Koululaisten oma huone

20.04.2020

Otsikoin tämän nyt näin, koska se on vähän niinkuin huoneen teema, vaikka toinen asukkaista vielä onkin esikoululainen. Mutta ei siihen ekaluokan alkuun enää niin pitkä aika ole, etteikö tätä voisi jo kutsua koululaisten huoneeksi. Saimme suurimman osan tästä huoneesta valmiiksi viikonlopun aikana ja fiilis on niin hyvä, kun lapset ovat selkeästi tyytyväisiä uuteen huoneeseen. Suunnittelimme sen kaikki yhdessä ja se oli tosi hauskaa. Lasten toiveet liittyivät väreihin ja teemaan ja meidän aikuisten toiveena oli saada huoneeseen mahdollisimman paljon säilytystilaa, mutta samalla pitää siellä mahdollisimman paljon vapaata lattiatilaa. Ei ehkä se helpoin toiveiden yhdistelmä, mutta selkeästi mahdollinen.

Huoneen seinät maalattiin puoliksi Tikkurilan Safari -sävyllä. Valittiin täyshimmeä Joker-maali. Safari-sävy on kyllä ihan mielettömän kaunis ja pirteä ja antoi huoneeseen tosi paljon ilmettä. Mietittiin, että maalataanko vain yksi seinä kokonaan, vai keksitäänkö joku muu ratkaisu ja Pinterestiä tutkailtuani löysin tämän hauskan idean, että maalataan seinät (vähän yli) puoliksi. 

Suurin osa huoneen säilytystilasta on nyt lasten sängyn rungoissa, mikä toimii. Ostimme uutena huoneeseen Ikean Släkt-sängyt. Toisessa sängyssä on neljä isoa säilytyslaatikkoa sekä kaksi avohyllyä. Toisessa sängyssä on kaksi isoa säilytyslaatikkoa, sekä toinen ulos vedettävä sänky alla. Tämä on tosi hyvä ratkaisu, jos lapsille tulee joskus tämän koronan mentyä ohitse vaikka kaveri yökylään. Tai jos pikkusisko haluaa yökyläillä isosiskojen huoneessa muuten vain.

Sänkyjen lisäksi säilytystilaa löytyy nyt huoneen seinällä. Me mietittiin todella todella pitkään sopivaa seinähylly+työpöytä -yhdistelmää ja sopivien löytäminen ei ollut helppoa. Ensimmäisenä harkittiin Ikean Algot-seinäkisko -järjestelmää, joka olisi ollut tosi hyvä, mutta se on poistuva sarja, joten kaikkia tarvittavia osia ei ollut enää saatavilla. Tämä selvisi vasta siinä vaiheessa, kun olin suunnitellut täydellisen hyllyjen ja pöydän yhdistelmän suunnitteluohjelman avulla ja saanut automaattisen ostoslistan.

Sitten mietittiin samantyyppistä industrial-henkistä järjestelmää muiden kauppojen valikoimista, mutta se osoittautui tosi hankalaksi, kun monissa rautakaupoissa esim. oli monta saman tyylistä järjestelmää, joiden osat ei kuitenkaan ihan sopinut yhteen ja selkeä suunnitteluohjelma puuttui. Varmasti sen olisi saanut koottua, mutta me vaan todettiin, että menee meille liian hankalaksi, kun yhdisteltäviä osia olisi ollut niin paljon ja suunnittelu tuntui sekavalta ilman ohjelmaa.

Mietittiin myös String-hyllyjärjestelmää, mutta siinä hankalaksi osoittautuivat liian “syvät” (siis liian pitkälle ulos seinästä tulevat) kiinnikkeet. Koska meillä on se ulos vedettävä alasänky ja säilytyslaatikot, kiinnityssysteemi ei saa tulla seinästä ulos kuin pari senttiä, koska muuten laatikoita ei saa vedettyä auki. Hautasimme siis senkin. 

Sitten pohdittiin Ikean bambusta tehtyä Svalnäs-järjestelmää, joka on kaunis ja olisi ollut ihan upea. Ihastuin siihen ihan täysillä, kun löysimme sen ja se tuntui kaikista parhaalta ratkaisulta. Siinä kuitenkin kahden pöydän yhdistelmä osoittautui kymmenen senttiä liian leveäksi, eli ei olisi mahtunut. Yksi pöytä taas oli liian vähän. 

