26+0!

27.01.2013

Vaikka viime sunnuntaina tuntui siltä että vauva saattaa alkaa syntymään hetkenä minä hyvänsä, ollaan me onneksi päästy taas yksi kokonainen viikko eteenpäin ja vauva on turvallisesti masussa edelleen. Supistukset ovat rauhoittuneet alkuviikosta ja perjantaisessa kontrollissa tilanne näytti onneksi ihan hyvältä. Nyt vain toivotaan että tilanne jatkuu hyvänä tästä eteenpäinkin, parin päivän päästä onneksi on taas neuvolalääkäri niin pääsee tarkistamaan että pienellä on kaikki hyvin. Pikkutyyppi  oli perjantaihin mennessä ottanut 120 gramman kasvuspurtin sunnuntaista ja paino oli jo 750g!

Mun olo on ollut aika hyvä viikontakaiseen verrattuna, mutta Tiara-raasun parantuminen otti taas takapakkia! Kuumetta ei ole ollut keskiviikon jälkeen ja pari päivää neiti olikin ihan pirtsakkana mutta nyt on tilalle tullut niin paha yskä että yöt on menneet ihan pipariksi. Huomenna mennään uudestaan käymään lääkärissä katsomassa että mikä siellä kurkussa oikein kutittaa, on niin sydäntäsärkevää kun toisella lähtee vain pienen kuiskauksen verran ääntä ja sitten se surkeasti sängyn pohjalta kuiskaa että ”äiti auttaa!” keskellä yötä. Voi pientä, toivottavasti Tiaralla olo helpottaisi pian. Päivällä yskä ei ole onneksi ollut niin paha ja Tiara on vaikuttanut ihan hyvävointiselta mutta pitää katsoa miten tämä yö sitten sujuu.

IMG_2992 IMG_3000 vauvakuva

Mutta nyt niitä masukuvia vimeinkin parin viikon tauon jälkeen. Masutyyppi on vaan villiintynyt entisestään tästä mun lepäämisestä ja mun maha heiluu ihan jatkuvasti joka suuntaan. Aamulla kun mä herään niin masu pomppii ja illalla kun alan nukkumaan on vaikea löytää hyvää asentoa kun kaveri koittaa potkia sänkyä mun mahan läpi oli mun asento mikä hyvänsä. Tänäänkin maha on muljunut tasaiseen tahtiin ja saatiinkin hauskasti tallennettua kuviin Oton kanssa kuinka maha muuttui alle puolen tunnin sisälä ihan eri muotoiseksi!!

masuvertausuusi

Mun masu oli siis parin päivän ajan tuolla tavalla tasaisemmin jakautunut mutta sitten yhtäkkiä sillä aikaa kun räpsittiin noita kuvia joissa Tipa tökkii mun masua niin tyyppi päättikin valahtaa takaisin alemmas ja masu valahti siinä mukana. Perjantaina vauva oli ainakin raivotarjonnassa ja oonkin ollut tuntevinani aika mojovia monotuksia kylkiluihin aina välillä, voin vaan kuvitella miltä ne potkut tuntuvat myöhemmin kun viimeksi Tiara vain hellästi nyrkkeili mun kylkiluihin ja oon kuullut hurjasti kauhutarinoita siitä millaista tuhoa ne pienet jalat voi saada aikaan! Innolla odottelen!

IMG_2951x IMG_2961x IMG_2978x IMG_3033x IMG_3040x

Multa pyydettiin jo monta viikkoa sitten uutta vertauskuvaa Tiaramasusta ja nykyisestä masusta mutta nyt vasta sain aikaiseksi tehtyä sellaisen! Ja en tietenkään sitten viime raskaudessa juuri tällä raskausviikolla ottanut masukuvaa ollenkaan joten tuossa kuvassa Tiaramasu -kuva on otettu viikkoa myöhemmin, mutta eikai se ole niin tarkkaa.

masuvertaus

Tuntuu hurjalta että viikkoja on jo 26! Vastahan mä hehkutin puoliväliä ja nyt ollaan jo reippaasti sen ohi ja viimeinen kolmanneskin häämöttää jo ihan pian. Mutta ihanaa että aika on mennyt näin äkkiä, saisi mennä mun puolesta vieläkin nopeammin. Toisaalta tuntuu kuitenkin helpottavalta että on vielä aikaa valmistella kaikkea vauvaa varten.

