4x nopeat ja helpot kasvisruuat kesään | Ahmi kasviksia!

24.06.2020

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Apetinan & Indieplacen kanssa.

Lapsena olin melko innokas maistelemaan kaikkea ja söin esimerkiksi mätiä ja graavilohta mielelläni jo alle kouluikäisenä. Oli kuitenkin monia vihanneksia, jotka eivät olleet mulle tuttuja tai, joista en yksinkertaisesti vaan pitänyt. Mun suurin inhokki (jonka lapsena tiesin) oli lämmin porkkana. Pahinta oli se, että olin allerginen raa’alle porkkanalle, joten en edes voinut syödä raakaa porkkanaa, vaan ainoa vaihtoehto oli syödä se juuri kypsennettynä.

Erityisen paljon inhosin keitettyä porkkanaa, mutta koska päättelin, että ongelmana oli nimenomaan se, että porkkana oli kypsennettyä (eikä se, että se oli esim. jotain keittoon sulatettua pakasteporkkanakuutiota), en halunnut syödä mitään kypsennettyä porkkanaa ikinä. En tilannut ravintolassa ruokia missä oli porkkanaa, enkä kotona ikinä yrittänyt valmistaa sitä isompanakaan. Käännekohta porkkanoiden suhteen tapahtui itse asiassa vasta mun polttareissa tammikuussa 2014. 

Mut vietiin syömään hienoon ravintolaan ja sain valita pääruuan muutamasta eri vaihtoehdosta. Yksi ruoka kuulosti muuten hyvältä, mutta siinä oli paahdettuja porkkanoita. Päätin silti tilata sen, kun melkein kaikki muutkin ottivat sitä. Ja mä rakastuin. Porkkanat oli täydellisesti maustettu, ne eivät olleet ylikypsiä tai huonoja pakasteita, vaan tuoreita ihania herkullisia porkkanoita. Onneksi mä silloin maistoin niitä, koska siitä vasta aukesi uusi makumaailma. Aloin kokeilla itsekin valmistaa kotona porkkanaa eri tavoilla ja huomasin, että sehän on ihan super hyvää paahdettuna tai pannulla nopeasti wokattuna. 

Nykyisin syön tosi mielelläni porkkanaa ja käytän sitä monissa lämpimissä ruuissa. Tämä oli myös hyvä opetus itselleni siitä, että ei kannata vierastaa automaattisesti yhtään mitään vihannesta, vaan kokeilla ennakkoluulottomasti, vaikka joskus aiemmin olisikin saanut siitä huonon kokemuksen. Valmistustapa ja ruuan kanssa tarjoillut muut jutut vaikuttavat tosi paljon siihen, miltä joku yksittäinen ainesosa maistuu.

Lasten myötä on myös täytynyt todella punnita sitä, miten itse kannustan heitä erilaisten ruokien pariin ja millaista esimerkkiä näytän ruokapöydässä. Meillä ei koskaan pakoteta tai moitita siitä, jos ei uskalla tai halua maistaa, mutta aina kannustetaan ja kehutaan maistamisesta. Koen, että meidän lapset ovatkin ihanan innokkaita herkuttelijoita ja heidän kanssa uskaltaa kokeilla keittiössä lähes mitä vaan. Yksi hyvä keino saada lapset maistamaan jotain ihan uutta on aina ottaa heidät mukaan ruuanlaittoon.

Kuten sanottua, valmistustavalla ja sillä, minkä kanssa outoja vihanneksia syö, on paljon merkitystä. Yksi aika hitsin hyvä keino saada melkein mikä tahansa vihannes maistumaan hyvältä, on tarjoilla sitä juuston kanssa. Ei toimi toki kaikille sekään, mutta tällaisena juusto-loverina mä syön melkeinpä mitä vaan vihannesta, kunhan sen kaverina on Apetina-juustoa. Niissä on makua, ne tuovat rakennetta ja täyttävyyttä kasvisten kaveriksi ja ovat toki hyviä myös ihan sellaisenaan. 

