3-vuotiaan vaatekaappi kevät 2020

05.03.2020

Mitä vanhemmaksi meidän kuopus kasvaa, sitä enemmän hänellä on mielipiteitä omasta pukeutumisestaan. Se on mun mielestä aivan ihanaa ja samalla myös haikeaa. Kaikki mun ideat eivät mene enää todellakaan läpi, hyvä jos 1% niistä menee. Haaveilin taaperolle täksi kevääksi esimerkiksi Mini Rodinin ihanasta babies-anorakista, mutta onneksi mentiin paikan päälle kivijalkaliikkeeseen katsomaan sitä ennen ostamista, sillä kuopus ei missään nimessä halunnut sitä. Siinä on kuulemma aivan liikaa vauvoja niin isolle 3-vuotiaalle, että pukisi sitä päälleen. Ymmärrän hyvin. Tässä iässä hänelle on tosi tärkeää tulla kohdatuksi isona, hän ei ole enää vauva. Joten emme siis ostaneet sitä takkia.

Hittijuttuja tällä hetkellä on aurinkolasit (lähes aina päässä, satoi tai paistoi), kultaglitter (isosiskon vanha ja sen jälkeen Oton pikkuserkun lapsella ollut kultainen glitter-bomber on lempivaate), valkoiset lenkkarit jotka hän itse valitsi kaupasta, sekä violetti tupsulippis, jonka hän myös itse valitsi kaupasta. Hän on oikeastaan valinnut tämän vuoden puolella jokaisen vaatteen itse, joka ollaan ostettu, enkä ole ostanut mitään kysymättä häneltä. Huomasin jo syksyllä, että hänellä alkaa olla vahvoja mielipiteitä mun lemppareista kaupoissa ja totesin, että pääsen helpommalla kun otan hänet vahvasti mukaan päätöksentekoon. Hänen tyylistään ja ulkonäöstään siinä on muutenkin kyse, eikä minun, joten on vain loogista, että hän itse valitsee.

Mulle tyyli on aina ollut vahva itseilmaisun keino ja siksi mun mielestä on ihan hirveän tärkeää, että jokainen joka haluaa omaan tyyliinsä vaikuttaa, saa niin tehdä. Meillä on ollut myös vaiheita, kun isompia ei ole kiinnostanut vaatteet ollenkaan. He ovat vaan halunneet, että minä valitsen aina kaapista (ja kaupasta) vaatteet, ettei heidän vaan tarvitse uhrata sekuntiakaan niihin asioihin jostain muusta paljon kiinnostavammasta. Sekin on ollut enemmän kuin ok. Pyrin aina kuuntelemaan tosi herkällä korvalla lasten omia mieltymyksiä vaatehommissa ja tekemään ratkaisut niiden pohjalta.

Mun omia suosikkeja pukeutumisessa tällä hetkellä lapsille ovat edelleen murretut sävyt, ruskea, hiekka ja beige sekä farkku. Kuopuksella on taas hyvin vahva pastellikausi meneillään ja erityisesti haaleanvaalea violetti on hänen suosikkinsa. Hän on kyllä itse asiassa saanut mut ihastumaan siihen väriin myös ja olenkin jo pidempään miettinyt jotain ihanaa vaalean violettia lisäystä omaan kaappiini. Vielä ei sitä oikeaa ole kuitenkaan tullut vastaan, joten en ole ostanut mitään.

Kuopus on kasvanut reippaasti viime syksystä pituutta ja ollaan siksi taas käyty vaatekaapin sisältöä läpi. Onneksi tuplakokojen vaatteet on pitkäikäisiä ja monet vaatteet, jotka ovat olleet käytössä jo puoli vuotta tai vuoden menevät vieläkin aivan helposti. Naftimmat ja istuvammat vaatteet sen sijaan ovat jo jääneet pieneksi ja niitä on uusittu. Mun mielestä on kiva, että kaapin sisältö on sopiva yhdistelmä niin muunneltavaa ja pitkäikäistä (t-paitoja, collegeita & huppareita superpitkillä resoreilla, paitoja käännettävillä hihoilla) kuin istuvampaakin vaatetta, kuten kauniita mekkoja ja leggingssejä.

