3-vuotiaan huone esittelyssä

27.04.2020

*sänky saatu aikanaan Geffer.fi-verkkokaupasta.

Saatiin eilen viimeisetkin hyllyt seinään 3-vuotiaan huoneessa, joten nyt oli hyvä hetki tehdä valmiiksi tämä 3-vuotiaan huoneen esittely. Siinä missä meidän koululaisten huoneeseen piti ostaa lähes kaikki huonekalut, tähän 3-vuotiaan huoneeseen ei ole ostettu muuta uutta kuin yksi matto ja yksi tyynyliina koristetyynylle. Kaikki muu on koottu jo meillä valmiiksi olleista jutuista.

Vanhassa kodissahan 3-vuotias nukkui yhdessä isosiskon kanssa kerrossängyssä, josta nyt luovumme, kun huonejako vaihtui. 160cm patjoilla varustettu kerrossänky on koululaisille pian jo liian pieni ja heidän huoneesta haluttiin tehdä sellainen pitkäkestoinen ja ajaton, että se muuntuu vanhemmankin lapsen tarpeisiin kätevästi. Siksi sijoitimme uusiin täysikokoisiin sänkyihin nyt. 

Kerrossängyn tilalle kuopus sai isosiskonsa vanhan talosängyn, jonka saimme vuonna 2018 Geffer.fi -verkkokaupasta. Sänky on aivan ihana massiivipuinen parvisänky, jonka alla on hyvin tilaa säilyttää kaikkia siirreltäviä tavaroita, kuten meidän vuosien varrella kertyneitä bObleseita, nukenvaunuja ja muita. Lisäksi sängyn alle saa hyvin tehtyä majan! Aluksi hieman epäröin, että onko sänky tähän huoneeseen liian suuri, viekö se liikaa lattiatilaa. Mutta nyt kun kaikki on valmista, niin sänkyhän on aivan täydellisen kokoinen juuri tuossa missä se on. Muuten iso huone voisi olla jopa kolkko. Tämä sänky on myös lähes täysikokoinen (190cm mittatilauksena tehty vanhan huoneen mukaan), joten sekin varmasti kestää aikaa ja siellä mahtuu hyvin isompikin koululainen nukkumaan. 

Me haluttiin saada tässäkin huoneessa kirjat kauniisti esille ja siihen tarkoitukseen käytimme seinähyllyjä. Seinähyllyt ovat kaikki Ikean vanhoja tauluhyllyjä (Mosabacka), joita meillä on ollut jo vanhassa kodissa lähes kaikissa huoneissa. Kun kirjat ovat tällä tavalla aseteltuja, pienellekin lapselle on helppoa löytää mieluisaa luettavaa. Silloin kun kirjat on aseteltu perinteisesti, lukutaidoton 3v ei niin helposti näe sieltä, että missä mikäkin kirja on. Siksi lemppareimmat kirjat on nostettu reippaasti esille seinille. Puisessa Ikean Ivar-kaapissa on sisällä vielä lisää kirjoja ihan perinteisesti aseteltuna. Tarkoituksena on vaihdella aina välillä kirjojen paikkoja, niin esille pääsee aina uutta luettavaa. Kaapissa on myös esimerkiksi joulusatukirjoja, jotka nostetaan esille joulun aikaan. 

Haluttiin pitää huoneessa mahdollisimman paljon tyhjää lattiatilaa, koska se on koko meidän kolmikon yhteinen leikkihuone myös. Nyt huoneessa on niin paljon tilaa, että siellä mahtuu yhtäaikaa levittämään duplot ja barbiet tai bObles-temppuradan ja keittiöleikin. Haluttiin, että huoneessa on mukavia hengailupaikkoja, joten siirrettiin olkkarissa ollut Ikean Dihult-lattiatyyny nyt sinne. Monesti pötkötellään siinä lukemassa kirjoja tai sitten sitä voi käyttää majan lattiana. 

Huoneen päätyseinällä ollut musta kohokuvioinen tapetti vaihtui raikkaaseen vaaleanpunaiseen maaliin. Seinämaaliksi valikoitui Tikkurilan täyshimmeä Joker sävyssä Paviljonki. 3-vuotias sai itse valita värin omien mieltymystensä mukaan ja tämä sopii kyllä huoneeseen tosi kivasti. Sängystä haluttiin tehdä pehmeä ja turvallinen pesä. Vaikka sänky on iso, haluttiin, että se tuntuu pienelle nukkujalle kodikkaalta ja mukavalta. Siksi siellä on tyynyjä ja pehmoleluja, joiden sekaan onneksi vielä juuri mahtuu hyvin nukkumaankin.