Kysyin Instagramin puolella seuraajien inhokkivihanneksia, koska Apetina haastoi mut kehittämään maukkaita reseptejä niistä. Yllätyin siitä, että sain enemmän vastauksia kuin koskaan olisin voinut kuvitella! Normaalisti saan sellaisiin kyselyihin, joissa itse pitää kirjoittaa, ehkä n. 100-200 vastausta, mutta nyt niitä tuli yli 400! Yllätyin siitä, että niin monilla oli joku inhokkivihannes tai huono kokemus jostain tietystä vihanneksesta. Eniten nousivat esiin nämä kymmenen:

Selleri, Munakoiso, Kesäkurpitsa, Retiisi, Sienet, Parsakaali, Kukkakaali, Ruusukaali, (lämmin) porkkana ja palsternakka. 

Lähdin testaamaan näistä neljää ja kehitin erilaisia reseptejä niiden ympärille, jotka jaan nyt tässä postauksessa teillekin. Jokainen on ollut mun mielestä aivan super herkullinen, vaikka itsekin olen suhtautunut varauksella esimerkiksi munakoisoon. Nämä reseptit valmistuvat helposti ja nopeasti ja kaikki ovat mietoja. 

Grillatut munakoisot Apetina-juustolla

2kpl munakoisoa

2tl suolaa

4rkl oliiviöljyä

2pkt Apetina Citrus & Herbs -juustokuutioita

Halkaise munakoisot pituussuunnassa. Ripottele päälle suolaa ja “itketä” munakoisoja n. 10min. Pyyhi suola pois. Sivele munakoisoihin oliiviöljyä. Grillaa n. 5-10min koosta riippuen. Lusikoi pinnalle Apetina Citrus & Herbs -juustokuutiot. Tarjoile esim. grillatun proteiinin kanssa.

Yrttiöljyllä & Apetina-juustolla täytetyt herkkusienet grillissä 

500g grilliherkkusieniä

0,5dl oliiviöljyä

1tl kuivattua basilikaa

1tl kuivattua timjamia

1tl kuivattua ruohosipulia

1pkt Apetina -juustoa palana

3rkl pinjansiemeniä

Sekoita öljy ja kuivatut mausteet keskenään. Täytä sienet yrttiöljyllä. Murustele Apetina-juustoa sienten sisälle. Ripottele pinjansiemeniä pinnalle. Grillaa 10min.

Vinkki! Voit myös käyttää esim. tuoretta basilikaa ja ruohosipulia silputtuna, kourallinen kumpaakin riittää. Halutessasi lisää öljyn sekaan myös puristettuna 1-2 valkosipulin kynttä.

Salaatti jälkimarinoiduista vihanneksista & välimerellisestä juustosta

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

5 kesäporkkanaa

2 kevätsipulia varsineen

1 pkt Apetina Green Olives & Garlic välimerellisiä juustokuutioita (muutkin maut käy)

Loraus punaviinietikkaa

1 tl hunajaa 

Kourallinen tuoretta basilikaa

Pese vihannekset. Pilko kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi ja halkaise porkkanat. Levitä kesäkurpitsaviipaleet viideksi minuutiksi astiapyyhkeen päälle ja ripottele päälle suolaa. 5min jälkeen pyyhi pintaan noussut neste ja suola pois. Levitä vihannekset uunipellille. Paahda uunissa grillivastuksen alla 220 asteessa (kiertoilma 200) n. 15min, käännä paiston puolivälissä. Pilko sipulit ja basilika. Lisää Apetina juustokuutiot sekä niiden marinadi vihannesten sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Marinoi jääkaapissa n. 30min tai syö heti, jos olet malttamaton.

Retiisi-perunasalaatti

1kg uusia perunoita

1 nippu retiisejä

2 kevätsipulia varsineen

kourallinen ruohosipulia

2pkt Arla Apetina Green Olives & Garlic välimerellisiä juustokuutioita (muutkin maut käy)

ripaus hyvää sormisuolaa

Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä hetki ja pilko viipaleiksi. Pese ja viipaloi retiisit, pilko kevätsipulit ja ruohosipulit. Sekoita kaikki vihannekset suuressa kulhossa ja kaada sekaan kaksi paketillista Arla Apetina Green Olives & Garlic välimerellisiä juustokuutioita, sekä niiden mausteöljy. Sekoita ja tarjoile esim. grilliruuan kaverina. 

