Luukku 8: Omat joululahjatoiveet

08.12.2016

Kasiluukussa kurkistetaan mun omiin joululahjatoiveisiin! Mua ehkä vähän naurattaa, koska olen toiveideni kanssa niin kaavoihin kangistunut. Toivon melkeinpä joka joulu samoja asioita, joita ei vaan tule ostettua muuten (sukat) tai joista ilmestyy aina uusi versio sopivasti joulun alla (Himoshoppaaja -kirjat) tai jotka nyt vaan sattuvat olemaan sellaisia perinteisiä joululahjoja (Pyjama).

Kuvat: Valmistajat, Sophie Kinsella Himoshoppaaja korjaa potin: Adlibris

1. KIRJA. Tänä jouluna ilmestyy taas uusi Himoshoppaaja-kirja, joten sitä toivon lahjaksi. Jouluaattona mun tapoihin vaan kuuluu käpertyä lukemaan koukuttavaa kirjaa, ja niin toivon saavani tehdä tänäkin jouluna. Himoshoppaajat ovat sopivan kevyttä hömppää jonka parissa on helppo viihtyä.

2. PYJAMA. Toivon myös mukavaa ja pehmeää pyjamaa, tosin ehkä jotain raskausmallia nyt sillä normaalit matalat pyjamahousut tuntuvat suhteellisen epämukavalta näillä viikoilla. Ja ehkä shortsimallia ennemmin kuin pitkiä housuja, koska mulle tulee hirveän nopeasti kuuma jos on liikaa päällä. Joku hauska raskauspyjama, kiitos! Pyjaman kanssa saa irroitella, mulle se on ennenkaikkea mukavuusvaate jossa hengailen ja juon kahvia aamuisin.

3. KAULAHUIVI. Sitten toivon lämmintä ja laadukasta ja ajatonta kaulahuivia, mieluiten merinovillaista. Mulla on kyllä paljon sellaisia tusinahuiveja, mutta haluaisin oikeasti kokea sen että laadukas huivi ei nyppyynny ja näyttää hyvältä vuodesta toiseen. Nyt saa suositella jos on omia huivilemppareita, hyvää olen kuullut ainakin Mulberrystä ja Balmuirista? Huivi on oiva valinta nyt kun mitään kallista vaatetta ei kannata ostaa, huivi nimittäin mahtuu aina. Ja lämpimällä huivilla on myös iso merkitys siinä vaiheessa kun vauva syntyy mahdollisesti pahimpien paukkupakkasten aikaan ja mun pitää suojata rintavarustus kylmyydeltä ettei rintatulehdus pääse yllättämään.

4. ASTIAT. Design lettersin tai Marimekon astiat ovat sellainen juttu joita kerään, ja joista tykkään aina. Kummankaan kanssa ei vaan voi mennä pieleen. Ne ovat klassikoita ja kolahtavat muhun ihan täysillä. Meillä on jo omat kirjainmukit kaikille paitsi vauvalle (ja hänelle en uskalla ostaakaan ennen kastejuhlaa ettei nimi vaan paljastu), mutta kirjainpurkit tai ihana kirjainkulho kelpaisi. Marimekolta lemppareita on Sukat makkaralla -lasiastiat ja Siirtolapuutarha -lautaset ja kulhot.

5. SUKAT. Mä en oikeasti koskaan osta sukkia, en ikinä. En koskaan muista ostaa sukkia kun käydään kaupassa, vaikka olisi tarvettakin. Siksi toivon niitä aina joululahjaksi. Rakastan värikkäitä sukkia, koska nehän on kuitenkin kenkien alla piilossa jos pitää olla asiallinen. Kotona ne taas piristävät kun sattuu katsomaan alaspäin, tosin nyt en hetkeen ole nähnyt varpaitani että ei ole tullut sukkiakaan tuijoteltua sen enempää, hah! Värikkäät sukat on siis joulun ykköslahjatoive, aina. Viimeiset pari vuotta olen käyttänyt melkeinpä pelkästään Happy Socksin sukkia, ja niitä toivon tänäkin jouluna sillä ne ovat kestäneet todella hyvin käytössä nyppyyntymättä ja reikiintymättä.