Nyt ollaan saatu myös paljon kivoja suosikkeja kaappiin, joita olen säästänyt isosiskoilta tai joita ollaan saatu Oton pikkuserkulta takaisin meille. Niin ihanaa, kun lempparijutut tulee takaisin! Tykkään ihan hirveästi edelleen monista vaatteista, jotka on olleet isommilla käytössä 3-4 vuotta sitten. Kaapissa on myös monia kirppislöytöjä, joita olen tehnyt erityisesti Oulussa Vadelmatarhan kirppiksellä.

Tältä näyttää 3-vuotiaan vaatekaappi keväällä 2020:

Vaatteiden määrä:

18kpl housuja tai leggingssejä (4/18 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa/päällä/pyykissä)

14kpl pitkähihaisia paitoja (2/14 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa)

11kpl lyhythihaisia paitoja (1/11 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa tai pyykissä)

2 hametta

7 hupparia

9 collegea (2/9 puuttuu kuvasta, koska varavaatteina päiväkodissa)

5 neuletta/neuletakkia

6 pitkähihaista mekkoa

7 lyhythihaista mekkoa

Housut (vasemmalta oikealle), Ylärivi: Nosh, Nosh, Zara, alarivi: Adidas, Lindex, Gina Mini

Leggingssit: Ylärivi: Molo Kids, Nosh, Mini Rodini, Mainio (2nd hand), Nosh. Alarivi: Papu, Mainio, Nosh. 

Paidat ylärivi: Gugguu (2nd hand), Nosh, Lindex (2nnd hand), Cubus. Paidat alarivi: Nosh, Kaiko, Nosh, Nosh (2nd hand). 

Paidat ylärivi: Zara, Nosh, Cubus (2nd hand) Paidat alarivi: Lindex (2nd hand), Mini Rodini, Prisma?, Zara (2nd hand). 

T-Paidat: Ylärivi: Gina Mini, Gina Mini, Vimma (2nd hand), Blaa (2nd hand), Mini Rodini. Keskirivi: Makia, Adidas, Gina Mini, Mini rodini (2nd hand). Alarivi: Gina Mini, Mini Rodini. 

Pitkähihaiset mekot: Ylärivi: Cubus (2nd hand), Gugguu, Mainio, Alarivi: Name It, Name it (2nd hand), Mini Rodini (2nd hand). 

Lyhythihaiset mekot: Ylärivi: Zara (2nd hand), Zara (2nd hand), Gugguu (2nd hand), Gugguu (2nd hand). Alarivi: Pieces (2nd hand), Mini Rodini (2nd hand), Mainio, Primark, Newbie. 

Neuleet: Ylärivi: Zara (2nd hand), Hux Baby, Polarn O. Pyret. Alarivi: Lindex, Zara. 

Hupparit: Ylärivi: Vimma, Nosh, Nosh, Zara (2nd hand). Alarivi: Gugguu (2nd hand), H&M (2nd hand), Metsola. 

Colleget: Ylärivi: Gina Mini, Zara, Makia. Alarivi: Bobo Choses, Zara (2nd hand), Primark. 

Collegemekot: Mini Rodini (2nd hand), Mini Rodini (2nd hand), Metsola. 

Mua ilahduttaa se, että aika iso osa vaatekaapin sisällöstä on tällä hetkellä joko sisarusten vanhoja, sisarusten ja Oton pikkuserkun lasten vanhoja tai kirppikseltä. Kaikki allaolevat vaatteet on olleet jollain toisella jo aiemmin käytössä:

Nämä allaolevat taas ovat tämän talven ja kevään uutena ostettuja löytöjä:

Laitoin loppuun vielä meidän lemppariasuja ja lempparivaatteita tältä talvelta ja keväältä. Niissä näkyy paljon vaalean violettia, keltaista ja mun lemppareita, eli ruskeaa. Vaikka 3-vuotias ei kaupasta uutena halua juuri mitään ruskeaa (paitsi mekot ja paidat kelpaa,  etenkin jos niissä on heppoja tai sateenkaaria) hän kuitenkin rakastaa niitä vanhoja ruskeita vaatteita, joita kaapissa on ollut jo pidempään.