Erityisesti näitä yrttiöljysieniä on moni seuraaja kuulemma jo ehtinyt testata ja on jakanutkin mulle kuvia kokkailuista! Ihan mahtavaa, että olen ehkä innostanut ainakin muutaman uuden tyypin syömään sieniä! Mun mielestä tämä oli aivan mahtava kamppis ja olen tosi mielelläni itsekin testannut uudenlaisia ainesosia, kuten juuri munakoisoa, joka ei itselleni ole ollut mikään ykkösvalinta keittiössä koskaan. Juustot nostavat monet kasvikset ihan uusiin sfääreihin ja esim. maustetut Apetina-juustokuutiot on siitä käteviä, että niiden marinadia voi käyttää kokonaisen ruuan maustamiseen. 

ARVONTA: VOITA 100€ LAHJAKORTTI K-RYHMÄN KAUPPOIHIN!

Jaa oma kasvismuistosi tai kerro postauksen kommenttiboksissa mikä on oma lempikasviksesi ja miksi ja osallistut 100€ K-ryhmän lahjakortin arvontaan! Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään. Osallistumisaikaa on 1.7.2020 asti. Löydät arvonnan tarkemmat säännöt TÄÄLTÄ.


93 Responses to “4x nopeat ja helpot kasvisruuat kesään | Ahmi kasviksia!”

 1. RK sanoo:

  Mä tykkään kyllä lähes mistä tahansa vihanneksista. Herkkua on kesäkurpitsa, porkkanat, kukka-, parsa- ja ruusukaali… muitten inhokit 😀

 2. Laura sanoo:

  Pidän tomaatista, sillä se sopii kaiken kanssa yhteen.

 3. Maiju sanoo:

  Lempikasviksen ykkössijasta kilpailee porkkana ja kukkakaali. Molemmat ovat niin monikäyttöisiä ja hyviä 😋 Porkkana maistuu hyvältä tuoreena, keitettynä, wokattuna, grillattuna, muussattuna, dipattuna jne!
  Raakaa kukkakaalia en fanita tuoreena, mutta se on itselle ihan ehdoton keittovihannes niin tavallisiin kuin sosekeittoihinkin ja maistuu myös muussattuna.

 4. Marjaana sanoo:

  Minun lemppari on juuriselleri. Mies valmisti ekoilla treffeillä mieletömällä vaivalla mulle ihan mielettömän aterian, jossa oli juuriselleriä. Olin aina vierastanut selleriä, mutta oikein valmistettuna, se olikin herkullista.

 5. Vilja sanoo:

  Kesäkurpitsa 🙂

 6. Nooppa sanoo:

  Täällä ilmoittautuu toinen juusto-lover! Kaikki todellakin on hyvää juuston kanssa😍

  Mun lempparikasvis on varmaan kukkakaali, se on niin monipuolinen valmistettava ja hyvää raakanakin! Tänä kesänä ois tarkotus testata grillissä jollain ihanalla öljymarinadilla maustettuna!

 7. Sarkkuli sanoo:

  Rakastan tomaattia kaikissa muodoissaan!!

 8. Nixu sanoo:

  Diggaan kesäsipulista, porkkanasta, kaalista, yrteistä

 9. Hanne sanoo:

  Peruna ja porkkana on ollut lapsesta asti mun suosikkeja:😊 Aion kokeilla tota retiisi-peruna salaattia kun näyttää niin hyvältä et maistuu varmasti myös😋

  • Heidi sanoo:

   No näin kasvissyöjänä monet kasvikset on tuttuja ja maistuvat aina, mutta jos täytyy joku monikäyttöinen valita niin se on porkkana! Hyvää raakana, keittetynä, raastena eri uuniruuissa ja ylijäämät raastetut porkkanat voi pakastaa!

 10. Nekku sanoo:

  Yksinkertaisesti peruna! Todella monipuolinen ja sopii kaiken kanssa. Parsa toinen koko perheen suosikki.

 11. Johanna sanoo:

  Oma lempikasvis on varmaankin kesäsipuli. Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan reilussa määrässä voita. Sitä uusien perunoiden kanssa. Paprika on kyllä kanssa tosi jees ja sopii todella moneen ruokaan!

 12. Sonja sanoo:

  Rakastan valtavasti kesäkurpitsaa. Ehdoton suosikkiruokani on kesäkurpitsapasta, mutta reseptikirjasta löytyy myös mm. pari eri risottoa, kuivakakku sekä tietenkin täytetyt kesäkurpitsat.