6. STROBING- tai CONTOURING KIT. Mä olen jo pitkään haaveillut jostain kunnon kasvojen korostus- tai varjostussetistä mutta en ole vaan tullut ostaneeksi. En kyllä tiedä osaisiko Otto tällaista valkata mutta ehkä jos jollain teistä on vinkki toimivasta setistä niin saa vinkata tähän!

Sellaiset toiveet. Melkein kuin olisi viime vuoden listaa lukenut mutta ei ihan. Mutta miksi yrittää väkisin keksiä jotain, kun on muutama hyväksi havaittu juttu joista tietää ilahtuvansa? Mä yleensä kuitenkin ostan itse jos jotain oikeasti tarvitsen (paitsi sukkia), joten en mitenkään säästele jouluun sellaisia isoja ostoksia tms. Mulle omat joululahjat ovat joulussa sellainen sivuseikka ja keskityn ennemmin ruokaan, yhdessäoloon ja lasten lahjoihin. Mutta sitä en kiellä etteikö kuitenkin olisi aivan ihanaa saada juuri niitä tuttuja pehmeitä paketteja ja sitä kovaa kirjaa jonka pariin uppoutua.

Mitä te toivotte joululahjaksi tänä vuonna? Oletteko huomanneet kaavoihin kangistumista omissa lahjatoiveissa iän myötä?


15 Responses to “Luukku 8: Omat joululahjatoiveet”

 1. Mä toivon yleensä äidiltä, jotain hieman hintavampaa aloepohjaisten ihonhoitotuotteiden pakettia tai jotain muuta vastaavaa. Ja niin tein tänäkin vuonna. On se vaan niin eri pistää naamalle jotain muuta kuin vesipohjaista, joka jää vain ihon pinnalle tahmaamaan. Aah…
  Mies ostaa yleensä jonkun kaulakorun (siis ei ikinä korviksia tai rannekorua tai sormusta) ja päätin, että korukokoelman kartuttamisen lisään toivon tänä vuonna lahjaa ihan erikseen. Niinpä eräs kaunis päivä totesin haluavani nesspresso kahvikoneen, josta on nyt katottu valmiiksi malli ja väri, sekä se, mistä sen halvimmin saa. :D Ei voi mennä pieleen.

 2. Avatar Iita sanoo:

  Huh, eipä olekaan tullut aikoihin kommentoitua mitään. Varmaan yli vuoteen. :D Mulla on aivan samat lahjatoiveet! Mitään tiettyä kirjaa en osannut miettiä, mutta kiitos tästä vinkistä, miten olinkaan unohtanut koko Himoshoppaajan?! :D

 3. Avatar Mira sanoo:

  Se NYX:in Higlight&Contour paletti <3 Itse vihdoin sen hankin itselleni ja voin suositella :) Kyllä varmaan Ottokin sen osaisi ostaa, kun vaan käy Nyxin pisteeltä kysymässä niin varmasti löytyy, ja kun ei oo eri sävyisiä paletteja, vaan se yksi pelkästään niin ei oo siinäkään sitä vaikeutta :)

  • Avatar Rebekka sanoo:

   Tätä suosittelen minäkin! Eli siis se Nyxin, missä on pyöreät värit, neljä korostukseen ja neljä varjostukseen. On aivan sika hyvä ja varsinkin kun ei ole hinnalla pilattu :D

  • Avatar J sanoo:

   Nyxin palettia mäkin suosittelen! Helppo käyttää aloittelijallakin ja youtubesta löytyy paljon videoita ja vinkkejä. Ennen oon käyttänyt aurinkopuuteria ja nyt huomaa että kuinka oranssia se olikaan, verrattuna ton nyxin paletin varjostusnappien sävyihin. Tilasin cocopandan sivuilta reilu parillakympillä, taisi olla jokin ale pari kk sitten :)

 4. Avatar E sanoo:

  Mulla on ollut Mulberryn kaulahuivi vuosikausia ja edelleen se on ihan priimakunnossa vaikka oon käyttäny sitä tosi tosi paljon! Balmuirista oon kans kuullu tosi paljon hyvää, seuraavaksi varmaan itse käännyn sen puoleen huivihankinnoissa. Ainakin oman arvioni mukaan Balmuirin huivit on huomattavasti muhkeampia ku Mullyt :)

 5. Avatar Mordred sanoo:

  Kai tulee vielä Otonkin joululahjatoiveet? Oon ihan pulassa miehen lahjan kanssa kun en keksi mitään!