Tässä vaiheessa tuli sellainen fiilis, että hitsi onkohan sellaista ratkaisua edes olemassa, mitä mä etsin. Sanoinkin Otolle, että mä en kyllä keksi enää mitään. Otto vähän aikaa googlaili ja mittaili ja löysi sitten Ikean sivuilta (yllättäen) sopivat erilliset seinähyllyt ja erilliset seinäkiinnitteiset pöydät. 

Seinähyllyiksi valittiin 30cm syvät Bergshult-hyllyt Pershult-kannattimilla. Ollaan hihitelty pershulteille täällä kyllä, niin hauska nimi. Pöydiksi valittiin Norberg -klaffipöydät. Niissä on hyvin työskentelytilaa ja tukeva seinäkiinnitys. Seinähyllyt kannattelevat 20kg painoa kolmella kannattimella per hylly, eli yhteensä neljälle hyllylle saa ladattua 80kg. Ei me niitä ihan niin täyteen uskallettu laittaa, mutta ihan hyvä, että on kestävät hyllyt, kun niiden päälle tuli esimerkiksi Harry Potter-kirjat, jotka eivät ihan sieltä keveimmästä päästä ole. Hyllyt ja pöydät kiinnitettiin tukevasti kiviseinään ja hyvin näyttävät siinä pysyvän.

Safari-värin lisäksi huoneeseen haluttiin muutenkin vähän Safari-teemaa. Teemaa tuotiin esiin meidän olkkarin vanhoilla verhoilla (jotka ostettiin H&M Homesta 2017), keltaisilla ja lehtikuvioisilla vanhoilla tyynyliinoilla sekä lasten itse jo aiemmin askartelemilla eläimillä. Seinälle päätyivät jo olemassa olevat eläin-teemaiset julisteet puukehyksillä (joista unohdin ottaa kuva, mutta IG storyssa näkyy). Vielä pitää kiinnittää pari valokuvaa ja yksi taulu hyllyjen alle, pois pöydiltä. Musta Örfjäll-työtuoli tuli jo esikoisen vanhasta huoneesta. Samanlaista ei ole enää myynnissä uutena, joten yritän bongailla mustaa Örfjäll-tuolia Torista ja fb-kirpuilta, siihen asti musta jakkara saa toimia tuolina.

Tässä vielä loppuun ennen-jälkeen -kuvat:

Huoneeseen tuli kaksi mattoa. Vanha pyöreä matto ovelle, sekä uusi kierrätyspuuvillasta valmistettu Ikean Tiphede-matto sänkyjen väliin. Molemmat keveät matot voi pestä pesukoneessa, mikä on ihanteellista lastenhuoneessa. Vehreää Safari-teemaa tuotiin huoneeseen vielä viherkasveilla, jotka laitettiin lasten itse maalaamiin ruukkuihin. Lapset maalasivat vanhat punasavi-ruukut meidän seinämaalien jämillä ja koristeltiin ne yhdessä glitterillä vielä. 

Huoneesta tuli tosi kiva, lämminhenkinen ja kotoisa. Se on kaikkea sitä, mitä me yhdessä toivottiin ja olen tosi iloinen, että se on nyt valmis.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille <3


32 Responses to “Koululaisten oma huone”

 1. Minna sanoo:

  Tästä tuli niin paljon parempi kun osasin edes kuvitella😍 tosi fiksuja ratkasuja tilan ja säilytyksen suhteen! Ja hyvä idea toi puoliks maalaaminen, en ite olis ikinä osannut ajatella tollasta

 2. Iina / MouMou sanoo:

  Miten kaunis tuo seinän sävy. Huolisin omaankin kotiin! 😍

 3. Iina sanoo:

  Siis vau, upea huone!!!!! Ihanan raikas.

 4. Eepu sanoo:

  Hei, kivannäköinen huone ja kätevästi on säilytystilaa sängyssä. Kerrossänky olisi säästänyt vielä enemmän tilaa, mutta ilmeisesti ette sellaista halunneet 😊
  Itse nukuin siskon kanssa lapsena kerrossängyssä ja siitä on jäänyt jotenkin ihanan lämpöiset muistot.

