Miten löytää uusia ystäviä

25.10.2018

Viime viikolla ystäväni Maria huikkaili mulle IG Storiesissa, että olisinko halukas kirjoittamaan yksinäisyydestä, ja auttamaan ehkä seuraajiani löytämään itselleen uusia ystäviä. Aihe on ihan valtavan tärkeä, ja totta ihmeessä olen kiinnostunut! Kysyin myös teiltä äänestyksessä, että oletteko kiinnostuneita tällaisesta postauksesta, ja melkein kaikki (94%) vastasivat KYLLÄ! Joten tässäpä tulee mun kokemuksia ystävyydestä, yksinäisyydestä  ja ystävien löytämisestä. Ja lopussa sitä luvattua apua ystävien löytämiseen.

Uskon tässä vuosien aikana kokeneeni vähän molempia: sen kun on ihan hirveästi läheisiä ystäviä, ja sen kun tuntuu että ei ole ketään, kenelle puhua. Olen aina ollut tosi nopea tutustumaan, ja mun ympärillä on lähes aina ollut paljon sekä tuttuja, kavereita että ystäviä. On kuitenkin ollut aika, kun olen huomannut, että kaikki läheiset ystävät ovat joko fyysisesti ihan järjettömän kaukana, tai sitten muuten vain kadonneet. Olen toki siitä onnekas, että mun vierellä on jo pian 8 vuotta ollut Otto, ja vaikka olen kokenut yksinäisyyttäkin, olen aina pystynyt puhumaan kuitenkin hänelle. En ole koskaan ollut 100% yksin ja se on jo iso asia.

Se ajatus siitä, että joku on ihan yksin, että ei oikeasti ole yhtään ketään kenelle kertoa päivän hauskoista sattumuksista, kenen kanssa lähteä kahville, jakaa murheita tai osuvia meemejä tai kysyä kaikenmaailman kysymyksiä, on sydäntä särkevä. Ja tiedän, että se ajatus on monelle totisinta totta. Jokainen meistä tarvitsee niitä ihmisiä, kenen kanssa jakaa arkea ja ajatuksia. Ihmisiä, kenen seurassa voi olla oma itsensä ja näyttää oman haavoittuvaisuutensa. Jokainen tarvitsee ystäviä, jotka kannustavat eteenpäin, muistavat laittaa whatsappissa viestiä ja kyselevät ”Mitä sulle kuuluu?”.

Kaikkein yksinäisin olen ollut, kun menetin erään mun entisistä parhaista ystävistäni silloin kun meidän elämä mullistui esikoisen myötä. Samaan aikaan mun kaksi pitkäaikaista parasta ystävääni asuivat toinen Rovaniemellä ja toinen Jyväskylässä. Vauvan ja uuden elämäntilanteen myötä kaipasin muutenkin ystäviä enemmän kuin koskaan ennen, sillä olin paljon kotona ensin raskaana ja sitten vauvan kanssa. Ei mua käynyt kukaan Oton lisäksi katsomassa sairaalassa, kun olin vuodelevossa vikoilla raskausviikoilla. Ei mun ollut niin helppoa lähteä jonnekin minglaamaan ja tutustumaan uusiin tyyppeihin vastasyntyneen kanssa, niinkuin ennen vauvaa oli ollut. En tavannut ihmisiä koulussa tai töissä, vaan mun oli pakko alkaa etsimällä etsiä ystäviä itse.

Silloin samoihin aikoihin olin perustanut blogin, ja aloin ensin tutustua toisiin bloggaajiin. Vuonna  2011 piirit olivat vielä tuhat kertaa pienemmät kuin nykyään, ja samanhenkistä seuraa löytyi helposti toisista nuorista äideistä. Vaikka en tavannut ihmisiä fyysisesti, jo se, että oli joku kenelle jutella FB:ssä oli tosi ihanaa ja terapeuttista. Esikoisen ollessa n. puolivuotias mä tutustuin toiseen äitiin, jonka kanssa alettiin käymään läheisen asukastalon perhekahvilassa. Sillä oli ihan valtavan suuri merkitys ihan kaikkeen. Oli niin upeaa jakaa kokemuksia vanhemmuudesta toisen äidin kanssa, ja nähdä millaista se arki oli toisessa nuoressa perheessä. Käytiin usein vaunulenkeillä ja se oli kultaakin kalliimpaa.

Sittemmin toinen mun kaukana asuneista ystävistä on muuttanut Helsinkiin, ja muiden etä-ystävien kanssa tavataan aina kun mahdollista. Olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiin töiden kautta, ja olen löytänyt rakkaita ystäviä Oton perheen ja ystävien kautta. Monista vanhoista kavereista tai tutuista on tullutkin näiden vuosien aikana niitä ystäviä, joihin tukeutua. Muutamasta blogin seuraajasta on myös kehittynyt ihan ystäviä, kun ollaan esimerkiksi vaihdettu niin monia kommentteja ja myöhemmin viestejä, ja sitten jo tavattu. Koen suurta onnea, että ympärillä on niin ihania ja mahtavia ihmisiä, joiden kanssa viettää aikaa ja jakaa iloja ja suruja.

Postauksen kuvat on ottanut ihana Mona, johon olen tutustunut vasta tänä vuonna! Ihan mahtava tyyppi <3 Meidän piti käydä vaan lounaalla, mutta sitten päädyttiinkin vielä kahville ja vielä ex tempore -pikareissulle leikkipuistoon.

Mä olen ihmisenä sellainen, että mun on helppoa tutustua vaikka leikkipuistossa, juhlissa tai fb-ryhmässä toisiin. Moneen ystävään olen tutustunut esimerkiksi Instagramissa, ja sitten vaan sopinut treffit ja mennyt vaikka lounaalle. Mulle on luontaista tutustua helposti ja oon sellainen avoin ja puhelias tyyppi. Monet ei kuitenkaan koe tutustumista yhtä helpoksi kuin minä, ja jos jää esimerkiksi muuttuvan elämäntilanteen myötä yksin, voi jäädä yksin pitkäksi aikaa. Vaikka kaikki eivät olisikaan niin puheliaita tai kovia tutustumaan, me kaikki kuitenkin tarvitaan ystäviä, ja meillä on oikeus saada ystäviä. Meillä kaikilla on tarve tukiverkolle ja ihmisille, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia.