 13. Elbatar sanoo:

  Aikoinaan en pitänyt paprikasta laisinkaan! Se oli vastenmielistä syötävää, varsinkin grillattuna, jolloin se vaikutti pilantuneelta mössöltä.
  Halusin kuitenkin opetella syömään sitä. Lähes koko elämäni ajan olen halunnut kaittaa sääntöjä. Siksipä ostin paprikapussin jossa on punainen, keltainen ja vihreä paprika. Kuvittelin ne liikennevaloina: ajattelin, että olen hurjasteleva auto aloitin punaisesta, koska niitä päin ei tunnetusti saa ajaa! Maistui heti paljon paremmalta! Lopulta rikotun säännön loiste silmissäni kiskoin loppu paketin aivan innoissani!!! Nykyään paprika onkin lempi vihanneksen ja mairittelen kulzini keksimään aina ruokia jossa sitä on8”’ ’———D lemppari on paprikalla kruunattu avokado, tofu sämpylä! Nams!

 14. Jouppi sanoo:

  Mieluisin muisto lapsuudesta mummolassa porkkanat suoraan pellosta 🤣🤣 nykyisin paahdettuna tai grillattuna saa kaikkiin kasviksiin ihanasti makua ja kasviksia tulee syötyä paaaaljon 😅🤣lemppari grillatut varhaiskaaliviipaleet auralla tai fetalla sekä jommalla kummalla edellisillä täytetyt grillatut tai uunissa paahdetut suippopaprikat, nam 😋😋🤗🤭

 15. Bambi sanoo:

  Kasvikset namm!!! En tiedä mikä olis yksi lempi. Tykkään varmaan melkein kaikista 😀 Suosittelen: rainbow ruokaisat pannukasvikset! On tosi hyvä nam

 16. Jenna sanoo:

  Lapsuudesta paras muisto on porkkanat ja kukkakaalit dipattuna äitin tekemään dippiin! Nykyään lempikasvis on kesäkurpitsa. Ja tuo retiisi-perunasalaatti menee ehdottomasti kokeiluun!

 17. Tanja sanoo:

  Parsakaali! Pienenä en tykännyt mutta nykyään se on herkkua ja sitä tulee ostettua usein, jossei löydy tuoreena niin pakaste kelpaa yhtähyvin 😀

 18. J sanoo:

  Lempparit on parsakaali ja porkkana. Porkkanaa laitan yleensä pottumuusin sekaan ja parsakaali menee lisukkeena.

 19. Jossuuu sanoo:

  Lemppari on ehdottomasti bataatti, siitä on niin moneen. Pikkuhiljaa opetellu syömään myös niitä omia inhokkeja kuten lehtikaalia tai kesäkurpitsaa.

 20. Eee sanoo:

  Paprika on ehdoton suosikki monikäyttöisyytensä ansioista, en ainakaan näin kasvissyöjänä äkkiseltään keksi ruokaa johon en sitä voisi laittaa!

 21. Pihvi sanoo:

  Nuo munakoisot tarvitsisivat kyllä mielestäni todella paljon enemmän aikaa grillissä, varsinkin noin isoina puolikkaina paistettuna. Ohuetkin siivut pannulla paistettuna vaativat vartin verran aikaa. Tuollaisena raakana koostumus on todella sienimäinen ja maku jopa vähän kitkerä enkä yhtään ihmettele monien inhoa sitä kohtaan. Kypsä, pehmeä, tummaksi rauhassa paahtunut munakoiso on ihanaa 🤤

 22. Yoti sanoo:

  Yhden lempparin päättäminen on todella vaikeaa… sanoisin parsakaali. Sopii moniin ruokiin munakkaasta kastikkeeseen ja pizzankin päälle.

 23. pm sanoo:

  Lempparikasvis on ehdottomasti bataatti. Sitä syön jouluna ja juhannuksena ja useaan kertaan sillä välillä. Tosi monikäyttöinen raakana ja kypsennettynä ja maistunut vauvasta asti myös muuten nirsoille lapsille. 🙂

 24. Essi sanoo:

  Yliopiston ruokala sai mut inhoamaan varsiselleriä. Lapsuudessakaan sitä ei juuri äiti käyttänyt ruuanlaitossa. Ehkä vuosi sitten vasta söin jotain äitin tekemää, missä selleri ei ollutkaan pahaa ja yllätyin tosi kovasti. Nyt muutaman kerran käyttänyt ite ja siitä tulee ihan hauska makuvivahde ruokaan. Muuten oon kyllä todella kaikkiruokainen ollut aina!