 5. Iina sanoo:

  Oi, tulipa kiva koululaisille sopiva huone! Noi pöydät näyttää tosi käteviltä, kun ne saa taitettua pois leikkien tieltä ja käännettyä pöydiksi tarvittaessa. Varasänkyratkaisu kuulostaa myös oikein toimivalta!
  Sun sisustuspostauksia on ihanaa lukea. Me muutetaan uuteen kotiin kesäkuussa-täältä saa inspiraatiota uuteen kotiin!😘

 6. Saara sanoo:

  Vau tulipa hieno huone!

 7. Tinsku sanoo:

  Vau! Näyttää paljon isommalta nyt ja tosi kiva idea tuo puoliksi maalaus, taidanpa ehdottaa tällaista ideaa myös omalle poitsulle 🙌 antaa syvyyttä ja tekee freessin, hyllyt ja pöytätsydeemi näyttää myös tosi kivalta 🙂

 8. Toki sanoo:

  Huoneestahan tuli tosi kivan näköinen 😊 mielenkiinnolla seuraan teidän remontin etenemistä 🙂

 9. Nimetön sanoo:

  Vasta uuteen kotiin muuttaneena, hyvin samoja keloja noiden hyllyjen kanssa.
  Stringin kohdalla mulla tuli ihan budjetti vastaan. Ei vaan ollut sellaisia summia laittaa lasten huoneen kalusteeseen.
  Sitä aikaan bambuista myös pyöritteli mielessäni, mutta lopulta mietin, näyttääkö se silmään hyvältä vain nyt, kun on tuore idea markkinoilla, ja pitäisinkö siitä todella myös kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden jälkeenkin.

  Mun pelastus oli lopulta ihanat amerikkalaiset tuunausvideot, joissa Ikean kalusteista rakennetaan aina jotain muuta. Niinpä olen pikku hiljaa ostanut ja tuunannut meille säilytysjärjestelmää näiden videoiden innoittamana.

  Tällä hetkellä säästän rahaa vielä mustiin Sovellan seinäkiskoihin. Sellaiset tahdon vielä keittiön seinälle.

 10. E sanoo:

  Aivan ihana! Paljon avaramman näköinen kalustettuna kuin tyhjänä, hassua 😀

 11. Carola sanoo:

  Oih, aivan ihana!
  Iskee ihan sisustus- & muuttokuume näitä kuvia katsellessa 😍

 12. Annika sanoo:

  Onpa hieno ja kodikkaan näköinen huone! 🙂 Instastooreissa huone näytti mielestäni ensin vähän ahtaalta, kun oli vasta sängyt paikoillaan ja pahvit lattialla, mutta mielestäni nuo klaffipöydät ovat tosi näppärä pöytäratkaisu ja saavat tilan myös näyttämään avarammalta. Ja tuo puolittainen seinämaali on tosi kiva idea ja kauniin värinen! Tästähän sai itsellekin sisustusinspiraatiota, vaikka ei olekaan koululaisia omassa perheessä 😀

 13. Mävaan sanoo:

  Heippa!
  Onpa kivan näköistä. Missä tuoleja pidetään, kun pöydät on nostettu pois tieltä?

 14. Reetta sanoo:

  Ihana huone! ☺️

 15. Tää koululaisten huone on kyllä niin kiva. 😍

 16. Nimetön sanoo:

  Tosi kiva huone tästä tuli :)! Ja tykkään aivan erityisesti kun on väriä ja kirjoja kauniisti esillä! Lapsetkin lukevat varmasti enemmän kun kirjat ovat heti näkyvillä ja helposti tutkailtavissa sängyssä ollessa, eikä pinottuna jonnekin pois silmistä. Lämmin ja kodikas tunnelma tosiaan ja näyttää myös paljon isommalta mitä aiemmissa kuvissa.

 17. Kirmi sanoo:

  Todella kaunis huone teidän isommille. Näyttää niin viihtyisältä ja kauniilta. Varmasti nuo sängyt ovat näppärä valinta. Olen niin onnellinen puolestanne uudesta kodistanne! Mukavaa viikkoa koko perheellenne.

