Viileän viikonlopun tunnelmia

27.08.2017

Moikka! Takana on ihanan rento viikonloppu ja mieli on hyvä. Ollaan oltu ihan vaan perheen kesken pitkästä aikaa ja touhuiltu viidestään kaikkea tavallista ja kivaa – vaihteeksi näinkin päin. Ei aina tarvitse olla juhlahumua ja megapaljoa ohjelmaa, parasta kai on se rento yhdessäolo, tai näin ainakin mun mielestä. Juhlat ja spesiaalihetket ovat spesiaaleja juuri siksi, että välissä on sitä ihan tavallista arkea, ja niitä tavallisia viikonloppuja. Siivousta, pyöräretkiä, leffanvuokrausta ja kortin pelaamista, harrastuksia ja ruuanlaittoa.

Tein perjantaina meille syksyn ensimmäisen kanttarelliruuan, kanttarelli-carbonaraa. Se oli niin hyvää, olisin voinut syödä koko kattilallisen yksin. Meidän lapset eivät välitä herkkusienistä ollenkaan, mutta metsäsienet on ihan heidän herkkujaan. Kanttarelli-carbonara upposi tytöille ja pyysivät vielä lisääkin, en siis tosiaan saanut syödä koko kattilallista yksin, hah. Mutta pitää tehdä pian toinen satsi. Ja pitää jakaa resepti täällä blogissa, vaikka jotain kokkausvideoita mä jaoinkin jo perjantaina instan mystoryssa.

Tänään me herkuteltiin grilliruualla, näillä näkymin ehkä viimeistä kertaa tälle kesää. Alkavat ilmat olla sen verran viileämpiä että ruuanlaitto ulkona ei ole välttämättä niin kivaa enää, ainakaan mikään kunnon pihvien paisto. Joku makkaran grillailu laavulla nyt on mukavaa vaikka pakkasella. Mistä tulikin mieleen että pitää ehdottomasti tänä syksynä tehdä retki johonkin sellaiseen paikkaan missä on mahdollisuus paistaa makkaraa laavulla. Se oli ainakin musta lapsena tosi kivaa, ja on varmasti vieläkin. Voisi olla hauska juttu lasten mielestä.

Zelda kävi Oton kanssa taitoliikuntakeskuksen Peuhu-päivässä, ja oli kovasti tykännyt temppuradasta jolla sai liikkua vapaasti yksin tai yhdessä vanhemman kanssa. Ottokin oli kuulemma intoutunut riehumaan voimistelurenkailla. Mutta selkeästi tuollainen voimistelu-temppurata-tramppa-meininki oli ollut mieleistä, ja varmasti saa mennä isänsä kanssa toistekin. Tai voidaan mennä vaikka koko perhekin joskus, mutta toisaalta on kivaa että tämä on Zeldan ja Oton ihan oma yhteinen juttu.

Nova oppi tosiaan tällä viikolla nousemaan tukea vasten seisomaan, ja on muutenkin alkanut liikkumaan tosi ketterästi ja nopeasti. Meillä on baby proofaus täällä käynnissä ja on tullut siivottua kaikki sellaisetkin nurkat joille on muuten antanut armoa, puolivuotias kun saattaa kontata ihan mihin tahansa. Hänen lempileikkinsä on tällä hetkellä heitellä tavaroita eteenpäin ja kontata niiden perässä. Toinen suosikki on mun yksisarvis-glitter-meikkipussi, joka oikeastaan opetti hänet sekä konttaamaan, että nousemaan seisomaan. Sitä metsästäessä hän on unohtanut olevansa puolivuotias ja vaan liikkunut kohti meikkipussia. Kaukosäätimet on myös lemppareita.

En tajua että nyt Nova yhtäkkiä nousee seisomaan. Hän myös päästää toisen käden surutta irti, ja seisoo vain yhden käden varassa, ja uusimpana on alkanut hivuttautumaan kummallekin sivulle varovaisia askeleita ottaen. Ihan uskomatonta meininkiä kyllä, en tiedä uskallanko tähän laittakaan että mitähän ensi viikko tuo tullessaan. No, laitoin nyt. Hän oppi tällä viikolla myös ”taputtamaan” kun sanoo ”jeeeeee” tai puhuu taputtamisesta. Vielä ei kuulu ääntä neidin taputuksesta mutta kädet menee ihan oikein yhteen ja hän innostuu aina aivan tosissaan kun taputetaan yhdessä. Tästäkin on vilissyt videoita instan mystoryssa.

