7x Minä huhtikuussa

11.04.2018

Mä rakastan tarkastella tyylin muutoksia, ja katsella vanhoja asukuvia. Olen tosi iloinen, että blogin ansiosta pystyn selaamaan vanhoja asukuvia, ja tsekkaamaan miten oma tyyli on vuosien varrella kehittynyt. Aina silloin tällöin on hauska tehdä kooste, ja katsoa, miltä on näyttänyt eri vuosina samaan aikaan. Mun tyyli on kautta ikäni vaihdellut tosi paljon, mutta toisaalta: palaan mielelläni vanhoihinkin tyyleihin, jos ne tuntuvat myöhemminkin omalta.

Yksi tällainen vanhaan tyyliin paluu on ollut paluu violetteihin hiuksiin. Mikään tukkatyyli ei varmasti koskaan ole tuntunut yhtä omalta, kuin pitkä pastellivioletti tukka. En tiedä miten ihmeessä, mutta juuri se tuntuu vaan niin omalta. Sen kanssa on hyvä olla, ja edelleen parin kuukauden jälkeenkin hymyilyttää kun katson sitä peilistä tai kuvista. Nyt on siis ottaa tyylitsekkaus huhtikuisiin Iinoihin, ja katsoa miltä sitä on näytetty eri vuosina samaan aikaan, alkaen vuodesta 2012, sillä vuoden 2011 huhtikuussa mä vasta harkitsin oman blogin perustamista.

Huhtikuu 2012

Tässä mä huhtikuussa 2012, meidän ensimmäisen yhteisen kodin parvekkeella. Silloin esikoinen oli vauva, ja me oltiin oltu vasta vuosi yhdessä Oton kanssa. Mä taisin viihtyä leopardikuviossa ja pinkeissä ruuduissa, sekä pikimustissa hiuksissa. Muistan tämän olleen yksi lempiasujani kuusi vuotta sitten, mutta nykyään en ehkä noita kahta kuosia yhdistäisi keskenään. Leopardiballerinat olivat mun lempparikengät, ja kävelin ne aivan puhki asti ennen kuin ne piti heittää pois pohjaan tulleen reiän takia. Alkuperäinen postaus löytyy TÄÄLTÄ.

Huhtikuu 2013

Tämä kuva on otettu reilut kaksi viikkoa keskimmäisemme syntymän jälkeen huhtikuussa 2013. Ostin ekat uudet farkut synnytyksen jälkeen keväisessä neonkeltaisessa värissä, ja olin ihan fiiliksissä. Asu on melko paljas, nyt asustaisin sen aivan eri tavalla. Tennarit, nahkatakki ja joku kiva koru tekisivät jo ihmeitä basic-topille ja kirkkaille farkuille. Värimaailman pitäisi kuitenkin yhtä simppelinä, koska neonkeltainen on niin kirkas väri. Hauskasti tämäkin asu kuvattu parvekkeella, se taisi olla vakkaripaikkamme ensimmäisinä blogivuosina, kun ulkona kuvaaminen nolotti sekä mua että Ottoa. Alkuperäinen asupostaus löytyy TÄÄLTÄ.

Huhtikuu 2014

Tämä asu mulla oli päällä ystävän taidenäyttelyn avajaisissa huhtikuussa 2014. Rakastan noita kenkiä edelleen, ja tuo takkikin on mulla tallessa. Hauskaa, että siitä on jo neljä vuotta kun bomberit tulivat muotiin, ajattelin että siitä olisi jotenkin vähemmän aikaa. Viihdyin hyvin pitkässä vaaleassa tukassa, vaikka jostain syystä tämä violetti tuntuu vielä sitäkin omemmalta. Huhtikuussa 2014 taisi olla paljon lämpimämpää kuin nyt, kun olen kerran uskaltanut noin kevyessä varustuksessa ilta-aikaan ulos. Alkuperäinen postaus löytyy TÄÄLTÄ.

Huhtikuu 2015

Huhtikuussa 2015 työskentelin koru-startupissa, ja olin ollut muutaman kuukauden Indiedaysilla. Pukeutumisessa on selkeästi näkyvissä se, että yritin olla sellainen bisnes-iina ja aikuinen paljon enemmän kuin nyt kolme vuotta vanhempana. Silloin mulla oli varmasti kolmen kotivuoden jälkeen vähän sellainen fiilis, että piti pukeutumisella todistella että ”Kyllä mä pystyn tähän ja olen ammattilainen”. Ehkä siihen vaikutti myös se, että olin ainoa alle 35v ja ainoa nainen joka firmassa oli töissä. Tykkään tästä asusta, mutta nykyään pukisin korkkareiden sijaan tennarit, ja kauluspaidan päälle ei välttämättä tarvitsisi enää bleiseriä. Alkuperäisen postauksen löydät TÄÄLTÄ.