Mä oon niin hurjan väsynyt että ajatus ei jotenkin kulje ollenkaan, toivottavasti saitte edes jotain tolkkua tästä tekstistä! Koitan palailla mahdollisimman pian vähän selkeämpien ajatusten kanssa, nyt on nimittäin aivan pakko mennä nukkumaan. Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille<3


46 Responses to “26+0!”

  1. Kaisa sanoo:

    ”Äiti auttaa”… Voi miten hellyttävää mutta hirveän surullista :'( Varmasti ihan kamalaa kun ei voi auttaa toista vaikka kuinka haluaisi. Mutta ihana masu, onneksi pikkutyyppi on pysynyt sisällä vielä ja tilanne on jo parempi! 🙂 Pidän edelleen peukkuja teille, ootte niin ihanan oloinen perhe, todellakin osoitus siitä että nuoret voivat olla ERITTÄIN hyviä vanhempia, jopa parempia kuin moni vanhempana lapsen hankkinut!

    • Iina sanoo:

      No niinpä, siis olihan se suloista mutta ihan kauhean surullisen kuuloista :(<3 Kiitoksia paljon sun mielettömästä kommentista, mulle tuli kyllä niin hyvä mieli :)!!<3 Aion muuten kirjoittaa nuorena vanhemmaksi tulemisesta ihan oman postauksen lähiaikoina :)!

  2. Nina sanoo:

    Voiiii mikä väriero tuossa vikan kuvan kohalla 😀 ois kyl nyt jees tollanen rusketus 😀

    Heiii ja vielä vähän jatkoa kun kyselin tuosta potta-asiasta edellisessä postauksessa nii että osaako Tiara jo itse sanoa koska pitää mennä potalle vai viettekö sen aina tietyin väliajoin potalle istuskelemaan? 🙂

    Hyvät viikonalut sulle Iina ja voihan hyvin! Toivotaan kaikki että Tiara paranee tuosta yskästä nopeasti 🙂

    • Iina sanoo:

      Hahahh nojoo, ehkä hieman luonnollisemman rusketuksen voisin ottaa tällä kertaa ;D!

      Ja siitä potta-asiasta; Tiara varmasti osaisi sanoa kun haluaa potalle jos aktiivisesti asiaa opeteltaisi, mutta kuten sanoin niin se on vähän nyt jäänyt ja tälläkin hetkellä mun on itse hankala sitä toteuttaa päivittäin kun olen kuitenkin vuodelevossa enkä saa nostella neitiä. Ja sitten tuntuu kohtuuttomalta tälläisessä poikkeustilanteessa vaatia Tiaralta uuden asian opettelua (ja vielä noin ison asian). Kyllä Tiara ainakin osaa ilmoittaa kun vaippaan tulee tavaraa niin miksipä ei oppisi sanomaan potta-tarpeestaankin äkkiä kunhan vain jatketaan harjoituksia 🙂 Onneksi tässä on vielä reippaasti aikaa, ikää on kuitenkin vasta se 1v4kk 🙂

      Kiitoksia hurjasti ja toivotaan tosiaan että neidin vointi olisi pian parempaan päin! 🙂 Mukavaa viikkoa sinnekin!

  3. Minävaan sanoo:

    Voi Tiaraa, sulosta ja surullista samaan aikaan tuo ”äiti auttaa”. Toivottavasti Tiaran yskä hellittäis (:
    Ja sulla on kyllä niin ihana masu. Mietiskelen aina, että tollasen vauvamasun mäki haluaisin. Nii ja oon tosiaa vasta kohta 18-vuotias 😀
    Mutta mä oonki ollu aina tälläi vauva/lapsi/raskaus-höpöttelijä teini ja bongailen blogeistaki aina kaikki postaukset vaunuista ja vauvan vaatteista yms. Ja jos saisin valita että lähenkö kavereitten kanssa bilettää vai hoitaa lapsia ni valitsisin ehdottomasti ton vikan 😀
    Toivottavasti mäki joskus löydän samantyyppisen miehen ku Otto ja saisin tommosen söpön vauvamasun kans, hih (: Ootte te kyllä niin ihana perhe, että aina tulee hyvä mieli ku tätä blogia lukee !

    • Iina sanoo:

      No sepä se, se oli niin suloista mutta tuli niin paha mieli kun toisella on niin huono olo :((! Toivotaan että pian helpottaa joo!
      Kiitoksia paljon<3 Ja arvaa mitä, mä oon kuule ihan samanlainen vauvakuumeilija kun säkin, oon aina ollut ja varmasti tuun aina olemaan vaikka meillä jo pian kaksi mukulaa onkin :D!! Varmasti löydät joskus sun unelmien miehen ja saat ihanan vauvamasun :)!! Kaikkea hyvää sulle ja kiva että kommentoit :)<3

  4. Jansku sanoo:

    Ihana tuo masu! Ja paranemisia Tiaralle<3

    http://itsyourstoryy.blogspot.fi/

  5. Linkku sanoo:

    Apua ihan hullua että tuo masu voi muuttua ihan erinäköiseksi kun tyyppi liikkuu siellä! Aika siistiä kyllä 😀

    Ja voi Tiara-raukkaa 🙁 kerro multa voimaparanemisterkut!