Tsekkaa myös muut vaatekaappi-sarjan postaukset:

Vauvan toimiva vaatekaappi

Taaperon vaatekaappi (1v)

Taaperon vaatekaappi (2v)

5-vuotiaan vaatekaappi

Ekaluokkalaisen vaatekaappi

Mitkä värit ja kuosit hallitsevat teidän lasten vaatekaapeissa tällä hetkellä? Kuinka pitkään teillä käytetään suunnilleen 2-3-vuotiaan vaatetta yhdessä koossa? Kuinka paljon vaatteita on teidän mielestä sopivasti?


23 Responses to “3-vuotiaan vaatekaappi kevät 2020”

 1. Ihmettelen sanoo:

  Mihin lapsi tarvitsee noin paljon vaatetta?

  Meillä taitaa 4vllä olla 4 tpaitaa, kuudet housut, kymmenen pitkähihaista, huppari ja ulkoiluun tarvittavat kerrastot.

  Kannattaa katsoa Yle Areenalta Verta, hikeä ja t-paitoja dokumenttisarja.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kuten kirjoitinkin, niin iso osa vaatteista on käytettyjä. Lisäksi jos esim. lukee aiemmat postaukset, niin näkee, että esim. puolet noista t-paidoista on ollut käytössä jo yli vuoden putkeen, koska t-paidat on sellaisia, että voi ottaa käyttöön jo reilussa koossa. Monet muutkin vaatteet tässä on olleet käytössä jo vuoden ja lisäksi suurin osa uutena ostetuista on ekologisia/vastuullisia merkkejä. Tässä on sekaisin pienempiä kokoja ja niitä vaatteita, jotka on vielä vähän reiluja, mutta kaikkia pystyy hyvin käyttämään tällä hetkellä. Osa jää varmasti pieneksi kevään aikana 🙂 Dokumenttisarja on mulle tuttu.

 2. Miina sanoo:

  Huh, miten paljon vaatteita teidän nuorimmaisella! Toki toisaalta ymmärrän, lastenvaatteiden ostaminen on kyllä Ihanaa puuhaa ja meilläkin varmasti olisi paljon enemmän vaatteita, jos emme muuttaisi jatkuvasti.

  Meillä vaatekaapit on pääasiassa kaikilla perheenjäsenillä musta-valkoiset eli vaatteissa väreinä: musta, valkoinen ja musta-valkoinen. Tämä on siis ihan pyykinpesun takia näin. Pesen vaatepyykkiä kerran viikossa ja meillä on lajiteltu vaatteet neljään eli mustat/ valkoiset (40 astetta) / villat (30 astetta) & alusvaatteet (60 astetta).

  Lapsilla ehdottomia lemppareita on mm. Marimekon tasaraitapaidat ja Yo zen paidat sekä polarn o.pyretin mustat leggingsit. Myös Papulta on joitakin mustia vaatteita, kuten myös esim. lindexin valkoisia vaatteita löytyy. Sukat on lapsilla kaikki polarn o.pyretiltä mustina tai valkoisina. Pari neuletakkia löytyy jokaisen vaatekomerosta ja tämän vuoden uutuusvärinä on Moss green, aiemmat on ollut harmaita tai mustia.

  Collegeja meillä ei taida kenelläkään olla. Suosin enemmän merinovillaisten alustoppien ja leggingsien käyttöä lapsilla, niin jää nätit paidat näkyviin. Outoa ehkä, mutta jotenkin tykkään niin päin pukea lapset.

  Vaatemäärät on tosiaan, että n. 10 pitkähihaista paitaa (lyhythihaisia emme käytä muuta kuin niitä alusmerinotoppeja) & 10 housut/ leggingsit. Lisäksi n. 5 merinoalustoppia, 1-3 neuletakkia ja parit merinoleggingsit. Sukkia ja alusvaatteita on enemmän, varmaan n. 20 kpl/ nenu. Rakastan puhtaita sukkia. 😀 Näillä pärjätään hyvin viikon verran ja riittää päiväkotiinkin varavaatteet.