Olen hurjan iloinen siitä, että olen kuullut teiltä esimerkiksi mun järjestämissä lukijailloissa syntyneistä pitkäaikaisista ystävyyssuhteista! Ihan älyttömän siistiä, että olen voinut tuoda kaksi toisilleen entuudestaan tuntematonta tyyppiä yhteen ja he ovat muodostaneet ystävyyssuhteen. Haluaisin vaan liittää hurjasti enemmänkin ihmisiä yhteen, kuin heitä jotka ovat vuosien varrella päätyneet lukijailtoihin mukaan.

Haluaisin tarjota sellaisen matalan kynnyksen tutustumispaikan tämän postauksen kommenttiboksissa, kuten Maria ehdotti. Tänne saa ilmoittautua halukkaita, jotka toivoisivat uusia ystäviä. Kommenttiin voi laittaa vaikka pienen ”ilmoituksen”, että kuka on ja mistä päin (tai kertoa itsestään mitä ikinä haluaakaan), ja muut voivat sitten huikata siihen, jos ovat vaikka samalta paikkakunnalta tai muuten haluavat tutustua. Mä toivon että tämän myötä syntyisi monta uutta ystävyyttä, kahvitreffejä tai mitä ikinä haluattekaan tehdä toistenne kanssa. Sitten kun on halukkaat kasassa, ihmisten on helppo perustaa vaikka whatsapp- tai fb-ryhmiä, tai jutella ihan kahden kesken tai tavatakin. Ja jos edes kaksi uutta tyyppiä löytäisivät toisensa, olisi tämä jo onnistuminen. Toivottavasti mahdollisimman moni ystäviä kaipaava tarttuu tähän, ja löytää itselleen seuraa!


78 Responses to “Miten löytää uusia ystäviä”

 1. Mira sanoo:

  Moi, täällä on Mira 25v 1v pojan äiti 🙂
  Asutaan Vantaalla.
  Etsisin itselleni seuraa ja pojalleni leikkikaveria ja tyyppejä joiden kanssa viettää aikaa ja jutella!

  Laita vaikka sähköpostia mulle osoitteeseen:
  mira.hamalainen93@gmail.com

  P.s Iina, oot ihan huippu!

 2. Elli sanoo:

  Ihana postaus Iina! Itse ihan perus lapsettomana nuorena naisenalkuna olen ollut samojen asioiden partaalla kun kaverit muuttaneet eri paikkakunnille opiskelemaan yms että hauskaa mukavaa juttuseuraa olisi kyllä vailla enemmänkin<3 Siispä, tässä mä, 23v sosiaalinen persoona Elli Hämeenlinnasta vailla uusia ihania tuttavuuksia rikastuttamaan elämää! Ig:stä löytyy nimellä ehllih tai fb Elina Peltonen

 3. Julia sanoo:

  Heippa!
  Oon 24v, ihanan taaperon äiti ja opiskelija. Mun elämään kyllä mahtuis ystävä! Joko etä-ystävä tai sit läheltä. 🙂 Paikkakuntana Rovaniemi.

 4. Anna sanoo:

  Ehdottomasti olisi ystäville tilausta! <3 Vaikka olen jo reilut 2,5 vuotta Helsingissä asunut, ja koko tämän ajan joko ollut työelämässä tai/ja opiskelemassa, en ole oikein löytänyt niitä "mun tyyppejä" joiden kanssa olisi klikannut heti ja muodostunut syvä ystävyyssuhde. Toki kavereita olen löytänyt, ja kivoja tyyppejä ovat, mutta heitä lähinnä tapaan koulussa, opiskelijatapahtumissa ja töissä, eikä he ole niitä jotka tulisi kutsuttua spontaanisti kotiin kahville tai joiden kanssa juttu luistaisi yömyöhään.

  Mä siis mielelläni tutustuisin samanhenkisiin tyyppeihin!
  Vähän tietoja musta:
  Olen kuukautta vaille 26-v. insinööriopiskelija (älä anna tämän hämätä, olen entinen humanisti), innostun helposti uusista (että vanhoistakin) asioista, olen se tyyppi jolla on joka syksy jokin uusi harrastus kokeilussa. Nykyiset ja menneet harrastukset kuvastaa aika hyvin mun mielenkiinnonkohteita jotka on: mm. piano, laulu, tanssi, teatteri, partio, kiipeily, tankotanssi/akrobatia, kamppailulajit, uinti.
  Mulle on tärkeää että asiat mitä elämässäni teen on merkityksellisiä ja peilaa mun arvoja. Haluan ottaa lähelleni ihmisiä jotka ovat lempeitä, rohkeita, oikeudenmukaisia ja suurisydämisiä taistelijasieluja.
  Ainiin. Se vielä että olen aika supliikki Savolainen.

  • Laura sanoo:

   Heippa Anna! 🙂
   Haluaisitko laitella vaikka mullepäin viestiä?
   S-posti on tiida_@outlook.com

   – Laura

  • Anna sanoo:

   Anna sä kuulostat ihan mun ihmiseltä 😀 Tutustutaan ja vietetään yhdessä vaikka yöllisiä kahvittelu ja maailmanparannushetkiä 🙂 tällä toinen oikeudenmukainen lempeä ja seikkailijaluonne! Olen myös 26 vuotias nainen, joka ei ole vielä löytänyt paikkaansa täällä pääkaupunkiseudulla. Supliikin savolaisen ystävän paikka siis auki täällä 🙂 Mun sähköposti emckaksi@gmail.com. Voidaan vaikka aloittaa uusi harrastus näin uuden vuoden kunniaksi yhdessä!

 5. Rosalia sanoo:

  Aivan ihana postaus ja tärkeä aihe mistä puhua! Hei, täällä 20v yhden lapsen sijaisäiti Porista. Asustelen avopuolison ja 2v tytön kanssa.. Vastailkaahan mulle ihmeessä, uusille ystäville olisi tilaa. Uusi elämän tilanne alkanut viime vuonna ja jotenkaan ei enää tunnu olevan, kuin se muutama ystävä/kaveri. Pelkkä keskusteluseura kelpaa mainiosti ja miksei myös seuraa puistoihin tai, vaikka kahville/ lounaalle!