Huhtikuu 2016

Tässä kuvassa ollessa olin edelleen samassa firmassa töissä, mutta korkkarit oli vaihtuneet baltsuihin, ja bleiseri jäänyt kotiin. Hauskaa että päällä on ihan samat paita ja trenssitakki kuin edellisessäkin asussa. Mä tykkään tästä asusta vähän mauttomia kenkiä lukuunottamatta ihan super paljon, ja voisin pukea sen eri kenkien kanssa juuri tuollaisena päälle vaikka tänään. Hiusten värikin miellyttää, tuo parin vuoden takainen violetti oli kyllä kaunis myös. Alkuperäisen postauksen löydät TÄÄLTÄ.

Huhtikuu 2017

Tämä kuva ei oikeastaan ole edes varsinaisesta asupostauksesta, sillä en tehnyt sellaista viime huhtikuussa. Silloin meidän kuopus oli kahden kuukauden ikäinen, ja me vietettiin aikaa Oulussa, sillä Oton puolen vuoden vanhempainvapaa oli juuri alkanut. Kuopus viihtyi paljon kantorepussaan, ja vähän vähemmän rattaissa. Voi itku miten ikävä tulee noita ihan ekoja vauvakuukausia, kun katsoo tätä kuvaa. Se oli aivan ihanaa aikaa. Asukin on ihan kiva, voisin pukea sen edelleen päälle ja kaikki nuo vaatteet ja kengät löytyvät multa edelleen. Alkuperäisen postauksen löydät TÄÄLTÄ (se oli kaupallinen yhteistyö).

Huhtikuu 2018

Tämän vuoden huhtikuu-asupostaus on tehty viime viikolla, ja se on näistä ainoa, jossa mulla on talvitakki päällä. Onneksi kevät tuli vihdoinkin tämän jälkeen, ja talvitakin sai pakata kaappiin odottamaan ensi talvea. Tästä asusta tykkään superisti, ja se on yksi tämän kevään lemppari-asuja, varmasti myös kesällä paljaiden säärien kanssa. Alkuperäinen postaus löytyy TÄÄLTÄ.

Mikä näistä huhtikuisista asuista on just sun lemppari ja miksi? Mun oma lemppari on varmaankin tuo vuoden 2016 huhtikuu, sillä tuo asu on niin ihanan keväinen, ja punainen huulipuna sopi kivasti violettiin tukkaan. Toinen lemppari on kyllä myös viime vuoden huhtikuu, ei asun takia, vaan koska asuste on maailman suloisin, eli meidän parin kuukauden ikäinen kuopus kantorepussa. Ai että, hän oli niin pieni! Mutta joo, pitkä matka sitä on kuljettu oman tyylin kanssa. Nuo loppupään kuvat tuntuvat melko omilta kaikki, sellaisilta, että voisin vetää samat asut päälle vaikka tänäänkin. Alkupään kuvien asut taas eivät tunnu ihan niin multa enää, mutta joskus ne olivat ihan mua.


26 Responses to “7x Minä huhtikuussa”

 1. Karlik sanoo:

  Hauskaa että muistaa kaikki asut vuodesta 2013 lähtien! :D Oon lukenut blogiasi siitä asti kun aloit odottamaan Zeldaa ja tämä on vaan pysynyt suosikkinani vuosien varrella, vaikken ole vielä edes kahtakymmentä!! :D
  Ihania asuja, kaikki imartelevat sinua.

 2. S sanoo:

  2014 oli se super kuuma kesä (jopa Täällä Oulussa) joka kesti ja kesti, joten varmaan on ollut jo huhtikuussa paljon lämpimämpää kun nyt. Muistan tän niin hyvin kun itsellä oli sillon La heinäkuussa ja se helle oli jotain sanoinkuvailematonta vaikka kesää rakastankin.

 3. Äm sanoo:

  Wau, Iina!! Oot niin upea. Mun mielestä toi 2014 asu on paras ja muutenkin näytät siinä niin kauniilta! <3

 4. Emilia sanoo:

  Tää on tosi kiva postaus ja hauska vertailla miten sun tyyli on vuosien aikana vaihdellut. Mun suosikki on 2014, koska tykkään niiiin paljon noista pitkistä vaaleista hiuksista ja sun upeista kilometrin mittaisista jaloista :) musta on kiva kun uskallat kokeilla erilaisia tyylejä ja tykkään ihan hirveesti siitä, että ainakin näin blogin välityksellä tuntuu, että oot löytänyt vielä enemmän rohkeutta pukea sitä mikä tuntuu susta hyvältä.