  Samaa kokoa meillä käytetään mahdollisimman pitkään. Saatetaan ottaa se jo aiemmin vähän suurena käyttöön ja käytetään kunnes polvet kuluu puhki tai hi-hat on jo reilusti lyhyet. 2-3-vuotiaana lapsilla on ollut käytössä 86-104cm vaatteita.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Suurin määrään vaikuttava tekijä on varmaan se, että tässä on siskojen ja pikkuserkun lasten vanhoja vaatteita iso osa. 🙂 Toi on varmasti kätevää, että on mustavalkoinen vaatekaapin sisältö! Mä en itse varmaan pystyisi sellaiseen, kun rakastan niin paljon värejä! 😀 Mutta varmasti näyttää aina tyylikkäältä! 🙂 Mä rakastan itse myös collegeita ja huppareita, niin en osaa kuvitella meille vaatekaappia ilman niitä.

   Tuo mitä sanoit vaatekoosta, niin meillä on ihan sama juttu! 🙂 Esim. Mini Rodinin pallokala-paita on ollut nyt tänä keväänä seitsemän vuotta putkeen käytössä meidän lapsilla ilman taukoja, jokaisella lapsella vähintään kaksi vuotta (ja on kokoa 92/98). Se on parasta kun satsaa laatuun ja ostaa vähän reiluna, niin pystyy pidentämään vaatteen käyttöikää tosi paljon. Meillä lapsilla tosi harvoin onneksi menee vaatteita rikki, ihan yhden käden sormilla on laskettavissa kerrat kun on leggareihin tullut reikä tms.

   • Nimetön sanoo:

    Moi. Ei liity varsinaisesti aiheeseen, mutta oot vahva vaikuttaja ja kiinnostaisi kuulla lisää ajatuksiasi aiheesta ”tyyli on vahva itseilmaisun keino”. Muistan, että jossakin postauksessasi laitoit jonkun vaatteen säilöön sillä ajatuksella, että ottaisit uudelleen käyttöön jos sen vaatteen tyyli tulee uudestaan muotiin. Mun mielestä olisi mahtavaa jos vaikuttajat kannustaisivat kaikkia pukeutumaan omalle keholle ja omaan tyyliin sopiviin vaatteisiin ekologisuutta toki ajatellen. Kuinka paljon itse ajattelet, että muodin mukana on mentävä tai kuinka paljon painotat omalle keholle ja tyylille sopivia vaatteita?

   • Veera sanoo:

    Mua kiinnostaisi minkä merkkien legginsejä teillä käytetään? Meillä ei kestä kenelläkään lapsista minkään merkkiset kovin pitkään ja esim. Popin jotka kestää vähän pidempään ei ainakaan seuraavalle enää siirry. Kaikki lapset kuitenkin rakastaa juuri legginsejä ja en voi syyttää kyllähän ne nyt on tosi mukavia leikeissä ja liikunnallisissa touhuissa. Usein niitä paikataan ja monenlaista paikkaus tekniikkaa on kokeiltu, että saadaan lisää käyttöikää, mutta olisi kuitenkin kiva jos kestäisi pidempään. Eli vinkkejä laadukkaista legginseistä otetaan ilolla vastaan.

  • Niemtön sanoo:

   Puhtaan ja oikean kokoiset vaatteet ovat jokaisen lapsen oikeus. Eihän aikuinenkaan tykkää kulkea liian suurissa, saati liian pienissä, vaatteissa.

 3. Roosa sanoo:

  Ihania vaatteita😍 Omaan silmään näyttäisi että vaatteita on tosi paljon. Toki tähän vaikuttaa se kuinka usein perheessä pestään pyykkiä ja vaatteet likaantuu 😊

  Meidän taaperolla (poika, joten mekkoja ei ole) just jäi edellinen koko pieneksi ja täydensin vaatekaappia. Oon huomannut käteväksi käyttää aina kahta kokoa esim nyt on 86 ja 92 käytössä. Osa 86 on aika sopiva mutta osa 92 vähän isoja. Ja taas 80cm jäi juuri pieneksi. Näin aina yhtä kokoa ei tarvitse olla kaapissa niin paljoa ja ei tuu paniikkia kun vaatteet alkaa jäämään pieneksi yhtäkkiä😅 paidoissa varsinkin käärin vähän hihoja. Usein eivät kuitenkaan ole merkittävästi isompia.