 25. Pupu sanoo:

  Kesäkurpitsa on ihan lempikasvis! Sitä voi syödä missä muodossa vaan ja se on niin lempeä vatsalle.

 26. Ellu sanoo:

  Pienenä en tykännyt mistään kasviksista ja vihanneksista, mutta 12 vuotiaana aloin kuitenkin kasvissyöjäksi. Sillä tiellä ollaan edelleen!

 27. Miiu sanoo:

  Grillatut ja täytetyt paprikat on nam!

 28. Nimetön sanoo:

  Mun kaikista lempparein on avomaankurkku! 😊 Loppukesästä kun on niiden sesonki niin ahmin niitä kilokaupalla 😋🥒

 29. Kaisa sanoo:

  Parsakaali! Meillä sitä syödään raakana, höyrytettynä, paahdettuna tai grillattuna.

 30. Annika sanoo:

  Tykkään melkein kaikista kasviksista, mutta porkkana ja kukkakaali ovat kyllä ehkä parhaita omaan makuun. 🙂 Tosi hyviä ja monikäyttöisiä niin raakana kuin melkein miten tahansa kypsennettynäkin.

 31. Liisa sanoo:

  Porkkana on lemppari!

 32. Minä vain sanoo:

  Tällä hetkellä kotimainen KYPSÄ tomaatti! Kaiken väriset ja lajiset. Makeita, mehukkaita ja ihania <3

 33. Airi sanoo:

  Kukkakaali ja yleensäkin kaaligratiini on niin hyvää, että voisin sitä syödä joka ruualla ainakin lisäkkeenä.

 34. Saara sanoo:

  Lapsena äiti syötti paljon kukkakaalia ja parsakaalia, olin monta vuotta syömättä, sillä olin saanut niitä liiaksi. Nykyään ne ovat bataatin kanssa lempi vihanneksiani. Nykyää tulee tehtyä usein parsakaalia, bataattia ja porkkanaa uunissa, niin helppoa ja hyvää, kylkeen vielä juustokuutioita👌🏻

 35. Imppu sanoo:

  Voi vitsi, kasvikset on niin ihania, terveellisiä ja niitä saa vedellä niin paljon ku jaksaa. Lemppareita on bataatti ja porkkana, mutta aika vähän on mitään mihin en koskisi, tota munakoisoa voisi ostaa kokeiluun!

 36. Riina sanoo:

  Lempparein on ehdottomasti varsinkin kesällä kukkakaali. Aivan ihanaa fetasalaatin ja uusien perunoiden kanssa. 🙂 Siihen en kyllästy koskaan.

 37. Iina sanoo:

  Parsakaali ja kukkakaali on mun herkkuani! Myös vauva fanittaa parsakaalia, sen sijaan kukkakaali ei hänelle uppoa lainkaan 😀

 38. Ruut sanoo:

  Paprika ja parsakaali lemppareita ehkä tällä hetkellä! Rakastan nykyään kasviksia, kun lihan pois jättäminen johti laajempaan kasvisrepertuaariin keittiössä ja monien ennakkoluulojen kumoamiseen. 🌱😎 Munakoisoa rakastan oikein kunnon pehmeäksi muhjuksi kypsennettynä, vähänkin raa’aksi jäänyt saa yökkimään, joten komppaan yhtä aiempaa kommentoijaa siinä, että reseptin kypsennysaika voisi olla pidempikin ainakin niille, joilla ennakkoluuloja kyseistä kasvista kohtaan. 😅

 39. Petshkin sanoo:

  Mulla on sulle jatkohaaste!

  Mun äidillä oli tapana välillä lisätä lihakastikkeeseen paprikan palasia ja kypsentää niin kauan, että paprikan nahka kuoriutui irti ja hedelmäliha oli semmosta tosi väkevän makusta löllöä. Se oli aina mun kammoruoka. Kun oli sitä ruokaa, istuin usein varmaan puoli tuntia muiden noustua ruokapöydässä, että sain lautasen syötyä tyhjäksi. Sinihomejuusto, maksa, selleri, ruusukaali – ei mitään ongelmaa. Mutta löllöpaprikaa oli vaan ihan hullun vaikea saada alas.

  Ja nyt kun oon aikuinen, en IKINÄ syö lössöksi kypsennettyä paprikaa. Paitsi nyt voisin, jos keksisit vielä yhden reseptin ;). Oon sitruksille allerginen, muuten kaikkiruokainen – jos tästä paprikakammosta päästään.