Vanhassa kodissa meidän käytettynä ostettu ja itse tuunaama leikkikeittiö oli meidän olohuoneessa, mutta täällä se sai hyvän paikan lastenhuoneesta. Leikkikeittiö on edelleen kovassa käytössä päivittäin ja on kiva, että sen edessä on hyvin leikkitilaa. 

Huoneessa on yhteensä viisi vaatekaappia, joista kaksi ja puoli on vaatekäytössä, joten leluille löytyi hyvin säilytystilaa myös niistä. Kaikki barbiet vaatteineen, taloineen, autoineen ja kalusteineen ovat vaatekaapeissa, samoin kuin kaksi isoa laatikollista duploja. Ihan luksusta, kun oli jo valmiiksi niin paljon säilytystilaa, että yksi kaappi ja seinähyllyt riittivät näin mainiosti ja kaapeissa on vielä extratilaakin. Tämä on meille ihan uutta, että on näin paljon tilaa ja kaikelle oma järkevä paikka. Huone on ihanan helppoa ja nopeaa siivotakin ja ollaan huomattu, että 3-vuotias myös siivoaa tätä mielellään. Hän haluaa pitää huoneensa viihtyisänä ja siistinä ja monesti ilmoittaa itsekin menevänsä siivoamaan huoneen. 

Huoneeseen löytyi maailmankartta-kuvioinen vihreä matto H&M Homesta. Tykkään hirveästi kevyistä puuvillamatoista, koska ne voi pestä pesukoneessa. Pyöreä harmaa matto on myös H&M Homesta, mutta se me ostettiin muistaakseni jo silloin, kun asuimme vielä kerrostalossa. Se on kulkenut mukana pitkään ja vieläkin näyttää kuin uudelta, kun on vaan pesty pesukoneessa aina välillä. 

Voi olla, että jossain vaiheessa huoneeseen laitetaan joku pöytä ja tuoli(t), joiden ääressä voi piirtää. Toistaiseksi meillä on kuitenkin paljon piirustus- ja askartelukamppeita alakerrassa ruokapöydän äärellä ja 3-vuotias piirtää, maalaa ja askartelee siinä itsekseen tai yhdessä aikuisen kanssa.

Meille oli kaikkein tärkeintä, että 3-vuotias itse tykkää huoneesta ja kaikki ratkaisut on tehty niin, että se olisi hänelle mahdollisimman mukava. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että onnistuimme tehtävässä! 

Nyt kun lastenhuoneet ovat molemmat valmiita, ollaan keskitytty meidän aikuisten makkariin. Siellä ei ole vielä mitään muuta kuin yksi seinä maalattu, sekä sänky paikoillaan, mutta pikkuhiljaa. Ehkäpä ensi viikolla pääsen esittelemään sen!

PS: Instagramin puolella @iinalaura-tilini storyssa on ennen-jälkeen -videot huoneesta!


7 Responses to “3-vuotiaan huone esittelyssä”

  1. Nimetön sanoo:

    Olette kyllä saaneet paljon aikaan!

  2. Juupa sanoo:

    Miten tuo talosänky on aivan eri värinen kuin ”koululaisen oma huone” postauksessa? Siinä se on kuin valkoiseksi maalattu ja uudessa huoneessa tumma punertava…? Etenkin uuden postauksen ensimmäisissä kuvissa. Mikä on sängyn todellinen väri?

  3. Saaga sanoo:

    Ihan mielettömän ihania kaikki nämä teidän uudet huoneet!💖💖

  4. Mimi sanoo:

    Hei olisi mielenkiintoista lukea postaus teidän lasten leluista/teidän perheen lelupolitiikasta. Saako lapset paljon uusia leluja? Pyytävätkö itse tai ostavatko ns. omilla rahoilaan? Onko teidän lapsilla paljon leluja? Mikä on teidän mielestä tarpeeksi? Mitkä lelut on ehdottomia hittejä, mitkä huteja?

  5. Onpas kauniisti sisustettu <3

  6. Emma sanoo:

    Todella kivan näköinen huone <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.