  Meillä on tällä hetkellä:
  14 yläosaa (pitkähihaiset, t-paidat ja colleget)
  10 alaosaa (housut)
  4 yökkäriä
  1 collegehaalari

  Toi on meillä aika optimi määrä. Luulen että joudun täydentämään ainakin housuja lisää. Nimittäin hankitut 92 housut on aivan liian isoja. Niin tarvitaan niitä 86 koossa lisää😊

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Meillä määrään vaikuttaa eniten se, että iso osa on tullut siskoilta/sukulaisilta. 😀 Kun on esim jo tehnyt ostokset kevääksi ja sitten saakin yllärinä kassillisen vanhoja lasten suosikkeja takaisin, niin en mä ainakaan siinä vaiheessa enää kieltäydy! 😀

   Ja meillä on kans noin niinkuin teillä, että on kahta tai jopa kolmea kokoa yhtäaikaa käytössä. Näistäkin osa jää varmasti pieneksi kevään aikana ja osa on vielä reiluja. Monet näistä vaatteista on olleet käytössä jo vuoden tai jopa kaksi. Se on hirmu hyvä, että vaatteet kestää pitkään, eikä tarvitse uusia kaapin sisältöä esim. puolen vuoden välein. Suosin just sellaisia malleja, jotka menee useammassa koossa. Esim. Noshin collegehousut on best, kun niiden lahkeita voi pidentää resoreilla kymmenenkin senttiä. Menee varmasti ainakin 1-2 vuotta vielä noi puoli vuotta vanhat.

 4. Hannele sanoo:

  Aivan ihania vaatteita <3
  Mulla 9kk esikoinen ja kyllä meilläkin vaatetta on aika paljon, mut just ollaan saatu kierrätettynä ja sit oon osatnut kirppiksiltä/alesta.
  Ootko miettinyt et pitäisit kirppistä joskus, kun Novalle vaatteet jää pieneksi? 😀 vai mikä on vaatteiden kohtalo? 😀
  Ihanaa kevättä koko perheelle.

 5. Kia sanoo:

  Vaikka tuo määrä näyttää tässä kuvina suurelta niin täytyy tunnustaa, että omalla parivuotiaalla on varmasti lähes yhtä paljon. Puolustaudun kuitenkin sillä, että ostan paljon kirppikseltä ja suosin sinun tavoin myös kaksoiskokoja sekä sitä, että ostan jotkin vaatteet reilumpina niin menee mahdollisimman pitkään. Etenkin ulkovaatteissa ja yläosissa se on mahdollista. Omaan korvaan ylläolevan kommentti musta-valkoisesta vaatekaapista, etenkin lapsella kuulostaa karulta ja tylsältä. Väriä tarvitaan elämään ja teillä näyttää ihanalta sekamelskalta 🙂

 6. Ee sanoo:

  Ihanan näköisiä vaatteita<3 ja reilusti on teilläkin kyllä vaatteita kertynyt! Meillä vähän sama juttu, kertynyt on ja vähän liikaakin, vähemmälläkin pärjäisimme siis, mutta herkästi käy noin kun ostan oikeastaan miltei kaiken käytettynä ja siinä herkästi ostaa vaikkei olis pakkotarve, jos tulee vastaan jotain niin kivaa, ja lisäksi välillä saa sukulaisilta vaatenyssyköitä. Uutena ostan vasta kun on ihan pakko tai nyt kun ollaan jo isommissa koissa 104+, eikä käytettynä löydy niin priimaa, niin ostan välillä aleista myös valmiiksi varastoon isompia kokoja jotain mitä tiedän varmasti tarvittavan ja tulevan käyttöön. Eikähän se toki ole kovin ekologistakaan haalia hulluna kaikkia ihanuuksia varastoon vasten oikeaa tarvetta, vaikka olisikin ekologisempia merkkejä tai käytettyä, kulutus kuin kulutus. Teillä vaikuttaa kuitenkin järkevältä tuo uusien määrä, ei ole osteltu vain koska pakko saada sitä sun tätä uutta ihanaa😀 jäin miettimään, että onko Noshin vaatteet uusia vai käytettyjä löytöjä, kun niitä ei ollut kummassakaan lopun jaottelu kuvassa, mutta taitaa olla uusien mallistojen vaatteita? Ootko hurahtanut Noshiin nyttemmin, en ole ainekaan aiemmin sitä teillä tuossa määrin ainekaan pongannut (itse olen suuri nosh fani ja siksi ne tuolta pongasin heti) 🙈
  Meillä määrinä varmaan optimaalisin olis n. 10 kpl pitkähihaisia paitoja/tunikoita ja sama määrä housuja/legginsejä, sitten n. 5 yöasut, pari mekkoa ja sukkikset ja pari neuletta/hupparia +alusvaatteita ja sukkia reilusti, näillä pärjäisimme varmasti tosi kivasti pesuvälin ja vaihteluakin sais noista, mutta täytyy myöntää, että nyt lapsilla on kyllä vähän enempi kertynyt kaappeihin.. T-paitoja meillä ei tuu pidettyä kun kesällä vain, eikä oikeastaan sen vuoksi collegejakaan kauheasti, melkein mennään pelkkä 1 paita+housut -seteillä aina ja jos kylmää niin sitten kerrastoa ulos väliin 🙂 kiva kun näytit teidän kaappia taas, nää on kivoja postauksia!