  Lempikasviksia on monta. Munakoiso, sienet, kurkku, kirsikkatomaatit, maissi, kikherneet, valkosipuli tulee mieleen ekoina.

 40. Johanna sanoo:

  Porkkana on luottokasvis. Helppo ottaa evääksi ja lisätä mihin tahansa ruokaan 🙂

 41. K sanoo:

  Tykkään lähes kaikista kasviksista. Jos sienet lasketaan, niin ne on vähän niin ja jäin. Kauheimpia muistoja on he-ma-pa ja muut pakastekasvisruuat.

 42. Anneli sanoo:

  Porkkana ja munakoiso ovat lempparit.

 43. OpiskelijaJA sanoo:

  Ihan ehdoton suosikki on bataatti! Menee missä tahansa ruuassa: keitoissa, sushissa, grillissä bataattinyytteinä, ranskalaisina, pyreenä… Voisin elää bataatilla 😀 K-ryhmän arvontaan osallistun siinä toivossa, että kesällä voisi herkutella kaikella normaalisti opiskelijabudjetin ylittävällä ja päästä kokeilemaan kaikkea uutta ihanaa.

 44. H sanoo:

  Mun lemppari on kesäkurpitsa – se ei tarvitse mitään lisukkeita, kun sen oma maku on niin hyvä!

 45. Noora sanoo:

  Porkkana on suosikki. Sitä voi laittaa niin monen ruuan sekaan 🙂

 46. Jenni sanoo:

  Bataatti on yksi suosikeista. Niistä tehdyt ranskalaiset nousee kärkeen ehdottomasti! Tomaatti on myös yksi lemppari. Kesäkurpitsakeitto ehdoton lempparikasviskeitto.

 47. Jansku sanoo:

  Tosi vaikea valita vaan yhtä! Syön monipuolisesti kaikkia kasviksia ja inhokkeja ei oikein ole. Jos mietin siltä kannalta mitä eniten ruuanlaitossa käytän, niin vastaan paprika ja kesäkurpitsa.

 48. Anna sanoo:

  Parsakaali kaikin tavoin valmistettuna, mutta parasta uunissa paahdettuna.

 49. Suski sanoo:

  Mun ehdottomat lempparit on lanttu, porkkana ja kukkakaali RAAKANA!! 😋
  Itse olen liian ”arka” kokeilemaan juurikin tuosta huono kokemus-syystä. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja kokeilla… 😉

 50. Nimetön sanoo:

  Rakastan valkosipulia, ja sillä saa kivasti maustettua kasviksia. Inhoamistani sienistäkin saa valkosipulilla ja kauratuorejuustolla tuunattua oikeasti hyviä! Lemppareita on varmaan porkkana, munakoiso ja parsakaali juurikin paahdettuna 😋

 51. Sussukka sanoo:

  Paprika ja tomaatti on mun lemppareita. Molemmat ovat niin monipuolisia, kun sopivat vähän joka ruokaan.

 52. Heini sanoo:

  Bataatti on parasta paahdettua.

 53. K sanoo:

  Lapsena inhosin keitettyjä kasviksia kun luulin että ne on aina lötköjä vetisiä kun en ollut muita syönyt. Jossain vaiheessa opin ettei ne olekaan aina sellaisia ja opin tykkäämään 🙂

 54. Reetta sanoo:

  Parsakaalia ja porkkanaa kuluu todella paljon. Kesäkurpitsa on myös yksi suosikeista monikäyttöisyytensä ansiosta. Pannulla paistettuna, lasagnessa, grillattuna, kasvispihveissä… 🙂

 55. Henna sanoo:

  Porkkana, sosekeittona raejuustolla ja patonkia.

 56. Emilia sanoo:

  Uunifetapasta ja täytetyt paprikat 😍

 57. Johanna sanoo:

  Koulussa en tykännyt keitetyistä miniporkkanoista, koska sain niistä päänsäryn. En tiedä oliko se oikeesti sattumaa, niin vaan joka kerta kävi.

 58. Nuutti sanoo:

  Kesäsipuli ja tomaatti! Ovat olleet herkkuja lapsesta saakka ja erityisesti muistoja tuovat kesästä 🌻

 59. Elisa sanoo:

  Kukkakaali sopii hyvin kalan kanssa ja se on myös raakana hyvää. Keväällä ihastuin kaaleen ja tykkään kaikista kaalipohjaisista wokeista.