  • Emminkemmi sanoo:

   Hei.Rosalia.Täälä olisi nuori nainen kanssa Porista.Asustelen Porissa mieheni kanssa.Olisi kiva saada uusia ystäviä lounas ja shoppailu seuraksi sekä lenkille. Voit ottaa minuun yhteyttä. Tässä pari paikkaa mistä löydät minut.Instasta löydät minut Emminkemmi nimellä ja facesta löydät nimellä Emmi Nissi.Jään odottelemaan yhteyden ottoasi

   • Maria sanoo:

    Moikka! Porista löytyisi tämmöinen 27-vuotias nainen joka olisi ystävää vailla. Miehen kanssa asun, mutta välillä kaipaan todella ”tyttöjenjuttuja” esim. kahvittelua, shoppailua yms. 🙂

 6. Heini sanoo:

  Tää postaus osu itselle niin hyvään saumaan ja toivon todella, että tän kautta löytäisin itselle samanhenkisen ystävän

  Oon Heini, 22-vuotias ja muuttanut Helsinkiin muutama viikko sitten. Oon kotoisin Pohjois-pohjammaalta, joten omiin läheisiin on yli 500km välimatkaa.
  Oon tälläinen sosiaalinen ja positiivinen yksilö. Innostun kaikesta ja oon tosi avarakatseinen joka on aina valmiina kaikkeen. Elämässä parasta on pienet asiat jotka tekee arjesta mielekästä.
  Muhun on helppo tutustua, joten saa laittaa viestiä jos vähänkään siltä tuntuu

  Laita vaikka viestiä fbssä Heini Männikkö nimellä 🙂

 7. Roosa sanoo:

  Moikka, mä oon Roosa ja oon 23-vuotias. Oon asunu nyt reilu kolme vuotta Helsingissä eli etsin uusia tuttavuuksia ja ystäviä pääkaupunkiseudulta. Koen,että mulla on ystäviä,mutta mullakin on se tilanne, että lähes kaikki nykyiset ystäväni asuu ympäri Suomea, ja täällä Helsingissä tai tässä lähiseuduilla mulla on vain muutama kaveri,joihin oon opiskelujen myötä tutustunut.

  Olis huippua tustua uusiin ihmisiin,joiden kanssa vois käydä kahvilla,lenkillä, leffassa tai ihan mitä vaan. Oon aika spontaani ihminen ja uusien juttujen kokeilu on kivaa!

  Muhun voi ottaa yhtetyttä ig:n kautta. Nimimerkki on roosaak.

 8. Ronja sanoo:

  Kavereita ei ole ikinä liikaa mutta ihana ois saada ihan kunnon ystäviä joita ei oikeen ole ja kahden alle 2v lapsen äitinä on aika yksinäistä olla vain kotona taikka lasten kanssa käydä yksin pyörimässä kaupoilla ja sit taas kotiin kun ei muutakaan ole. Elikkä Ronja 23v, esikoinen tyttö 08/17 ja 09/18 poika Espoosta. Some kun on niin läsnä kaikessa niin minut löytää vaikka instagramista ronjamariaz tili on yksityinen mutta toki seuraus pyyntöä/ viestiä vain tulemaan 🙂

 9. Jenna sanoo:

  Moikka! Oon Jenna 22v Vantaalta ja tällä hetkellä elämää täyttää opiskelut helsingin yliopistolla. Lähellä sydäntä olevia asioita on monen näköinen urheilu, viini-illat, hyvä ruoka ja matkustelu. Kuvailisin itteäni ennen kaikkea rennoksi ja helposti lähestyttäväksi.
  Kaverit on karannu maailmalle, joten olis parasta löytää samanhenkisiä tyyppejä!

 10. Sara sanoo:

  Ihana postaus! Mäkin muistelen meidän perhekahvilajuttuja ja vaunulenkkejä lämmöllä! Oli kivaa ja sillä oli niin suuri merkitys, että oli samassa elämäntilanteessa oleva kaveri, jolle puhua. 🙂

  Helsingistä muuttamisen jälkeen olen ollut yksinäisempi kuin ikinä eikä mulla ole miehen lisäksi enää ketään, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia. Onneksi on edes se mies, mutta jos jotakuta kiinnostaa tutustua, niin moikka vaan, olen Sara, 26v ja asun perheeni kanssa Vihdissä. Meillä on 2v kaksostytöt, 5v poika ja 7v poika. Erityislapsiarjen keskellä kaipaisin itse aikuista juttuseuraa ja erityisesti tytöt ilahtuisivat myös puistoseurasta! Ajellaan paljon Vihdin ja Helsingin väliä, joten kelpuutetaan puistokaverit ympäri pk-seudun. 🙂 Tulen toimeen kaikkien kanssa ja mun mielenkiinnon kohteisiin kuuluu mm. lemmikit, valokuvaaminen ja sisustaminen.

  Löydyn ig:stä @saravares_ ja sähköpostiakin saa laitella saramariavares(at)gmail.com.

  • Niina sanoo:

   Moikka,
   bongasin kirjoituksesi ja ajattelin tulla ehdottamaan, että kokeilkaapa joskun Veikkolassa torstaisin toimivaa perhekahvilaa! 9:30-11:30 on kahvilat Veikkolan nuorisotalolla, ja myös torstai-iltaisin on seurakunnan perhekahvila. On vielä melko lähellä Vihtiäkin. 🙂

   Niina

 11. Janika sanoo:

  tärkeä aihe ! itse koen olevani yksinäinen sillä äitikavereita ei ole kuin pari sukulaista.. täälläpäin kyllä on mun ikäisiä ja vanhempiakin äitejä mutta en ole yrityksistä huolimatta saanut heistä seuraa puistoiluun tms. olen siis 19- vuotias äiti 1v3kk vanhalle tyttärelle ja asustellaan kaksistaan Ulvilassa, meille seura kelpaisi mm. puistoon tai kahville tai ihan vaan keskusteluseuraa. yhteyttä voi ottaa joko facebookissa janika luotonen tai instagramissa nimimerkillä janikaluotonen <3

  • Rosa sanoo:

   Heippa Janika!

   Olen 27v 1v2kk pojan äiti Munkkivuoresta. Aion olla vielä vajaa vuoden kotona joten uudet äiti kaverit olisivat tervetulleita 🙂 en itse ole facessa ym mutta s postilla voisin jutella jos kiinnostaa.

 12. Rosa sanoo:

  Moikka,

  Olen Rosa, 26-vuotias, 10kk tyttövauvan äiti. Asuin pitkään Helsingissä, mutta muutettiin hiljattain Vihtiin. Elämääni kaipaan uusia tuttavuuksia niin läheltä kuin kaukaakin. Olisi mukava vaihtaa kuulumisia ja miksei treffatakin!