Ajattelin kun aloin kirjoittamaan tätä, että ”eihän tällä viikolla tapahtunut mitään kovin ihmeellistä”, mutta nyt kun luen tätä kirjoitusta niin olihan meillä vallan mullistava viikko. Ihana, huikea viikko. Toivotaan että ensi viikostakin tulee ihana ja onnen ja naurun täyteinen, niin meillä kuin teillä kaikilla siellä ruutujen takana <3

Hyvää yötä ja mahtavaa uutta viikkoa kaikille <3


28 Responses to “Viileän viikonlopun tunnelmia”

 1. Noora sanoo:

  Siis vau Nova kehittyy ihan hurjaa vauhtia! 🙂 Itsellä on 7,5kk ikäinen tyttö ja hän vain pyörii vatsallaan maatessaan ympyrää tai peruuttaa ja kääntyy selälleen sekä takaisin vatsalleen vuorotellen, muuten ei vielä liiku mihinkään päin 😀 Aivan eri aikoihin nämä pikkuiset kehittyvät, kaikki omia yksilöitään <3

  Oon suht uusi blogisi lukia, instagramin kautta löysin sun blogin. Teillä on ihana perhe ja elämän realiteetit kohdillaan. Tytöistä välittyy onnellisuus! Lisäksi oot super kaunis 🙂
  Ihanaa syksyä teidän perheelle!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No joo, siis en tosiaan osannut odottaa tällaista kehitystä kun meillä isommat tytöt on kehittyneet samaa tahtia kuin teidän tyttö! 😀 Mutta joo, kaikki ihania ja erilaisia omia yksilöitään <3

   Tervetuloa mukaan lukemaan ja ihanaa kun oot löytänyt tiesi tänne! 🙂 Kiitos hurjan paljon kauniista sanoista, tuli niin hyvä mieli <3 ja ihanaa syksyä myös sinne! 🙂 <3

 2. Mariii sanoo:

  Mää niin tykkään sun blogista, aina tulee hyvälle tuulella ku lukee sun postauksia!:) mukavaa uutta viikkoa!

 3. Heidi sanoo:

  Oot kyllä niin ihana! 🙂 ja koko teidän perhe. Uskomatonta että Nova on jo noin taitava ja liikkuvainen kun oma 5kk vauva ei vielä edes kääntynyt kun kyljelleen harvakseltaan 🙂 mahtava seurata näiden kehitystä.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana kommentti, kiitos ihan hurjan paljon <3 Mahtavaa että tykkäät! 🙂 Ja joo, Nova on kyllä yllättävän kova liikkumaan, hauskaa saada tällainen liikkuvaisempi lisä meidän perheeseen kun isommat tytöt oli niin rauhallisia vauvoja :D!

 4. Nimetön sanoo:

  Meillä ovat myös kontanneet ja nousseet seisomaan jokainen viiden-kuuden kuukauden ikäisinä. Välillä se on ollut jopa ”vähän noloa”, kun olen huomannut lasteni nopean liikkeellelähtöä aiheuttaneen paineita ympäristön muissa pienten lasten äideissä.

  • Hepuli sanoo:

   Tunnistan tän! Kotiäidit..äidit muutenkin xD Päivän puheenaihe, kuka ja mitä taitoja missäkin iässä, ja pieni epävarmuudentunne ei varmasti ole outo tunne monellekaan äidille, jos kaverin lapset kehittyvät omaa nopeammin. Vaikka niin höpöä onkin tuntea sellaista, kun vauvat ja lapset kehittyvät niin eri tahtia. Normaaliuden rajoissa kävelemäänkin voi oppia n. 8kk-16kk iässä!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No mä en kyllä osaa nolostella vaikka nopeasti kehittyykin, eihän se vauvan vika ole jos muut ottaa paineita! 😀 Ja en oo myöskään ikinä tuntenut mitään kehityspaineita, vaikka isommat tytöt lähtivät tosi rauhallisesti ja maltillisesti liikkeelle ja oppivat kumpikin vasta yli 1v iässä kävelemään. Vauvat on erilaisia kaikki, ja kuuden vuoden kokemuksella voi jo sanoa että kyllä ne kaikki taidot sieltä tulee omassa tahdissaan. Armollisuutta itselle ja vauvoille <3

  • mymmeli sanoo:

   tunnistan myös tämän. meillä myös lähdettiin kävelemään tukea vasten 6kk iässä ja ilman tukea 9 kuisena. Lapsi oli lisäksi pienikokoinen, joten näytti entistä hölmömmältä.
   Tuntui, että tosiaan ympäristön muut äidit ottivat paineita omien vauvojensa liikkumisesta ja rupesi ihan nolottamaan meidän pienen vauhti.
   Sanoin silloin ja olen samaa mieltä edelleen, jokainen kehittyy ihan omalla ajallaan ja tosiaan on vain helpompaa sekä vauvalle että äidille mikäli liikkuman ei olisi ihan älytön kiire. Esim. meillä vauva kaatuili ihan kamalasti, kun rupesi nousemaan tukea vasten ja tuntui ettei pää pysynyt hänellä tässä kehityksessä täysin mukana.