 60. Anuliini sanoo:

  Rakastan oikeastaan kaikkia kasviksia, paitsi löllöjä pakastekasviksia. Äiti teki ihanaa kesäkeittoa, kunnolin lapsi. Monen inhokkikeitto, mutta sen salaisuus olikin tuoreet, ihanat kasvikset (joskus suoraan torilta) <3

 61. Senni sanoo:

  Sienet oma lemppari!

 62. Jenni sanoo:

  Tällä hetkellä ei mieleen tule yhtään kasvista mistä en tykkäisi ja tykkäänkin kokeilla aina kaikkia uusia kasvis reseptejä varsinkin kun 5v tyttöni on nyt uskaltautunut myös maistelemaan uusia kasvis ruokia. Meille lemppariksi on on osottautunut kasvispaistos ruoan lisukkeeksi mikä sisältää kaalia, parsaa, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa, vihreitä pitkiä papuja ja siemeniä.

 63. Hanna sanoo:

  Kaikki kasvikset on kyllä hyviä, mutta viime aikoina varsiparsakaali on ollut ihan lempparia! Niin helppo, nopea ja monipuolinen valmistaa! 🙂

 64. Alina sanoo:

  Käytännössä kaikki muut kasvikset menevät, paitsi sienet! Haluaisin tosin niitä opetella syömään, ehkä tänä syksynä rohkaistun. Näin grillikautena (ja sen ulkopuolella) maissi on ehdoton kasvis-rakkauteni! Kesäkurpitsa tulee ehdottomasti hyvänä kakkosena ja loput kasvikset kolmantena.

 65. Ansta sanoo:

  Omasta lapsuudesta muistan että aina grillattiin koskenlaskijalla täytettyjä pekoniin käärittyjä hekkusieniä. Kaivoin aina juustot sienen sisältä ja jätin itse sienen syömättä 🤷

  Nyt aikuistuneena grillasin samaisia sieniä lapsilleni ja oli hauska huomata että he toimivat ihan samoin kun itse lapsena tein. Sienet eivät vieläkään maistuneet omasta mielestäni hyvältä mutta esimerkkinä söin omani kokonaan 😅

  Pakko laittaa tuo sieniresepti testiin, jospa se uppoaisi paremmin kaikille 👌

 66. T sanoo:

  Vaikea päättää, kun tykkään melkein kaikesta 😀 tomaatti ja kukkakaali ehkä.

 67. Sonja sanoo:

  Parsakaali on paras! Ja helppo valmistaa 😊

 68. Laura sanoo:

  Samaistun tuohon porkkanajuttuun! En voinut sietää kypsennettyä porkkanaa ennen aikuisikää, mutta nykyään menee sosekeitoissa, wokattuna ja uunissa paahdettuna😍 Ihan parasta, että tottumukset ja mieltymykset voi muuttua!

 69. Lottae sanoo:

  Porkkana on suosikkini, sillä se on niin monipuolinen ja edullinen.

 70. Tonja Tähtinen sanoo:

  Porkkana on best!

 71. R sanoo:

  lempikasviksen ykkössijalla loistaa ja maistuu monipuolinen kesäkurpitsa, joka toimii raakana, kypsänä, makeassa ja suolaisessa leivonnassa ja ruoassa.

 72. Susa sanoo:

  Paras on paprika, voi käyttää niin monipuolisesti raakana sekä kypsänä!

 73. Petri sanoo:

  Kikherne ja herne.

 74. Mili sanoo:

  Viime vuosien koko perheen lemppariksi on tullut tyttären tekemät munakoiso-halloumihampparit, niitä on vannoutuneet lihansyöjätkin kehuneet.

 75. Jasmiina Hoo sanoo:

  Nyt ei tule mieleen mitään muistoa, mutta lemppari on kyllä porkkana, vaikka oikeastaan kaikista tykkään 🙂

 76. Rosie sanoo:

  Kaikki kasvikset maistuvat, mutta etenkin näin kesällä lautaselle eksyy raikasta tomaattia ja parsaa.

 77. Annakk sanoo:

  Rakastan uusia perunoita ja porkkanaa, sillä olen lapsesta asti kesäisin mummulassa ollut mukana niiden laitossa, porkkanan harvennuksessa sekä perunan nostossa, ja on ne vaan hyviä ja todella monipuolisia käyttää! Toisaalta viime aikoina myös paistettu kesäkurpitsa on alkanut maistumaan, vaikka muuten en siitä välitä.