 5. Ronja sanoo:

  -14 vuoden kuva on kyllä ykkönen, näytät ihan huippumallilta ripauksella rockia!

  Pitänee kyllä sanoa miten sulonen oot tuossa -12 vuoden kuvassa. Siun kehitystä on kyllä ilo seurata ja tykkään mite kokeilet uusia asioita!

 6. Laura sanoo:

  Mun lempparit on 2014 ja 2015 :) ihania asuja!

 7. Iina sanoo:

  Olipa kiva postaus! Hauska huomata, että oon seurannut sua jo ainakin viisi vuotta! Lemppariasu oli vuoden 2014 asu. :)

 8. Hanna sanoo:

  Moi,

  en missään nimessä halua kommentillani loukata ja en tiedä miten sen muotoilisin ilman, että en loukkaa. Mutta näissä postauksissa huomaa hyvin ulkoistenkin seikkojen muuttamista, kuten painon. Olet vuonna 2014 ja 2015 esim ihan sika pienessä kunnossa, mutta sitten 2016 yhtäkkiä ottanut kiloja ja siis näytät hyvältä! Olet jopa liian laiha esim vuonna 2014. Minun silmääni.

  Mutta jos tämä ei ole arka aihe, niin monen nuoren naisen esikuvana voisiko olla mahdollista saada postaus aiheesta. Miten paino on heitellyt paljonkin esim. kuluneen 7 vuoden aikana. Onko siihen joku syy, ja tiedostatko sen itse ja vaikuttaako se sinun itsetuntoosi, että joinakin vuosina olet paljon laihempi. Ja pyritkö takaisin siihen, vai oletko tyytyväisempi nyt. Ylipäätään olisi kiva keskustella ja saada postaus painosta, kun se monelle on ongelma ja syömishäiriöt yleisiä.

  • Sipu sanoo:

   En ole Iina, mutta itse olen saman mallinen kuin hän, eli aina ollut hoikka. Synnytyksen jälkeen, imetyksen, stressin ja valvomisten myötä kuihduin ihan olemattomiin. Siinä vaiheessa kun lapsi täytti vuoden, painoin 47 kg. Ahdisti ihan kauheasti, koska tuntui että kaikki luulevat, että mulla on anoreksia. Häpesin kroppaani ja sitä että vaatteet roikkuivat ylläni. Tuntui että jatkuvasti sai puolustella kokoaan. Vasta viime kuukausina paino on lähtenyt hiljalleen nousuun, ja iloitsen joka kilosta. Lapsi on nyt puolitoistavuotias.

   Muistaakseni tuolloin kun Iinallakin oli paino alhaalla, täällä blogissa ihmiset jättivät paljon törkeää kommenttia aiheesta ja epäilivät syömishäiriötä ym. Ihmisten ois hyvä tiedostaa, ettei se laihuus ole aina omasta halusta tulevaa, eikä jokainen laiha ole sairas.

 9. Manteli sanoo:

  Samaa mieltä kuin moni muu, huhtikuu 2014 on paras! Ehkä tuostakin tyylistä saadaan revanssi!

 10. Nimk sanoo:

  Monet on sitä mieltä, että 2014 on paras. Vaatteet on kyllä upeat, mutta mun mielestä itse et näytä niin eloisalta ja terveeltä. Ja tiedostan täysin, että toiset on vaan tosi hoikkia ja pienirakenteisia, eli en halua missään nimessä loukata, mutta mun mielestä olet nyt tai 2016 ehdottomasti upeimmillasi, niin tyylin kuin ulkoisen habituksenkin puolesta.

 11. Anne sanoo:

  2016 vuoden asukuva on lempparini ja muutenkin näytät siinä kuvassa todella kauniilta naiselta. Asu on naisellinen, siisti ja keväinen.

 12. Anna sanoo:

  Jännä että monen mielestä sun 2014 tyyli on paras :) mun mielestä taas 2016, siinä on onnellisuutta :) musta toi 2014 vuoden tyyli näyttää semmoselta ”kovis ” ja persoonaton tyyliltä, 2016 taas on semmosta herkkyyttä ja aitoutta. Hankala selittää, mutta ehkä näin äiti-ihmisenä aattelen näin ja nuoremmat ajattelee erilailla :D

 13. Emilia sanoo:

  2016 ehdottomasti! Olet niin upea siinä <3 Vaikka toki olet kaunis kaikissa.