 5. Nimetön sanoo:

  Huh huh, tuota Novan kehitystä. Mutta on nuo tuon ikäiset ihania oppiessaan koko ajan uutta. Minä täällä hämmästelen tämän 1v8kk neidin sanallista kehitystä. Koko ajan tulee uusia sanoja ja miten hän nappaakin niitä sanoja muiden puheesta.
  Meilläkin oli tosi kiva viikonloppu mummilassa, kun isi oli reissussa. <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No joo, täällä ihmetellään joka päivä että miten hän voi oppia noin nopeasti kaikkea! 😀 Ollaan aivan eri vaiheessa kuin ajattelin etukäteen että oltaisiin syksyllä 😀 Ja voi tuo puhumaan oppimisen aika on ihan hurjan ihanaa, sitä odotellessa! Mahtavaa viikkoa sinne ja kiva että teilläkin oli kiva viikonloppu<3

 6. AUri sanoo:

  Tämä olkkari on kyllä aivan ihana! Pakko kysyä, että mistä tuo iso ihanan muhkea lattiatyyny on? 🙂

 7. anna sanoo:

  Muistaakseni meillä nousi tyttö seisomaan 10-11kk ikäisenä. Kävelemään oppi 1v 2kk ikäisenä. Jännä aatella että joku jo seisoo 6kk ikäisenä, kun meillä tyttö istui 7kk ikäisenä ilman tukea 🙂 itse taisin oppia kävelemään 10,5kk ikäisenä 🙂

 8. E sanoo:

  Hei reseptiä kanttarellicarbonarasta jakoon vaan! Meillä on taas pakastin täynnä kanttarelleja niin uudet reseptit ja käyttötavat kiinnostaisi paljon 😀

 9. tuleva äiti sanoo:

  Moikka!
  Ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään mutta olisin kysynyt teiltä että mitä tykkäsitte siitä teidän turvakaukalon lämpöpussista? 🙂 aikeissa olisi hankkia omalle talvivauvalle ja se ainakin miellyttää kovasti silmää! Kuulisin mielellään käytännön kokemuksia, suositteletko? Miten lämmin on, oliko teillä Novalla siellä sisällä vielä toppahaalarikin päällä? 🙂 Kiitos jo etukätee jos viitsit vastata!

 10. Erika sanoo:

  Nää ”viikon kuulumiset” on tosi mielenkiintoisia. Ihana aina seurata, miten Nova kehittyy, mutta myös, mitä isommat tytöt puuhailevat 🙂

  Kiitän tässä ohessa vielä kurkistuksesta teidän kaksikieliseen elämään. Sitä olinkin jo odottanut! Hyvää syksyä!

 11. Nimetön sanoo:

  Eikö teitä kutsuttu Emilian pojan synttäreille?
  Eikö teidän lapset oo melkeen parhaita kavereita keskenään ja samoin säkin Emilian kanssa?
  Tosin kotiviikonloput on kyllä ihan parhaita arjen pyörityksen keskellä. Nimenomaan toi siivous, kokkaus ja leffailfa. 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kutsuttiin kyllä ja oltaisiin haluttu mennä, mutta se ei vaan logistisista syistä ollut nyt mahdollista! 🙁 Ihanat juhlat näytti olleen <3 Mutta oli kyllä kiva kotiviikonloppukin!

 12. Katri M sanoo:

  Hei Iina,

  Lähetin sinulle eilen sähköpostia, mahdolliseen brändihaastatteluun liittyen 🙂

 13. Anni sanoo:

  Ihana teksti ja ihana perhe ❤ ps. Se kirjoitetaan kantarelli

 14. Lisa sanoo:

  Moi! Olisi kiva lukea postausta siitä, ovatko kaikki lapsesi samalla viivalla. Siis, että tuntuuko välit johonkin lapseen läheisemmiltä tai etäisemmiltä kuin johonkin. Tietysti vauva aina vie varsinkin imettävältä äidiltä huomiota jne, mutta noin muuten 🙂

  • Nimetön sanoo:

   Hei, minusta myös! Välillä näyttää, että kuvien ym. perusteella olisi zelda vähän enemmän ”isin tyttö”. Ja Iina taas enemmän kirjoittaa/jakaa juttuja & kuvia tiarasta ja (nyt toki vauvan kehityksen myötä) novasta.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hauska postausidea, ehdottomasti täytyy toteuttaa! Mutta tähän kommenttiin on jo sanottava heti ekana, että 100% samalla viivalla on kaikki kolme <3 Blogissa tietysti isommat tytöt vähemmän esillä ihan tietoisesti, mutta se ei tarkoita että elämässä näin olisi :).

 15. Blogin "etusivu" ei toimi sanoo:

  Moi! Osaisitkohan auttaa, että pääsisin jatkossakin lukemaan blogiasi helposti? ELi kun laitan osoiteriville http://butimahumannotasandwich.indiedays.com/, tulee sivu AINA tähän postaukseen. Tätä tapahtunut syyskuun ja muissakin Indiedaysin blogeissa, eli ettei sivu mene uusimpaan postaukseen. Löydän uusimman kirjoituksen, kun painan arkisto, jolloin sivusto lataa syyskuunkin uusimmat postaukset esille.

 16. emzi sanoo:

  Ihan hullun nopeesti ne lapset oppii asioita!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.