 78. Mk sanoo:

  Kesäkurpitsa ja paprika! 🙂

 79. Janina sanoo:

  Parsakaali on kaikista lempparein ja syönkin sitä useasti viikossa 🙂

 80. Katarina sanoo:

  Tarhapavut on mun uusi super lemppari! Rakastan myös kurkkua, kukkakaalia, vihreää paprikaa, sieniä ja retiisiä

 81. Nina sanoo:

  Kesällä grillattu kesäkurpitsa on parasta, sopii monen ruoan kanssa ja miedon makuinen. Pidän myös porkkanasta ja täytyykin kokeilla noita kesäporkkanoita.

 82. Suvi K. sanoo:

  Kaikki kasvikset maistuu, etenkin jos ne käyvät grillin kautta!

 83. Kata sanoo:

  Ehdottomasti lempparit ovat paprika, porkkana ja bataatti! Kaikki ovat monikäyttöisiä ja bataatti menee maunsa puolesta jo perunankin ohi 🙂

 84. AKo sanoo:

  Yritän laittaa kasviksia jokaiseen ruokaan! Iloitsen eniten, kun saan piilotettua kasviksia jälkiruokiin 🙂 Esim. kesäkurpitsaa muffineihin, punajuuria brownieen tai bataattia porkkanapiirakkaan! 😀 Kasvisruuista linssikeitto on ykkönen, se uppoaa kaikille lapsillekin. Tomaattia ja porkkanaa saa helposti lisättyä mukaan.

 85. Hipsu sanoo:

  Porkkana! käy suolaiseen ja makeaan, kypsänä ja takana, ja sen saa maistumaan niin monenlaiselta 😋

 86. Hanski sanoo:

  Tomaatti! On hurjan monipuolinen käytettävä ja niin ihanan makuinen sellaisenaan tai ihan miten vain laitettuna, tai lähes mihin tahansa yhdistettynä. Pois lukien seisovien pöytien mauttomat bulkkisalaatti-tomaatit 😀

 87. Julia sanoo:

  olen allerginen raa’alle tomaatille, mutta nyt myöhemlämin olen halunnut alkaa syödä sitä enemmän koska tomaattia saa aina suomalaisena ja se on niin helppo. Koska en ole syönyt raakaa tomaattia, olen vältellyt myös kypsää tomaattia. Niinmpä olen tänä keväänä harjoitellut syömään kypsennettyjä tomaatteja, jotka onkin ihan parhaita☺️
  Omia inhokkeja on mm. Retiisi ja varhaiskaali raakana mutta tänä vuonna olen alkanut maistelemaan niitäkin, sillä aina lapsiani muistutan että ruokaa tulisi maistella useamman kerran että tietää tykkääkö:) niimpä haluan myös itse näyttää esimerkkiä

 88. Mii sanoo:

  Lempparit vaihtuu aina vuodenajan, mielentilan ja muuten vain sen mukaan mitä milloinkin tekee mieli.
  Kesäkurpitsasta ja paprikasta on todella moneksi. Kasvisruokaa tulee tehtyä todella paljon. Monipuolista ja värikästä. Ja mikä parasta, lapsetkin tykkää!

 89. Kerrallakaikille sanoo:

  Muistan ensikosketuksen retiisiin ala-asteelta. Oli joku kasvisteemaviikko ja luokat vuorotellen kävi keittiössä maistelemassa eri kasviksia. Näin ensimmäistä kertaa retiisin. Se oli maultaan kitkerä. Aikuisena tutustuin retiisiin uudelleen ja siitä on tullut yksi lempikesäkasviksista.

 90. Vihannesmaakari sanoo:

  Lapsuuden kodissani käytettiin kasviksia todella yksipuolisesti. Jos jotain perunan ja sipulin lisäksi ruoasta löytyi oli se korkeintaan porkkanaa tai ehkä säilykepunajuuria. Tämän vuoksi aikuiselämäni onkin ollut yhtä seikkailua kasvisrintamalla, kun olen saanut tutustua toinen toistaan herkullisempiin vihanneksiin. Suosikkini vaihtelee kausittain, nyt alkukesästä esimerkiksi tankoparsaa on tehnyt usein mieli.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.