Ihanat erilaiset perheet: Mikaela, Jari, Lara ja Meri

24.11.2019
Tämän vuoden aikana esittelen täällä blogissa 12 ihanaa, erilaista perhettä, jotka kaikki ovat lähteneet perhe-elämään erilaisista lähtökohdista ja erilaisilla kokoonpanoilla. Perheitä yhdistää se, että he näkevät onnea ja iloa siinä omassa arjessaan ja perheessään, oli se arki ja perhe millainen tahansa. Tämän postaussarjan ideana on tuoda esiin lapsiperheiden diversiteettiä Suomessa. Yksikään perhe, yksikään lapsi eikä yksikään vanhempi ole samanlainen kuin toinen. Hyvin erilaisista lähtökohdista voi kuitenkin tulla samaan lopputulokseen: ihanaan ja omalta tuntuvaan lapsiperheen arkeen. Tänään on vuorossa sarjan yhdeksäs perhe.
Pääset jatkamaan tekstin lukua katsottuasi alla olevan mainoksen:

21 Responses to “Ihanat erilaiset perheet: Mikaela, Jari, Lara ja Meri”

 1. Avatar Annika sanoo:

  Hienoja kuvia, etenkin nuo joissa on kanoja! :) Ilmestyvätkö muuten kaikki 12 osaa tästä sarjasta loppuvuoden aikana vai jatkuuko tämä vielä ensi vuoden puolella?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos <3 Mustakin kanat toi mielettömän lisän näihin kuviin, vaikka toki perhe itsessään jo oli aivan hurmaava! <3 Jatkuu vielä ensi vuoden puolella, ei kerkeä kaikki perheet tän vuoden loppuun mennessä. Vuoden aikana aikataulut on osoittautunut haasteeksi, varsinkin kun olen halunnut mukaan mahdollisimman erilaisia perheitä ja mahdollisimman ympäri Suomen, eikä pelkästään pk-seudulta. Mutta luulisin, että 10 perhettä saan esiteltyä tämän vuoden puolella ja loput kaksi sitten ensi vuonna :). Mahdollisesti kuitenkin vuoden sisällä sarjan aloituksesta, kun ekan perheen esittelin silloin tammikuun 27.pvä :D Mut katotaan!

 2. Avatar Marika sanoo:

  Hei! Tämä on kyllä mielenkiintoinen postaussarja, tykkään! :) Perhe taisi olla 9. eikä 8. kuten alun kappalessa luki?

 3. Avatar Erika sanoo:

  Hyvä kirjoitus, mutta ompas tekstissä ärsyttävän häiritseviä virheitä! Alussa kerrot perheen olevan kahdeksas esittelemäsi perhe, vaikka eikös tämä ole jo yhdeksäs? Lisäksi miten sydänäänten tasaisuus voi johtaa kiireelliseen sektioon?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! :) Tuo sama teksti on postaussarjan jokaisen postauksen alussa, koska se on sarjan esittelyteksti. Nyt kävi niin, että unohdin korjata sieltä viimeisestä lauseesta postauksen numeron, pahoittelut siitä. Ja mun käsittääkseni sydänäänten kuuluu sikiöllä vaihdella jonkin verran, eikä pysyä koko ajan samassa, koska se tasaisuus voi olla merkki ahdingosta (mutta korjatkaa toki jos olen väärässä, en ole mikään kätilö tai muuten asiantuntija). Mutta tämä ei siis ollut virhe, vaan juuri näin minulle on kerrottu.

   • Avatar Nims sanoo:

    Pitää paikkansa, sikiön sydänäänten kuuluu vaihdella melko reilustikin 130-160 välillä ja siitä ylikin liikkuessa, kuten aikuisella ihmiselläkin ja sikiöllä vielä enemmän. Liian tasainen syke on ehdottomasti syy toimenpiteisiin.

 4. Avatar Essi sanoo:

  Jäin miettimään pitivätkö he enää yheyttä siihen naapurin lapseen. 😀 Varmaan on syy miksei sitä mainittu…

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kyllä pitävät, juuri siksihän he sinne muuttivat. :)

  • Avatar sofia sanoo:

   Musta tämä naapurin lapsen osuus oli vähän vaikeasti kerrottu. Hän jäi sitten lopussa vähän kuin unholaan koko jutusta.

 5. Avatar Jasmin sanoo:

  Jos Mikaela on Kotkassa synnyttänyt, siellä ei tosiaan tuoda vauvalle vaatteita koska tarkoitus on olla ihokontaktissa. Ihme ettei sitä hänelle kerrottu.

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Sitä me ihmeteltiinkin, että miksi tästä ihokontaktista ei kerrottu mitään, kun eihän kukaan voi olettaa, että yhdellä 11v sitten tapahtuneella synnytyskokemuksella tietää kaikesta kaiken vuonna 2017. :D

 6. Avatar Elämän Elli sanoo:

  Ihana perhe! Samanlaisia ajatuksia meilläkin miehen kanssa arjesta, vaikkei maalla asuta.