  6. Hilkka sanoo:

    Tuleekohan tuosta uudesta tulokkaasta hirmuisen villi tapaus kun noin riehuu sun vatsassa 😀

  7. Yasu sanoo:

    Mä oon edelleen niin kade sun vauva masulle. Kärsin niin kauheesta vauva kuumeesta ettei mitää rajaa ;S Ja me vielä päätettii lykkää meijän pikkukakkos haaveita parilla vuodella ku koulu on kesken.

    Ps. paranemisii Tiaralle!! Voin vaa kuvitella millast siel on ku meil neiti valvoo ja kuumeilee nyt hampaiden takii.

    • Iina sanoo:

      Voiii, tsemppiä vauvakuumeiluun! Mut sä voit ajatella et sit parin vuoden päästä mä kadehdin sun vauvamasua kun mä oon koulussa ;D!!

      Ja tsemppiä teillekin, toivottavasti helpottaa hammaskuumeilut pian! :/

  8. Böö sanoo:

    Toivottavasti Tiara paranee pian 🙂 Nyt on ollut kaiken maailman inhottavia pöpöjä ( virustauteja ) liikkellä 🙁

  9. Vivian sanoo:

    Ihana, kun näkyy nuissa kuvissa, miten masu muuttaa malliaan pienen liikkumisen myötä. 😀 ♥ Söpöä. Hienoa kuulla, että tilanne on vähän rauhoittunut supistusten osalta, tsemppiä jatkoonkin! Ja Tiaralle paranemisia. ^^

    Hassua muuten, miten liikkeet vaihtelee pienokaisten kesken, täällä pieni on myös raivotarjonnassa nytten, mutta jotenkin niin sykkyrällä, että liikkeitä ei tuolla kylkiluiden tienoilla ole tuntunut, kyljissä ja mahan keskiosassa sitäkin enemmän! 🙂 Erikoista kuulemma neuvolatädinkin mielestä, kun yleensä raivotarjonnassa vauvat potkuttelee kylkiluihin, mutta tämä tyytyy potkimaan kylkeen / mahan keskivaiheille ja siirtelee peppuusa puolelta toiselle. 🙂

    • Iina sanoo:

      Haha se oli kyllä tosi hassua, miten se niin nopsasti muuttui se muoto :DD Ja on kyllä ihanaa että vähän on supistukset rauhoittuneet, täytyy toivoa että kaikki sujuisi hyvin loppuun asti 🙂 Kiitos!

      Tuo pepun siirtely on kans mulle tuttua molemmista raskauksista, näyttää sekin tosi hassulta kun peppu on pystyssä jommalla kummalla puolen mahaa :D! Mukavaa odotusaikaa sullekin :)!

  10. Sini sanoo:

    Hui, miten äkkiä tää aika menee :–D sun kaunis massu

  11. ac sanoo:

    Ihan huippu juttu että tilanne on rauhottunut! 🙂 Ja paranemisia tiaralle :/ raukka!

  12. Laura sanoo:

    Ihana kuulla, että tyyppi malttaa vielä pysytellä masussa 🙂 Ja oikein pikaista paranemista Tiaralle!

  13. Elsi sanoo:

    Moikka! Haluaisin vähän asiasta poiketen kysyä sulta neuvoa. Siskollani on kaksi ja puoli vuotias lapsi ja toinen syntii millä hetkellä hyvänsä (Tänään on laskettu aika). Siskoni omistaa jonkin näköisen rintarepun joka oli kuulemma ihan hyvä pienelle vauvalle. Olen kuitenkin sinun ja muiden äitibloggareiden ansiosta ihastunut tuohon Tula kantoreppuun ja ajattelinkin siis kysyä, että onko järkevää ostaa siskolleni Tula vaikka hänellä onkin jo rintareppu?
    Onhan minulla myös vähän oma lehmä ojassa, kun ajattelin että saan sen ehkä sitten itselleni kun vauveli kasvaa. Vaikka en ihan vielä (kovasta vauvakuumeesta huolimatta) ole valmis saamaan lapsia. 🙂

    • Iina sanoo:

      Heippa! 🙂

      Mä kyllä ehdottomasti suosittelisin Tulaa, se on rintareppuun verrattuna miljoona kertaa parempi selälle (koska paino jakautuu tasaisesti niin selkä ei rasitu) ja asento on vauvalle ergonomisempi 🙂 Tulalla on myös pidempi käyttöikä kuin rintarepulla, jatkopalojen ansiosta reppu menee pitkälle taaperoikään asti! 🙂 Kyllä mä uskon että sun sisko olisi kiitollinen Tulasta, koska se todella helpottaa arkea kun saa kädet vapaaksi ja vauva voi silti olla lähellä :). Hahaa toi oma lehmä ojassa oli paras :D! Kaikkea hyvää sulle :)!