 6. Avatar Paukku sanoo:

  Acne Studiosin suuret lampaanvillahuivit on ihan ykkösiä!
  Mulla ollut monta vuotta eikä oo mennyt miksikään, ihan bränikän näköinen edelleen.
  Plussaa on huivin koko! Se on niin iso ja pehmeä, että viluissaan sitä voi käyttää myös shaalina! Ehdoton 10+ pistettä!
  http://www.acnestudios.com/fi/en/canada/273124-990.html

 7. Miulla on sekä Mulberryn että Balmuirin huivit ja kummastakin tykkään :). Balmuirin valikoimassa on enemmän klassisia.

  Miekin toivoin huivia ja kirjaa,tosin kirjan ostin jo ite :D. Sitten CK:n liivejä ja suklaata tietysti :)

 8. Avatar Minna sanoo:

  Hei Iina.

  Pakko tarttua tuohon kaulahuiviasiaan, jossa sanoit, että käyttäisit huivia lämmittämään ”maitokannuja” talvipakkasilla. Itse sain toisen lapseni juuri pahimpien pakkasten aikaan ja tuolloin synnärillä törmäsin esitteeseen, jossa esiteltiin tuote nimeltään Termo-Mamma. Termo-Mamma on juurikin imettävälle äidille tehty rinnanlämmitin. Tilasin tuotteen oitis ja olen käyttänyt lämmitintä koko imetyksen ajan niin talvella kuin kesälläkin. Täytyy kyllä ainakin omalta osaltani kehua tuotetta. Maitokannut on pysyneet lämpiminä säällä kuin säällä. Aivan huipputuote! Suosittelen lämpimästi! :)
  -Minna

 9. Avatar Laura sanoo:

  Smashboxilla on myös aika hyviä contourjutskia ja on erinomaiset pigmentit. Mä kirjotin joulupukinkirjeeseen bola-korun, suklaarasian ja kauratyynyn. Aika vaatimattomilla mennään, mut tulevalle vauvalle varmaa tulee pyytämättäki jo jotai tavaraa.

 10. Avatar Nimetön sanoo:

  Joku pyysikin miehille lahjavinkkejä, mutta mä tarvisin vielä vauvallekin (kummitytölleni) ideoita. Mitkä siis on eniten ilahduttanut teitä tyttöjen vauva-aikoina?

  Saa vastata ihan tähän kommettiinkin vain :D

  Ihanaa joulunodotusta!

 11. Avatar Iina sanoo:

  Toi himoshoppaaja on kyllä hyvä! Luin kesällä sen enkkuversion ja piti kyllä otteessaan loppuun asti :) Huivi on kyllä ihana-varsinkin iso ja lämpöinen. Löysin lokakuussa ihanan ison mutta silti ”skarpin” näköisen huivin laivalta ja on kyllä ollut enemmän kuin hintansa väärti. Mä tykkäsin käyttää imetysaikana neuleliiviä ulkoillessa.Lämmitti boobseja kivasti mutta ei tullut kuitenkaan liian kuuma. Jotenkin tuntui että (varsinkin ekoina kuukausina synnytyksen jälkeen) tuli hitsin helposti hiki jos oli joku neule- tai fleecetakki ulkoilutakin alla mutta sit taas ilmankaan ei oikein voinut olla ettei rinnat palellu..Huivikin tuntui aina karkaavan pois lämmittämästä :P

 12. Avatar Sänna sanoo:

  Huivin osalta täältä lähtee suositukset &other storiesin suuntaan. Hinta&laatu kohdillaan ja todella muhkea! Löytyi itseltäni viime vuoden toivelistalta, tänä vuonna casion retrokello ja wokkipannu :) ihanaa joulunodotusta teille!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.