  Löydyn instagramista nickillä rouskun, joten siellä voi esimerkiksi laittaa viestiä 🙂

 13. Henna sanoo:

  Heippa, mä olen Henna 19-vuotias Etelä-Pohjanmaalta. Haluaisin uusia ystäviä, joiden kanssa vois ihan vaan jutelle kaikists ja nähdä vaikka esim mennä syömään tai tehdä jotain muuta. Oon tosi sosiaalinen ja iloonen. Haluan tutustua uusiin ihmisiin. Voit tulla jutteleen vaikka igssä hennvmvriv tai snäpissä hennaxii.

 14. Heidi sanoo:

  Heippa kaikki, täällä Heidi! Oon 25-vuotias yliopisto-opiskelija ja asun mun vaimon kanssa Helsingissä. Olis tosi kivaa tutustua uusiin ihmisiin, mieluiten täällä lähialueella!

  Tuun toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja erityisen kivaa mulla on yleensä nauravaisten, fiksujen ja reilujen tyyppien kanssa! Mulla ei ole itsellä lapsia, mutta sulla voi olla. Tykkään hyvästä ruoasta, rennoista illanvietoista, kävelylenkeistä ja uusissa paikoissa käymisestä!

  Haluaisin tutustus uusiin tyyppeihin, koska koen että mulla ois elämässä tilaa vielä ystäville. Erityisesti sellanen hyvä ystävä ois haussa, kun sellasia on täällä lähialueella niin vähän!

  Jos haluaisit tutustua muhun, laita mulle vaikka sähköpostia heiidin@hotmail.com niin vaihdetaan siellä sitten tarkemmat yhteystiedot!

 15. Aada sanoo:

  Oon Aada 28v. Kuun alussa muutettiin Rovaniemelle mun opiskelujen perässä. Oon 2v ja 5v poikien yh ja seura todellakin olis enemmän kuin tervetullutta. Pojatkin kaipaa leikkikavereita.

 16. Iidy sanoo:

  Moikka!
  Täällä 28 vuotias 3 ja 5 vuotiaiden lasten äiti. Asutaan Turun seudulla. Muutama kuukausi sitten eronnut ja ystävät joita luulin ystäviksi onkin jostain syystä hävinnyt elämästä. Joten vertaistuki olis enemmän kun tervetullutta.

  Voit olla myös lapseton kunhan ymmärrät lapsiperheen arkea. Ja erityisesti jos lempeä kasvatus on sun sydäntä lähellä, eikä elämäntehtäväsi ole arvostella muita. 🙂
  Ja vaikka elämä pyöriikin vahvasti lasten ympärillä osaisit keskustella muustakin.
  Jotenkin sitä kaipaisi sellasta ystävää joka hädän hetkellä olisi tukena ja apuna. Sellaista yhteisöllisyyttä kaipaan joka tuntuu olevan kadonnut.
  Jos yhtään kolahti niin laita viestiä alle niin vaihdetaan yhteystietoja jotenkin. 🙂

  • Lellu sanoo:

   Moi!
   Mä oon 26v. myös Turun seudulla asuva nainen. Lapseton oon, mutta se ei tosiaankaan ole ongelma ollenkaan että sulla on lapsia, päinvastoin. 🙂

   Mitäs muuta itsestäni kertoisin..hmm oon positiivinen, huumorintajuinen ja tykkään jutella eri asioista, välillä syvällisemmin ja välillä vähemmän. Olis kiva tutustua uusiin ihmisiin kun joidenkin ystävien/kavereiden kanssa jäänyt vähäiseksi yhteydenpito tai sitten se on lähes aina mun puolelta tullutta niin se ei tunnu tasapuoliselta. Haluaisin enemmän sellasta ystävyytta, missä molemmat on kiinnostuneita mitä toiselle aidosti kuuluu ja molemmat myös oma-aloitteisia sen kyselemisen suhteen. 🙂

   Voisin laittaa tähän mun meiliosoitteen, jos yhtään kiinnostaa tutustua, niin ota ihmeessä yhteyttä. :)Osoite on ellamaria.luukka@gmail.com

  • Tina sanoo:

   tule fb:ssa mukaan Turun Seudun Mameihin, meillä on paljon erilaista toimintaa, niin äideille kuin koko perheelle, sekä verkossa että livenä tervetuloa myös toisillekin Turun alueen äideille, meillä on laaja verkosto ja taistelemme äitien yksinäisyyttä vastaan. Sovimme löytää facebook.com/turunseudunmamit ja ryhmä löytyy facebook.com/groups/turunseudunmamit

 17. Greta sanoo:

  Moi,
  Olen Reeta 28-vuotta, 10 kk:n ikäisen pojan äiti. Asutaan miehen ja pojan kanssa Tampereella. Tällä hetkellä olen pojan kanssa kotona ja teen töitä muutaman iltavuoron viikossa. Olen hakenut opiskelemaan bioanalyytikoksi Helsingin metropolian AMK:n ja valintakoe on marraskuun alussa. Olisi kiva löytää (äiti)kaveri jonka kanssa jakaa ilot ja surut ❤️ Minusta saa seuraa shoppailuun, yöelämään (odotan niin että pääsisin baariin ryyppää ja tanssii), elokuviin ja ihan kaikkeen mitä ikinä keksitään. Pojan kanssa ulkoillaan joka päivä, joten olisi kiva löytää kavereita lenkkeilyyn ja puistoiluun ❤️ Jos kiinnostuit niin instatilini on rreetasusanna niin laita vaikka viestiä niin tutustutaan 🙂

  • RK sanoo:

   Moi Reeta 🙂 tule fb:ssa mukaan Turun Seudun Mameihin, meillä on paljon erilaista toimintaa sekä verkossa että livenä tervetuloa myös toisillekin Turun alueen äideille, meillä on laaja verkosto ja taistelemme äitien yksinäisyyttä vastaan.

 18. Annika sanoo:

  Annika, 30vuotta ja meillä on 6kk prinsessa kotona. Muutetaan paikkakuntaa vuoden lopussa ja olisi kiva saada uudelta paikkakunnalta öipöäkavereita.
  Laitatko viestiä vaikka spostila.
  Annika.s.peltonen@gmail.com

 19. Laura sanoo:

  Heippa 🙂

  Täällä kirjoittelee 25v nainen Tampereen seudulta. Olen tällä hetkellä amk-opiskelija ja käyn myös keikkatöissä koulun ohella. Lapsia mulla ei ole, mutta ”lapsellisetkin” ystävät ovat kyllä tervetulleita 🙂 Pk-seudulla tulee myös käytyä melko usein, joten uudet tuttavuudet sieltäkin suunnilta on tervetulleita!