  14. Erika sanoo:

    Onko hieman tullut itseruskettavaa reilummalla kädellä ekassa vertailukuvassa vai onko tuo kesällä otettu? 😀 Olen kateellinen jos rusketut nuin paljon luonnostaan 🙁

  15. Vohveli sanoo:

    Olen miettinyt mistä Tiaran nimi tulee? 🙂
    Kaunis nimi, onko sillä jokin erityinen tarina?

  16. Riikka sanoo:

    Hei! Olin itse tässä taannoin kipeänä, ja juurikin yöllä sitten alkoivat kaikenmaailman kurkkukivut ja yskimiset aina, sairaanhoitaja kehoitti ottamaan illalla hunajaa lusikallisen, se rauhoitti kurkkua ja sai nukuttua yön todella hyvin. En tosin tiedä että saako hunajaa antaa noin pienelle kuin tiara, mutta jostain selvittämällä se varmaankin ratkeaa.

    • Iina sanoo:

      Mä en oo uskaltanut antaa vieläkään hunajaa kun se suositushan on että ei alle 1-vuotiaalle, vaikka Tiara onkin jo sen yli kyllä.. Mutta jatkossa pitää kyllä kokeilla, nyt onneksi saatiin vihdoin toi lääke niin se auttoi 🙂 Kiitos vinkistä!

  17. Ninni sanoo:

    Ihana masu!!!Tulee omaa vauvamasua ikävä… Mutta tosi hienoa,että pikkuinen on edelleen masussa ja toivottavasti pysyykin vielä monta viikkoa. Pikaista paranemista Tiaralle!

  18. Henni sanoo:

    Hei ollaan tulossa hesaan kavereitten kanssa ja suunniteltiin että mentäis Vapianoon syömään, oot kertonu niin paljon hyvää siitä niin mietin jos osaat/haluut kertoo mitä sie kantsii syödä et onko joku ihan ylivoimasesti parasta?:D

  19. Minka sanoo:

    Isoa palloa jo kannat. Veljeni sai toisen lapsen 3.päivä tätä kuuta ja päätyi paikkakuntansa lehden kanteenkin, kun kerta oli ensimmäinen lapsi tänä vuonna siellä päin.
    Arielin synttäreillä, kun sitten kävivät oli tuore äiti vaivaantunut, ku mahaa oli ihan hirmuisesti jäljellä ja kyllä varmaan joku olisi luullutkin vielä raskaaksi 😀
    Siis tästä tarinasta tuli vaan mieleen, että kauankohan sun mahan ”pois sulattelu” tällä kertaa kestää, ku toinen raskausmaha on aina paljon suurempi, ku edellinen 😀
    Ja onko sun rinnat kauheasti suurentunut? Itsellä nyt raskaus on ensimmäisen kolmanneksen lopuilla ja rinnat ovat paisuneet parin päivän sisällä ihan mahdottomasti. On miehellä kivaa, mutta itsellä tuskaa, jos joutuu montakin uutta liiviä ostamaan..
    Pikku Tiara raasu 🙁 Kamalinta on se kun ei voi auttaa.. Leokin yks yö alkoi huutamaan jotain, mutta en saanut selvää ja sitten ku menin katsomaan ymmärsin, että poika oli sanonut ”Leo haluaa vessaan”. Peitto oli märkä, ku oli yritetty itse mennä vessaan eli oli suuri rauhoittelu, kun Leo oli niin harmissaan vahingosta.
    Toivottavasti nyt menee jo paremmin Tiaralla ja sulla, ettei vaan ole tullut takapakkia supistusten suhteen. Se on niin vaikeata vaan maata, varsinkin niille ihmisille, jotka ovat tottuneet itse tekemään jotain pitkin päivää.
    Mutta hyvää tiistain jatkoa tiedän perheelle!