 18. Fanny matilda sanoo:

  Onpa tosi, tosi onnistunut huone! Sopivan eläväinen lapsille ja pirteä, mutta myös yleisilmeeltään tyylikäs ja siisti😊 Ihana! Kivoja kotoillu päiviä teille🌸☀️

 19. Noora sanoo:

  Vau, aivan ihastuttava huone! Erityisesti nuo lämpimät värisävyt tekee huoneesta tosi kotoisan. Itseäni ei sytytä ollenkaan hetki sitten trendissä olleet valkomustat lasten- ja kaikki muutkin huoneet. Nämä värit voisin kahmaista heti omaan haavekotiini!

 20. Laura Linnea sanoo:

  Olipas kiva postaus! Lastenhuoneen remontti ei ole itselle millään tapaa ajankohtainen, kun lapsia tai omistuskämppää ei ole, mutta mielenkiinnolla luin jutun alusta loppuun. Oli mielestäni selkeästi kirjoitettu postaus, siitä plussaa! Ja tuosta huoneesta tuli tosi viihtyisän näkönen, tuo keltainen maali oli hyvä valinta ja safariteema toimii. 🙂

 21. Sanna sanoo:

  Voi ei teillekkin kävi huonosti algotin kanssa 🙁 Oon ikeassa töissä ja joudun _paljon_ selittelemään/pahoittelemaan algot-pettymyksiä kun sarja ja suunnitteluohjelma löytyy vielä netistä vaikka todellisuudessa juuri mitään ei enään hyllystä löydy 🤦

 22. Anna sanoo:

  Kaunis huone, varmasti koululaisten mieleen! Puhuit aiemmin, että huoneen voisi helposti jakaa kahdeksi huoneeksi. Haluatko kertoa tästä lisää? Miten ocet tulisivat, entä ikkunat? Meillä on pakko teinien huone laittaa kahtia, mutt urakka tuntuu valtavalta!

 23. S sanoo:

  Aivan ihana huone! Kyllä koululaisten kelpaa tuollaisessa huoneessa olla😍
  Oliko tytöt muuten kuinka paljon mukana huoneen suunnittelussa?😊

 24. Jonna sanoo:

  Mitkä patjat teillä on lapsilla noissa sängyissä ja ootteko ollu niihin tyytyväisiä? Meillä on samanmoiset sängyt hankinnassa lapsille mutta patja-asiat vielä tuottavat päänvaivaa.

 25. Äiti sanoo:

  Toisilla on sitä rahaa laittaa noin paljon sänkyihin… Meillä kolmesta yksi nukkuu tällä hetkellä patjalla. 🙁 Teillä tuntuu kaikki olevan uutta ja hienoa ja näyttää siltä että rahaa on…

  • Soile sanoo:

   Ei se, että ostaa uusia tavaroita todellakaan tarkoita ehdottamasti sitä, että on paljon rahaa. Itsekään emme ole mieheni kanssa mitään hyvätuloisia, mutta kyllä me silti ostamme uusia tavaroita joskus. Ja sänkyihin olemme panostaneet kunnolla, sillä sängyn laadulla on suuri merkitys…

  • Anni sanoo:

   Eiväthän Ikean sängyt tai muutkaan kalusteet ole edes kovin kalliita. Ja huom. olen siis itsekin melko vähätuloinen, silti ostan uusia asioita jos niille on tarvetta

 26. Äiti sanoo:

  …niin koska sitä rahaa on.

  • Nimetön sanoo:

   No ”Äiti”, minulla ei ole. Sitä rajaa meinaa. Ainakaan ylimääräistä.
   Olen taloutemme ainoa aikuinen ja useamman koululaisen äiti. Minulla on pikkiriikkiset tulot, mutta taito tasapainoilla menojen kanssa niin, että pärjäämme.
   Vasta ostin lapsillemme uudet sängyt, koska sellaisille oli tarvetta. Säästämällä onnistui.

   Ei se, että jolloin on rahaa enemmän kuin minulla, ole minulta pois. Minusta on vain hienoa, jos joku on onnistunut rakentamaan elämänsä ja uransa niin, että pärjää.
   On hassu ajatuskin, minun mielestäni, että Iina ja Otto olisivat jättäneet ostamatta Ikean kalusteet lapsilleen vain siksi, että joku lukija jossain pahoittaisi siitä mielensä. 😂.

 27. […] huonejako vaihtui. 160cm patjoilla varustettu kerrossänky on koululaisille pian jo liian pieni ja heidän huoneesta haluttiin tehdä sellainen pitkäkestoinen ja ajaton, että se muuntuu vanhemmankin lapsen […]

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.