  Etsin ihmisiä joiden kanssa jakaa arkea juurikin kyselemällä kuulumisia ja vaihtamalla ajatuksia aiheesta kuin aiheesta, ja eniten toivon että ystävyys olisi tasavertaista niin että molemmat muistaisi toisen olemassaolon 🙂
  Tykkään ihan tavallisesta tekemisestä: kahvittelusta, leffassa käynnistä, keskustelusta tai vaikka sitten yhdessä kokkailusta.
  Olen itse mielestäni aika rento ja reipas, rehellinen ja ehdottoman lojaali. Välillä kärsimätön. 😀

  Mun mailiosoite on tiida_@outlook.com

  Toivottavasti joku laittelee postia! 🙂

 20. Tyyppinen sanoo:

  Mä oon kolmekymppinen 5- ja 2-vuotiaiden lasten kotiäiti, vielä vuoden verran. Asutaan Helsingissä. Me kaivattaisiin etenkin päiviin kyläily- ja menoseuraa. Mulle kaverin iällä ei ole väliä, mutta olisi kiva jos isommalle lapselle olisi myös seuraa (suht väljä käsite kyllä sekin) mutta ei sekään ole niin justiinsa. Toisaalta lapsetonkaan kaveri ei olisi hullumpi juttu, joskaan en voi luvata, että musta irtoaa tällä hetkellä kovin fiksua ja lapsisisällötöntä juttua

  Mä oon aika ajatteleva ja pohtiva ja asioita pyörittelevä tyyppi. Ja puhun aika paljon ja helposti. Mulla on aika vahvoja (hyviä tietty!) mielipiteitä, mutta ymmärrän myös toisenlaisia ratkaisuja. Oon aika suorapuheinen yleensä, mutta en pahantahtoinen. No-no juttuja on suvaitsemattomuus, rasismi yms. perseilyn kannatus. Lapset on myös aika papupatoja ja tietty huipputyyppejä (ainakin silloin kun eivät oli uhmatahdon vallassa:P)

  Jos joku täälläpäin ei säikähtänyt niin ilmaise toki itsesi 🙂

  P.s. Joskus myös ”äitien” omat menot voisi olla kivoja, joskaan baariseuraksi musta ei ole.

  • SannaK sanoo:

   Tää kuulosti mielenkiintoiselta:) Mä oon 26 vuotias, kahden pojan äiti. Vanhempi täyttää joulukuussa 5 vuotta ja nuorempi täytti elokuussa 2 vuotta. Asutaan Vantaalla. Mut löytää ig:stä sannakrekola(liityin sinne just vasta:D).

  • Malla sanoo:

   Moi!
   Täällä 28vuotias 4- ja 2-vuotiaiden poikien kotiäiti (myös vielä vuoden verran). Espoossa asutaan. Olis kiva löytää uusia samanhenkisiä kavereita ja lapsetkin kaipais leikkiseuraa. Oon myöskin tällainen pohdiskelijatyyppi

   • Essi sanoo:

    Moi! Täällä kans kotona kolmekymppinen äiti ja lapset on 5 ja 2. Ensi syksyyn olisi tarkoitus olla vielä kotona. Olisi kiva löytää lisää kavereita arkeen ja pohdiskella kaikenlaista!

 21. Matilda sanoo:

  Heippa,

  Täällä 25 vuotias äiti Kuusankoskelta. Tykkään sisustamisesta, maalaisromantiikasta, pitsistä ja vaaleanpunaisesta.
  Kotona hääräilee mieheni ja kissan lisäksi 1v taapero neiti ja päivät ovat tosi touhukkaita. Olen ystävä porukkani ensimmäinen äiti joten äitikavereita ei tällä hetkellä juurikaan ole. Muutamaa tietysti lukuunottamatta! Käydään neidin kanssa seurakunnan muskarissa mutta muuten vierellään päiviä aika pitkälti kotona tai leikkipuistossa. Olisi hienoa saada uusia äitikavereita täältä Kouvolan alueelta päiviä piristämään! ☺️ Koska ikinä ei ystäviä voi olla liikaa ❤️

 22. Saija sanoo:

  Moikka, oon Saija, 24v, Pieksämäeltä. Tällä pikkukunnalla asunut 3 vuotta miehen kanssa mutta tarve olisi tyttökavereille koska niitä ei ole täälä minulla yhtään. Miehen miespuolisten ystävien kanssa tulee silloin tällöin porukalla oltua mutta kyllä nainen tarvitsee toisen(tai enemmänkin) naisen rinnalleen joille avautua ja puhua iham vaan tyttöjen kesken!

  Ota minuun yhteyttä ig:ssä nimimerkillä zaijja jos olet edes lähiseuduilta, olisi kiva treffata! 🙂

 23. Mira sanoo:

  Moikka! Olen 29-vuotias kahden pojan äiti. Esikoinen on syntynyt 2012 ja nuorin tämän vuoden heinäkuussa. Uudet ystävät ovat aina tervetulleita! Asumme Kirkkonummella lähellä Espoon rajaa ja autolla pääsemme myös lähikuntiin ja kaupunkeihin. Minut löytää Instagramista nimimerkillä miranneli. 🙂

 24. Saija sanoo:

  Moikka, oon Saija, 24v, Pieksämäeltä. Tällä pikkukunnalla asunut 3 vuotta miehen kanssa mutta tarve olisi tyttökavereille koska niitä ei ole täälä minulla yhtään. Miehen miespuolisten ystävien kanssa tulee silloin tällöin porukalla oltua mutta kyllä nainen tarvitsee toisen(tai enemmänkin) naisen rinnalleen joille avautua ja puhua iham vaan tyttöjen kesken!

  Ota minuun yhteyttä ig:ssä nimimerkillä zaijja jos olet edes lähiseuduilta, olisi kiva treffata! 🙂
  Tai s-postia zaijja@gmail.com

 25. Heini sanoo:

  Moikka!