 7. Jonna sanoo:

  Ihania vaatteita! Ja just kiva, että on pitkäikäisiä. Noshin ja muiden merkkien vaatteiden tuplakoot on kyllä hyviä, kun menee tosi kauan käytössä! Millasia yöpukuja teillä on käytössä? Onko esim. haalareita, vai kaksiosaisia vai paitoja? Meillä samanikäinen tyttö ja meillä oli ennen käytössä vaan haalarimalliset yökkärit, nyt on kaksiosaiset tulleet käyttöön ja tykätään niistä! Lempparina Polarn O Pyretin disney yökkärit 🙂

 8. Amanda sanoo:

  Meillä tytöillä lempparijutut vaatteissa on käännettävät glitterit ja kaikki pehmoinen ja pastellinsävyinen ja nuorimmaisella pinkki. Meilläkin lapsilla ihan liikaa vaatteita (tuli mieleen kun ylemmässä kysytään mihin lapsi tarvitsee vaatteita noin paljon)

  Pojan lemppari vaatteissa on niinkin pirteä väri kuin musta ja housuissa collarit, farkuista ei tykkää (8v)

  Mut meillä ollaan myös toisella vanhemmalla ja sinne jää aina vaatteita ja nyt sovittiin että osa vaatteista jätetään sinne ettei tarvitse aina niin paljon pakata edes takaisin ja vaihtovaatteita pitää myös olla siellä ja päiväkodissa aina, plus lisäksi isovanhemmat ostelevat vaatteita kyselemättä. Meillä tykätään kans second handista ja alennuksista paljon! Ja lapsille on myös opetettu kierrätys, itsellä lähes kaikki ostettu second handina 🙂 lapsille vaikeampaa kun oon myös tarkka että vaate on oikeasti hyväkuntoinen kun sen ostaa.
  Ja tällä hetkellä vaatearsenaalin käyttö on muutenkin laajempaa kuin esim kesällä kun on sortsit ja topit tai kesähuitulat käytössä 🙂

  Teillä on tosi kivan näköinen ja pirteä vaatekokoonpano!

 9. Amanda sanoo:

  Ja lisäyksenä että meillä kanssa monia kokoja käytössä ja ostan uudet vaatteet aina vähän reilumpina niin samat syyt kuin iinalla että siksi niitä vaikuttaisi olevan paljon, vaikka rahamäärällisesti ei olla käytetty millään tavalla liikaa vaatteisiin. + Tähän komboon ilmaiseksi saadut vaatteet

 10. Linda sanoo:

  Voisitko tehdä Tiaran ja Zeldan vaatteista samanlaiset postaukset, kun itsellä on saman ikäiset lapset, niin ne kiinnostaisi kovasti.