    • Iina sanoo:

      Jaa-a aika näyttää sitten että kuinka äkkiä maha häviää, tällä hetkellä se ainakin vielä tuntuu aika samankokoiselta kuin viimeksi (super-isolta siis) 😀 Mulla meni maha viimeksikin yläkäyrän yläpuolella kokoajan, että saa nähdä miten nyt käy 🙂 Rinnat on suurentuneet yhtä paljon kuin viimeksikin eli pari kokonumeroa ja oletan kasvun jatkuvan kunhan imetys alkaa 😀 Saa tässä tosiaan olla rintsikkaostoksilla jatkuvasti!

      Paljon onnea raskaudesta koko teidän perheelle! Milloin sulla on la? 🙂 Toivottavasti sulla sujuu odotusaika paremmin kuin mulla 🙂

      Se on oikeasti äitinä olemisessa kauheinta jos lapsella on paha olo eikä voi auttaa mitenkään :/ Onneksi Tiaralla on jo parempi olo kun neiti sai lääkettä ja mullakin on vointi jatkunut hyvänä. Makoilu on kyllä super tylsää mutta kai tähänkin jotenkin on jo tottunut, vaikka edelleenkin tuntuu vaikealta pyytää apua ja juoksuttaa toisia :/!

      Hyvää tiistai-illanjatkoa teillekin ja kiva että kommentoit pitkästä aikaa! 🙂

      • Minka sanoo:

        Pakko vastata heti, ku tuli oikein vastakysymys 😀

        LA on 16.8, mutta en ole vielä käynyt edes neuvolassa, koska odotan aina ensimmäisen kolmanneksen yli enkä mene varhaisultraan.
        Menin ennen Leo ihan innoissani neuvolaan ja sain keskenmenon 11.viikolla oli inhottavaa soittaa neuvolaan, ku siellä voivoteltiin ja sanottiin ”Nyt on pyyhitty kaikki tiedot pois”. Jäi niin paha maku suuhun, että menen myöhemmin, mutta ennen sitä 17 viikkoa.
        EN tiedä onko enää sitä väliultraa, ku Arielista sai käydä kaksi kertaa ilmaiseksi ja käyn yleensä rakenneultrassa ja siinä toisessa, joka katotaan mahan päältä. Ja nyt en tiedä onko ultraus taas vain Vammalassa vai onko se siirretty jo kokonaan Tampereelle. Tampereella on niin parasta, ku sieltä saa yleensä kuvia mukaan ja tuurilla näkee erikoiskuvillakin. Vammalassa ei meinata edes näyttää kunnolla monitoria tai sitten vaan mun kohdalla oltiin tylyjä..

        Ja mulla on ollut kamalat pahoinvoinnit ja nyt alkoi jo närästyskin eli en minäkään kauhean helpolla pääse ainakaan näin aluksi.
        Toivottavasti tämä nyt edes pysyy loppuun asti.
        Viimeistään ensimmäisenä hääpäivänämme 19.4 laitan jonkin näkösen mahakuvan, jos uskallan 😀

        • Iina sanoo:

          Voiei, varmasti on jäänyt siitä inhottava tunne, en ihmettele yhtään! Toivottavasti pääset sinne Tampereelle ultraan sitten kun se kuulosti paljon kivemmalta 🙂 Ja toivottavasti vointisi paranee ja kaikki sujuu hienosti! Paljon onnea raskaudesta vielä :)!

  20. taskis sanoo:

    en lukenut aikasempia kommentteja että en tiedä onko joku jo vinkannut, mutta ootteko kokeillu yöksi ilmankostuttajaa Tiaran huoneeseen? meillä on yskän tullessa yleensä ovensuussa (jos paha kuiva yskä niin lähellä sänkyä, muttei ihan vieressä) ilmankostuttaja niin johan yöt paranee. Ei niin kutise eikä ole kuiva niin nieleminen ja hengittäminen ei satu pienelle 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos vinkistä! Meillä ei ole ilmankostuttajaa kun ei oo koskaan ollut tarvetta, tää oli vasta Tiaran eka yskä ikinä 🙂 Mutta jos näitä tulee lisää niin pitääpä harkita sellaisen hommaamista! 🙂

  21. iids sanoo:

    pakko tulla ihan sanomaan että KIITOS siitä kun kerroit hiusmarengista !! se on pelastanu mun päivät nyt pariin otteeseen jo ja en vois olla tyytyväisempi 🙂
    leikkasin kuun alussa melkeen polkkatukan ja oli kauhee kriisi että miten nää saa laitettuu, sitte muistin sun kertoneen tosta marengista ja AH, en enää vihaakkaan hiuksia niin paljon ;-D
    ja ihana blogi, oon seurannu sua alusta asti 🙂 oot mahtava ihminen !

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.