  Ensinnäkin Iina, ihana postausidea. Oon varma että monet meistä kamppailee yksinäisyyden kanssa, vaikka ei välttämättä sano siitä ääneen kenellekään. Kiitos että olet siellä ja teet just tätä työtä

  Oon itse 20-vuotias, keravalainen opiskelija, vaimo ja ihanan 1v 3kk tytön äiti. Opiskelen Helsingin yliopistolla ja yhdistän sen osa-aikasesti kotona tyttären kanssa olemiseen. Tykkään lukea, kirjoittaa, leipoa ja ulkoilla. Valokuvaus on myös ihanaa ja nyt oon alkanut harjoitella makrame-töiden tekemistä! Tyttären syntymisen jälleen rinnalle on jäänyt vain muutama ystävää, joilla ei itse ole vielä lapsia. Toki on opiskelukavereita ja muita tuttuja, mutta kaipaisin myös spontaania kahvitteluseuraa ja sitä sydämellistä juttelua ja rakastavaa + toista aidosti kunnioittavaa ystävyyssuhdetta.

  Jos kuulostan sellaselta ihmiseltä, johon haluaisit tutustua, laita viestiä instagramissa käyttäjälle heinith. Tili on yksityinen mutta hyväksyn kyllä seuraajaksi

 26. Anni sanoo:

  Heippa !
  Täällä Anni, 25-vuotta, asumme Lahdessa ja meiltä löytyy 2-vuotias taapero. Olisi huippua saada leikkipuistoihinseuraa niin aikuiselle kuin myös lapselle 🙂

 27. idjaelina sanoo:

  Moikka!

  Vajaan vuoden verran Helsingissä asustellut Elina ilmoittautuu. Lähimmät ystävät asuu muilla paikkakunnilla, joten välillä Helsingissä ln aika tylsää ja yksinäistä. Kaipaisin jotakuta, jonka kanssa voi käydä pitkiä keskusteluja ja käydä esimerkiksi uusissa paikoissa syömässä ja vaeltelemassa.

  Olen avoin, puhelias, oikeudentajuinen ja oppimishaluinen tyyppi. Bonuksena omistan 4 mahtavaa kissaa, joita saa tulla paijailemaan. Jaksan aina puhua kaikenlaisesta tasa-arvosta, mielenterveysasioista, kosmetiikasta, vaatteista ja tavoista parantaa maailmaa.

  Jos kaipaat samankaltaista tekemistä, puhumaan voi ehdottomasti tulla instassa (@idjaelina). Sähköposti taas on elinak.puumalainen@gmail.com.

 28. Serianna sanoo:

  Iina, aivan ihana tämä! On niin paljon yksinäisiä.

  Täällä esikoistaan odottava pian 22vuotta täyttävä, iloinen persoona kaipailee pohjoisesta uusia ystäviä, kun Kolariin ollaan aviomiehen kanssa muuttamassa. Kolari-Rovaniemi alueelta olisi ihana saada vaikka äitikavereita! 🙂

 29. Elisabeth sanoo:

  32v. 2v.-lapsen suomenruotsalainen äiti & vaimo Helsingistä, hei! Mielelläni tutustun uusiin ihmisiin: itselläni intohimona Italia, Helsinki, ihmiset, kukat ja kirjoittaminen. Blogissa lisää: http://www.elisabethrundlof.com/, IG: elisabeth.rundlof

  xxx
  E

 30. Jenni sanoo:

  Moikka, mä oon kohta 27-vuotias ja asun Espoossa aviomiehen kanssa. Muutettiin Espooseen viime keväänä, aiemmin oon aina asunut Vantaalla. Kavereita tai ystäviä saa tulla pitkänkin matkan päästä. 🙂

  Ei oo lapsia, mutta ei haittaa vaikka sulla olisikin, perhe-elämäjutut kuitenkin kiinnostaa. 🙂

  Valmistuin tradenomiksi keväällä, käyn kokopäiväisesti töissä ja vapaa-ajalla sisustan kotia, yritän harrastaa liikuntaa ja ulkoilen meidän koiran kanssa. Mun mielestä on myös kiva käydä erilaisissa ravintoloissa, hyvä ruoka ja viini on kivaa vastinetta välillä puuduttavalle arjelle.

  Tykkään keskustella ihmisten kanssa ja tutustua uusiin ihmisiin. Mun mielestä olis kiva löytää elämääni myös uusia tuttavuuksia. Oman elämän kanssa oon ehkä tällä hetkellä vähän risteyskohdassa, oon valmistunut koulusta, on työpaikka, oma asunto ja oon naimisissa – nyt on kääntynyt ihan uudenlainen sivu elämässä ja olisi kiva jakaa ajatuksia myös uusien ihmisten kanssa! 🙂 Instagramissa voi vaikka laittaa viestiä jennielisabet_

 31. Nimentön sanoo:

  Hieno aihe ja wau miten rohkeita ihmisiä kommenttikenttä täynnä!

  Ihmissuhteet ja sosiaaliset kohtaamiset ovat kuin kivilaattoja puutarhassa. Niitä pitkin loikitaan elämän polkua eteenpäin. Joku jää taakse nopeammin, toisen lämpimällä pinnalla viivytään pidempään ja pinnan annetaan hyväillä paljaita jalkapohjia.
  Jokainen askel on, yhtä kaikki, matkalla tärkeä ja vie eteenpäin.
  Aina sen kohtaamisen ei tarvitse olla elämän suurin rakkaustarina tai koskettavan syvä ystävyys. Arvo kannattaa odata antaa myös sille perhepäivähoitajalle, joka puistoilee lasten kanssa aina samoihin aikoihin kanssasi ja sille kerhotädille, joka keitti ne kahvit sinne seurakunnan perhekerhoon.

 32. Liina sanoo:

  Moi!

  Oon pian 26-vuotias helsinkiläinen, juuri valmistumassa maisteriksi Helsingin yliopistosta. Tuntuu, että kaverit ovat jääneet aina johonkin tiettyyn elämäntilanteeseen. Olen myös ehkä vähän huono tutustumaan uusiin ihmisiin ja tarvitsen aikaa avautuakseni, mutta sittenkun mut tuntee niin oon todella puhelias. Mua kiinnostaa koulutusasioiden lisäksi esim. politiikka.
  Minulla ei ole lapsia eikä tulekaan vielä moniin vuosiin. Ensi vuonna olisi tarkoitus hankkia vihdoinkin koira ja ostaa asunto :). Etsin tällä hetkellä töitä. Olen asunut hetken Espanjassa ja se on lähellä sydäntä 🙂 tykkään muutenkin matkustella ja tutustua uusiin kulttuureihin ja kieliin.
  Pahin biletys- ja rällästyskausi on jo eletty, mutta viini-illat ja silloin tällöin tanssilattia kelpaavat.