 11. Nimetön sanoo:

  En oikein ymmärrä, miten se, että vaatetta on tullut perittyä isommilta sisaruksilta tai ostettua käytettynä puolustaa sitä, että niitä on noin valtavasti?
  Ei kirpputoriltakaan ostaminen ole mikään ekoteko, jos ei tarpeeseen osta (ja silloin, jos yhdellä lapsella jo on noin paljon vaatetta, ei voida ehkä tarpeesta puhua).
  Samoin joukossa on uutena ostettuja vaatteita myös.

  Voidaan tietysti myös miettiä, onko isommilla siskoilla jo ollut aikanaan ylettömästi vaatetta. Tiedä häntä…
  Itselläni on kolme lasta, enkä ole tänä vuonna tainnut ostaa vielä yhtään vaatetta meille kenellekään. Vähemmän on enemmän, eikä kaikkea kivaa voi omistaa. Paras tapa välttää ostaminen on pysyä kaukana sieltä, missä myydään.

 12. Ella sanoo:

  Onhan noita vaatteita paljon.. Mutta varmaan aika monen lapsen vaatekaappi näyttää kutakuinkin tuolta kun ihan oikeasti kaivaa jokaikisen vaatekappaleen kaapista esiin ja laskee. Ja määrä näyttää isommalta tuolla tavalla levitettynä kuin vaatekaappiin pinottuna. Tottakai vähemmälläkin pärjäisi mutta varsinkin jos suurin osa vaatteista on ollut jo useammalla lapsella käytössä, ei tuo määrä mitenkään kohtuuton ole.

 13. Kati sanoo:

  Kieltämättä paljon vaatteita! Omaan silmään näyttää että blogin kuvissa lapsilla ne on aina jotain uutta ja erilaista, mutta ehkä osaat stailata niin kivasti että se on illuusio.
  Jotenkin vaikuttaa että lastenvaatteilla kikkailu , saati vaatteista itse kiinnostuneet taaperot ovat verrattain uusi ilmiö. On ihana jos lapsi saa ilmaista itseään ja tyyliään, mutta toisaalta en haluaisi että vaatteista/muodista tulisi lapsille hirmu tärkeä ja keskeinen asia, saati shoppailusta (oli se sitten kirppikseltä tai mistä vaan) ”harrastus”. Maailma hukkuu tavaraan. Kuulin hiljattain kun lapsi sanoi että haluaisi tehdä ”glowupin” ennenkuin kehtaa mennä kouluun. Piti ihan googlata että mitä se tarkottaa, ja tuli kyllä aika surullinen olo. ..
  Tää lähti nyt laukalle, mutta jotenkin vain ahdistaa ku ihan tavisäiditkin esittelee instastoryissaan lastensa vaatekaappeja. Välillä tuntuu, että voisko omaa juttua toteuttaa muullakin kun vaatteilla.
  Anteeksi jos ja kun ilmaisen itseäni tökerösti, tämä oli ajatuksenvirtaa aiheesta yleisesti. Varmaan mietit näitä ja muita arvovalintoja paljonkin, ja just sillai mikä sun ja teidän mielestä on hyvä 🙂

 14. Saaga sanoo:

  Onpa ihanaa, kun on niin pirteän värisiä vaatteita! 🙂

 15. Sanna sanoo:

  Onhan teillä siis aivan super paljon vaatteita.. No mutta tytöt tarvitsee enemmän. Meillä poika joka käyttää vain tiettyjä lemppari vaatteitansa muutamia housuja ja paitoja.. Jäänyt aivan hirmuisesti käyttämättä vaatteita.. Ei auta ku ostaa lemppari vaatteita suuremmassa koossa ku kohta jäävät pieneksi 🙂

 16. Paljon? sanoo:

  Hmm. Mä oon sit varmaan eka, joka sanoo, että teillä on vähän vaatetta. Meillä on tuohon vielä puolet lisää vaatetta. Niitä on ensin ostettu itse sopiva määrä ja sen jälkeen tullut vähän joka suunnasta lisää.
  Ei sillä, esikoisella mennytkin jo 3 vuotta samat vaatteet. On nyt 9v ja alkaa käymään lyhyeksi edelliset ja polvet puhki suurimmasta osasta housuja. Meillä myöskin kaikilla vauvanakin mennyt tosi pitkään yksi koko. Yhdellä lapsista oli vasta 2 vuotiaana koko 80/86.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.