sitten koko ruokailu tilan kun se valmis. Odotan innolla koko talosta ja huoneista kuvia. Ihanalta näyttää. Halaukset teille, olette ihana perhe♥️

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos hurjasti kauniista sanoista ja halauksia takaisin! <3 Pitää tehdä siis eka seinästä postaus ja myöhemmin sitten koko valmiista tilasta 🙂 Ihana kuulla, että odotat! 🙂

 8. M sanoo:

  Hei, tiedättehän, että pohjamaalaus tehdään erikseen pohjamaaliksi tarkoitetulla maalilla? Se edistää maalin pysymistä ja tasaisesti levittymistä. Sitä ei siis ole tarkoitus tehdä sillä maalilla, jolla seinä muuten maalataan. Nuo pienet maalatut läikät kuultavat helposti maalin alta näkyviin, koska värillistä maalia on niissä enemmän kuin muissa kohdissa.

 9. Anette sanoo:

  Mua kiinnostaa ihan remppapostauksetkin! Mitä tuotteita käytitte, oliko käyttämänne maalimerkki mitä merkkiä ja oliko sillä helppo vai vaikea maalata, mikä on seinän tarkka värisävy, maalasitteko 2 vai 3 kerrosta jnejne.

  Meillä on tiedossa muutto, ja muutama tehosteseinä tulisi maalata. Olen itse ihan noviisi asiassa, ja mitä olen googlaillut niin esimerkiksi maalien suhteen joku haukkuu merkkiä y ja toinen merkkiä z, kun tas kolmas kehuu molemmat taivaisiin. Yritä siinä sitten päätellä, että mikä tuote on hyvä :D.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mahtavaa, me kerrotaan todellakin sitten kaikki tämä! 🙂 Mut maalienkin kanssa on just niin monta mielipidettä kuin on maalaajaakin, esimerkiksi meille neuvottiin rautakaupasta, että pohjamaalauksen voi hyvin tehdä samalla värillä kuin seinän maalaa, ja täällä tuli heti asiasta kritiikkiä 😀 Siksi neuvojen jakelu on aina vähän arveluttavaa. Tsemppiä teillekin muuttoprojektiin! <3

 10. Roosa sanoo:

  Hei! Ihana kuvasarja! <3 Olen vasta ihan hiljattain alkanut seurata blogiasi, ja pakko sanoa että vaikutat aivan ihanalta ihmiseltä, ja koko perheesi tietenkin 🙂 jotenkin teksteistäsi (ja kuvistakin) välittyy niin lämmin, aito ja maanläheinen fiilis. En tiedä onko maanläheinen oikea sana, tarkoitan siis, että vaikutat kovin fiksulta ja sellaiselta jalat maassa -tyypiltä. Ja onnea muutosta, ollut kiva seurata ja erittäin innolla odotan tulevia postauksia uuteen kotiin liittyen! Ihanaa kevään jatkoa teille <3

 11. Maarit sanoo:

  Voi että on ihana lukea näitä sun postauksia, näistä ihan huokuu onnellisuus <3
  Olette kyllä ihana perhe ja huh minkä homman teitte muuton kanssa :O
  Minä tykkäisin jos esittelisit ensin projektin ja sitten valmiin ruokailutilan, kun se on kunnossa.
  Ai että, odotan paljon remppa- ja sisustuspostauksia teidän uudesta kodista.

 12. Hei ihana postaus!
  Niin hyvä mieli tuli tästä.

  Ja mua kyllä kiinnostaa projektit, ei vain valmis lopputulos! Joten ihan hyvin vois matkan varrelta tehdä juttua 🥰

 13. Emma sanoo:

  Voi tuota ilon määrää <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.