 33. Katja sanoo:

  Katja, 25, avioliitossa, 7 kissan omistaja.
  Tuntuu, että elämä pyörii tällä hetkellä työn ja kodin välillä -> kaipaan juttuseuraa. Mun lähimmät ystävät ja kaverit asuu 100-500 km päässä musta, viestitellään toki, mutta konkreettinen kanssakäyminen olisi enemmän kuin tervetullutta. Asumme Lahden nurkilla, olemme lapsellisia lapsettomia – meillä on enkelilapsi.

  Opiskelen tällä hetkellä myös, merkonomiksi. Oon sosiaalinen höpöttäjä kun muhun tutustuu, alkuun saatan olla ujo. Mut löytää instasta @katjuo

 34. Laura sanoo:

  Moikka!
  Oon Laura, muutaman viikon päästä 25 v. ja asun Jyväskylässä. Itselläni ei ole lapsia mut jos sulla on niin ei haittaa, päinvastoin! Olen oikein lapsirakas 🙂 olisi mukava saada uusia tuttavuuksia ja ystäviä! 🙂 mut löytää ig:stä @larsbaa tai voit laittaa s.postia laura.palonen2@gmail.com

 35. Hennah sanoo:

  Henna 21v helsingistä, vaimo, yrittäjä, koiran omistaja ja talvella myös tuore äiti. Ois huippua saada äitikavereita! 🙂

 36. Nea sanoo:

  Moikka, täällä 22v nuori nainen Helsingistä. Tänne muutin vajaa vuosi sitten avopuolisoni kanssa Uudeltamaalta, päivittäin käyn myös edelleen Tuusulassa että Keravalla. Amk koulun käynyt. Siinä opintojen temmellyksessä myös ystävät hävisi kun aikaa ei ollut. Nyt koulut käytynä ja teen 2-vuorotyö. Iltasin usein aikaa. Tykkään urheilla mutta kaveri olisi aina parempi mukaan ja tulisi käytyä useemmin. Kahvillakin olisi kiva vaihtaa kuulumisia.

  Ig: Neaelli, laittele viestiä tai
  nearitva1@gmail.com

 37. Johanna sanoo:

  Hei! Olen Johanna, 34-vuotias ja 1,5- vuotiaan tytön äiti Helsingistä. Pidän erityisesti luonnossa liikkumisesta, leipomisesta ja käsitöiden tekemisestä. Olisi mukavaa löytää uusia ystäviä ja saada kahvittelu tai lenkkiseuraa. Minulle voi laittaa viestiä osoitteeseen suvi_johanna@ outlook.com

 38. Jasmiina Hoo sanoo:

  Moikka! Mä oon Jasmiina 25-vuotias ja asun Kaarinassa aviomiehen ja poikamme Felixin kanssa joka on hieman reilu 6kk. Uusia tuttavia olis kiva saada kun välillä päivät on melko yksinäisiä kun ei aina löydä aikuista seuraa.. Jos haluaa tulla juttelemaan niin mut löytää esim. instassa nimellä jasmiinaemilia

 39. Olga sanoo:

  Hei, olen Olga Jyväskylästä, 23v. kahden lapsen äiti (1,5v ja 2kk). Opiskelen amk:saa monimuodon puolella ja päivät menee muksujen kanssa touhuten. Olen Turusta alunperin ja siellä käydään aina silloin tällöin, samoin kaikki kaverit ovat jääneet sinne. Kavereita minulla ei täällä oikeastaan ole niin olisi kiva tutustua uusiin ihmisiin täällä Jyväskylän puolella ja saada ulkoilu/kahvittelu seuraa. 🙂
  Minuun voi ottaa yhteyttä sähköpostilla olga.peravina@gmail.com, ig:sta minut löytää nimellä olgzu

 40. Laura sanoo:

  Täällä 24v maatilan emäntä, 3 lapsen äiti ja lisäksi kahden äitipuoli pohjois-savosta ☺

 41. Emssu sanoo:

  Moi! Täällä 23-vuotias Emmi, asustelen Miehikkälässä. Miulla on ollu niin kauan sama kaveriporukka kun muistan, kunnes vuos sitte meni välit kokonaan. Tänne Miehikkälään muutin 1,5 vuotta sitten, joitakin kavereita saanu. Käyn lukiota ja luokkalaiset on nuorempia, eikä tuu niittenkans vietettyä aikaa vapaa-ajalla. Oon vailla juttukaveria ja et sais tekemistä uusien ihmistenkans. 🙂

 42. Elina sanoo:

  Heipsan! Oon Elina 21v ja asustelen Vantaalla. Alunperin oon kotoisin kaakkois-suomesta mistä muutin pk-seudulle reilu viisi vuotta sitten.
  Muuton myötä monta ystävyyssuhdetta vain hävisi, entisestä harrastuksesta sekä, lähihoitajakoulustakaan ei montaa hyvää ystävää jäänyt tänne pk-seudulle.
  Tällä hetkellä teen kolmivuorotyötä + lisäksi mikäli aikaa riittää niin teen myös keikkaa lastenhoitajana. Sen myötä on siis välillä hankalaa löytää yhteistä aikaa ystävien kanssa, ja välillä tunnen itseni aika yksinäiseksi kun elämä pyörii aika pitkälti työn, kodin ja urheilun parissa ja aika ystävien kanssa on melko vähäistä.
  Koen olevani helposti tutustuttava ja tykkään tutustua uusiin ihmisiin, olen sosiaalinen ja pirtsakka sekä hyvin lapsirakas ihminen. Olisi ihanaa saada uusia ystäviä kahvittelemaan, urheilemaan/kokeilemaan eri aktiviteetteja tai ihan mitä vaan, hyvä juttuseura kelpaa aina 🙂

 43. Annika sanoo:

  Moikka,
  Täällä olisi 21 vuotias nainen Hyvinkäältä. Elämään kuuluu 2 vuotias tytär, pari koiraa ja amk-opinnot. Elämä on aika yksinäistä, joten seura kelpaisi kyllä 🙂
  Viestiä voi laittaa alkuun vaikka spostiin annikantti@hotmail.com

 44. julia sanoo:

  Onpas kiva ajatus tämä!! Nyt vasta kun olen ensimmäistä kertaa muuttanut siten, että ei ole mitään nk. tarjottua verkostoa (esim. koulu) tarjolla, niin sitä huomaa ystävien puutteen.