 14. emzi sanoo:

  Pakko sanoa kyllä toi 2017. On niin ihanan rento :D

 15. A sanoo:

  Vitsi et tulikin ikävä takasin noihin 2012, 2015 & 2016 kuvien maisemiin <3 niin ihana paikka asua! Munkin lemppari on v.2014 asu, mut kyl noi sun nykyset hiukset on paljon kivemmat ku blondit :)

 16. Nimetön sanoo:

  Ite tykkään tosta 2015 vuoden, koska siinä just on se aikuismaisuus ja virallisuus. Nykyää tuntuu et kaikki pukeutuu adduun tai nikeen päästä varpaisiin, niin tosi jees nähdä vähän päivitystä :D

 17. Tiia sanoo:

  Mun suosikki on 2015. Ehkä muhun iskee tommonen tätilook, vaikka onkin aika kaukana mun omasta tyylistä. Korkkarit ehkä tennareiksi ja asu olis täydellinen. Ja mun mielestä sun hiukses on siinä vaan niin upeat. Tykkään kyllä sun tyylistä lähes aina ja musta on hienoa, että uskallat ja osaatkin kehittää omaa tyyliäsi just sun näköiseksi ja omaan suuntaan.
  Ihanaa kevättä!

  Tiia

 18. Inga sanoo:

  2016 vuoden asu on mun lemppari! Ihanan fresh sekä todella tyylikäs! Laukku ja huulipuna tuo kivaa ryhtiä muuten hempeän väriseen asuun. :)

 19. Sanni sanoo:

  Muistan noi kaikki asut ihan ekaa lukuunottamatta! Nää on kivoja postauksia, tulee itsekin tietyt muotivillitykset mieleen, esim tuo leopardikuvio, mikä oli joskus omassakkn pukeutumisessa joka paikassa :D Ihanasti kyllä käytät värejä kaikenkaikkiaan pukeutumisessasi ja ihanaa että et ole tästä tavasta luopunut vuosien mittaan :) hyvää kevättä sinulle!

 20. Nimetön sanoo:

  2015 on mun suosikki.
  Ihanan raikas ja huoliteltu.
  Ja vaikka kuvassa ehkä on karvan verran mainitsemaasi yliyrittämistä olla aikuinen, on kokonaisuus silti kevyt ja kaunis.

  Ja tuo kroppa, ihan joka kuvassa: muista olla siitä ylpeä!

 21. Kata sanoo:

  Mun mielestä Hanna taasen tosi tylsää tuo painon vahtaaminen ja luulen että niille joille se on ongelma auttaisi ennemminkin ettei se olisi edes mikään jauhamisen aihe..

 22. Tanja sanoo:

  Vuodet 16 ja 17 miellyttää.Kroppa ”täyteläisempi” ei liian laiha,aiemmissa vuosissa vaikea ajatella ja nähdä synnyttänyttä (okei olit nuori ja palautuminen nopeaa,ei millään pahalla sanottuna :) ).Kivoja kuvia menneisyydestä.

 23. Sannak sanoo:

  2014 ehdottomasti! Fresh huippumalilook, se vaan on wau!

 24. Iitawaa sanoo:

  Mä olen hypännyt sun blogin kelkkaan mukaan 2013 syksyllä (nyt olen 20v) ja sun blogi onkin ainoa blogi mitä mä olen ikinä paria postausta pitempään seurannut! ❤ Hyvin tarkkaan on tullut luettua nämä vuodet jokainen postaus, välillä piristykseksi, välillä syvästi mietiskellen. Teidän perhe on todella ihastuttava ja sun arvot ja ajatustavat elämästä ihania. Mä olen sulta pitkälti oppinut, ettei tarvi olla niin ankara itselleen, joskus on hyvä vähän höllätä. Mä olen tällä viikolla höllännyt ja kiireestä huolimatta antanut itseni levätä, vaikka yleensä kipeänä koitan silti saada kaikkea tehtyä, enkä yleensä lepäile.
  Mun silmiin kivoimmalta näyttää 2014 asukuva, mutta se onkin hyvin lähellä omaa tyyliä ja ihastellen katselin sun pitkiä, kauniin hoikkia jalkoja, jotka tulee kuvassa oikeuksiinsa :)

 25. Hannis sanoo:

  2014! Niin elegantti lady ja mitkä hiukset! Ja kengät!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.