  Olen siis Julia, 24-vuotias juuri lahtelaistunut. Asutaan koko ikänsä Lahessa asuneen miehen ja mun mukana muuttaneen koiran kanssa täällä, ja päivät mulla menee mustavalkoisesti töissä ja kotona kun ei ole löytynyt omia ihmisiä. Olisi kiva viettää joskus aikaa jonkun muunkin kuin koiran kanssa :’D Koira tosin kulkee matkassani paljon miltei joka paikkaan, joten ei-koiraihmiset, sori! Tykkään ajankohtaisaiheista ja haaveilen politiikan opiskelusta, mutta samalla nautin mm. meemeistä ja muusta tyhmästä läpästä! Yhteyttä voi ottaa vaikka instassa @juliasuu 🙂

 45. Saana sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta, Iina.

  Itse olen miettinyt viime aikoina kovasti, miten en ole onnistunut saamaan elämääni yhtään ihmistä, jonka kanssa pystyisin puhumaan myös niistä kaikkein arimmista asioista ilman pelkoa siitä, että ne leviävät myös monen muun tietoon, ja joka kunnioittaisi päätöksiäni ja puhuisi kanssani itseäni koskevista asioista, jotta en joutuisi käyttämään kaikkea aikaani ja energiaani miettiessäni yksin, mikä asioiden todellinen laita on. Varmaan on oma vikani, että minulla tällaisia ystäviä ei ole, mutta sellaisia ystäviä minä kaipaisin. 🙂

 46. nanna sanoo:

  Ihana idea ja paljon rohkeita ihmisiä kirjoittanut tänne! Toivottavasti ihmiset löytävät ystäviä tätä kautta!

  Itselläni ovat kaverit aina jääneet elämänmuutosten mukana pikkuhiljaa pois elämästä. Muutama toki on säilynyt mutta olisi mukavaa saada pari uutta lisää. Hakusessa olisi varsinkin pariskuntia/pariskunta! Meiltä puuttuu miehen kanssa pariskuntaystävät. Meillä on sen verran ikäeroa että kummankin kaverit ovat kummankin omia. Yhteisiä mielenkiinnon kohteita ei ole.. miehen kanssa ei olla kiinnostuttu ryypiskelystä/biletyksestä. Mukavaa olisi vain pelailla lautapelejä porukassa! Katsoa elokuvia, käydä ulkona syömässä ja vaikka keilaamassa..

 47. MinttuW sanoo:

  Hei,
  Olen 35v jo reilut 15 vuotta Helsingissä asunut entinen Tamperelainen vaimo ja äiti. Kaipailen seuraa sekä ihan itselleni että myös 1v poikani kanssa touhuiluun. Vanhat opiskelu ja työkaverit on muuttuneiden elämäntilanteiden myötä jäänyt ja tällähetkellä on välillä vähän yksinäistä. Olen vielä vuoden loppuun kotona ja sitten osa-aikaisesti töissä. Tykkään ruuanlaitosta ja leipomisesta, sisustamisesta ja jumpissa myös kiva käydä. Olen vähän ujo tutustumaan uusiin ihmisiin, mutta tykkään kyllä höpötellä kun pääsen vauhtiin.
  Aikuisena ystävän saaminen ei ole helppoa, varsinkaan jos on vähän arka. Tämä on tosi hyvä idea!
  Minut löytää instagramista @minttue

 48. Sofia sanoo:

  Hei!

  Täällä kirjoittelee 30-vuotias, vielä lapseton nainen Porvoosta! Ystäviä ei tässä lähiympäristössä vielä ole ehtinyt löytymään ja kovasti kaipailisin ihan arkista seuraa kahville, kävelylle, kaupungin tapahtumiin tai vaikka kirpputorikierrokselle.

  Perheeseen kuuluu minun lisäkseni koira ja mies. Tykkään luonnossa kävelystä, urheilusta, elämästä nauttimisesta, juttutuokioista, elämän ihmeellisyyksien pohtimisesta, kulttuurista, luonnonkosmetiikasta, kesästä ja merestä! Olen aika positiivinen persoona ja helposti lähestyttävä 🙂 Rakastan lapsia, joten lastenkaan kanssa puuhailu tai kahvittelu ei ole ongelma!

  Laita ihmeessä kommenttia tähän, niin lähdetään yhdessä kahville (tai teelle, kaakaolle, viinille, lenkkille… :D)

 49. Jenni sanoo:

  Tää idea oli ihan huippu!
  Täällä 21v nuori nainen, joka asuu Vantaalla. Itselläni kävi niin kun lähdin maailmaa katsomaan, kaverit katosivat elämästä. Itselleni läheiset ihmiset asuvat 600 km päässä, joten olisi kiva kun saisi seuraa täältäkin päin. Olisi kiva tehdä töiden jälkeen muutakin, kuin jumittua kotiin! Kiinnostuksen kohteisiin kuuluu eläimet, matkustaminen ja ruoanlaitto. Koen, että minuun on helppo tutustua ja minusta saa luotettavan hyvän ystävän. Minulla ei ole lapsia, mutta ei se minua haittaa jos sinulla niitä on 🙂

  FB: Jenni Väänänen

 50. Minna sanoo:

  Oon kyllä liian vanha tänne vaikkakin nuorekas 47v. Nainen Kouvolasta. Ainoa kamu koira.
  Vaikea mistään löytää, ei väliä mies vai nainen yms. Treffiseuraa en etsi. Tässä varoix meili jos joku joskus näkee..edenwix666@gmail.com, wickr edenwixen6666.

 51. Inka sanoo:

  Hei,
  Minä olen 18-vuotias nuori nainen Oulusta, minulla ei ole lapsia eikä yhtään ystävää. Elämä tuntuu yksinäiseltä. Mies minulla kyllä on. Jos haluat tutustua minuun laita spostia 🙂 Kaipaisin kovasti naispuolisia ystäviä. Ikä eikä lapset eivät haittaa minua. inkavaan00@gmail.com

 52. Heivain sanoo:

  26-vuotias nainen Oulusta, avopuoliso on muttei ystäviä 🙁

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.