  Kun saimme kolmannen lapsen 9 vuoden tauon jälkeen (sain itsekin muistutella koko raskausajan neuvolassa ja synnärillä, etten mä muista enää mitään vauva juttuja :D ), päätimme rakentaa arjen ja työn (yrittäjiä), siten että kiire ei meitä jatkuvasti vaivaa. Harrastukset muokattiin kiireettömäksi ja työaikoja vuorotellaan. Rakastan esim sitä, että arkisin meillä on aikaa maata yhdessä illalla sohvalla koko perhe (no 10v ja 12v harvoin enää kerkeää meidän seuraa) ja seurata 1v touhuja ja pohditaan mitä tekisi – mennään vaikka yhdessä ulos? :) Rakastan myös sitä, ettei minun tarvi herätä herätyskelloon, vaan kerkeän töihin hyvin kun herään sitten kun 1-vuotias herää tai herään isompien kouluun lähtöön.

  Olemme yrittäjiä mieheni kanssa yhdessä. Tyttö harrastaa ratsastusta ja käy kerran viikossa telinevoimistelussa, poika harrastaa jalkapalloa 2-3krt/viikossa, äiti harrastaa ratsastusta (lenkkeilyä en laske harrastuksesi), isä harrastaa sulkapalloa. Vaikka arkemme sisältää kaiken tämä, meillä harvoin on kiirettä. Plussaa on esim se, että tyttö pääsee harrastuksiin itse pyörällä. Poika pitää talvella viedä treeneihin, mutta kimppakyydit toimii. Isä pelaa sulkapalloa yleensä iltaisin 20-22 välillä, minä äiti käyn ratsastamassa aamulla ennen töihin menoa tai sitten iltapäivällä, ennen kuin haen lapsen töistä. Yrittäjyys tosin mahdollistaa tämän, että voin harrastaa ns silloin ku lapsi on hoidossa.

  Tein arkeeni jopa niin isoja muutoksia, että myin rakkaan hevoseni, vaikka ratkaisu oli raskas ja kipeä, en silti kadu. Voin erittäin hyvin kun arkeni kuorma on minulle juuri sopiva.

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Mikset muuta alkutekstiä jos ei ole tarkoitus esitellä tänä vuonna 12 perhettä?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Tarkoituksena on edelleen esitellä perheet vuoden sisällä siitä, kun postaussarja alkoi. Enpä ole ajatellut tuon tekstin muuttamista sen enempää, katsotaan miten aikataulut menevät lopulta. Alkuteksti on siinä lähinnä heitä varten, jotka törmäävät sarjaan ensimmäistä kertaa, eivätkä tiedä mistä sarjassa on kyse.:)

 8. Avatar Joanna sanoo:

  Tämä on mun lemppari postaussarja! Mukana on ollut oikeasti erilaisia ja kiinnostavia perheitä. Kiitos Iina, kun jaksat tehdä tätä!

 9. Avatar Linda sanoo:

  Ihana juttu!

 10. Avatar H sanoo:

  Minusta tämän postaussarjan idea on niin mahtava! Hyvä muistutus kaikille siitä, millaisia erilaisia perheitä ja tapoja onkaan elää <3 oma tapa ja näkemys perheestä tai sen perustamisesta ei ole aina oikea; se perhe jota joku katsoo kummaksuen saattaa loppepeleissä olla jopa onnelisempi kuin kummaksuen katsova ihminen itse. Toivottavasti sarjaan saadaan joskus jatkokausi. Kiinnostavaa olisi saada kuulla esimerkiksi lestadiolaisperheen, maahanmuuttajaperheen tai vaikkapa rokotevastaisen perheen elämästä ja ajatuksista. Nämä esimerkit tulivat mieleen siksi, että niistä tuntuu ihmisillä olevan paljon ennakkoluuloja.
  Sulla on ihana, hyvällä tapaa massasta poikkeava blogi muutenkin! Jatka samaan malliin ❤️

  • Avatar Helii. sanoo:

   Muistaakseni Iina pyysi ennen tämän postaussarjan aloittamista lukijoita ilmoittautumaan vapaaehtoiseksi haastateltavaksi. Tai ilmiantaa perheen josta olisi ainesta juttuun :) Niiden pohjalta varmaan valintaa erilaisista perheistä tehnyt? Oon samaa mieltä siitä, että tää postaussarja on huippu ja ihanan erilaisia perheitä onkin jo esitelty!

 11. Avatar Loviisa sanoo:

  Ihana perhe ja mahtava postaussarja! Tämä blogisi positiivisuus on niin ihailtavaa ja arvokasta nykyajan negatiivisuuden myllerryksessä.

 12. Avatar Kata sanoo:

  Tosi hyvä juttusarja, ihanaa kun on oikeasti keskenään erilaisia perheitä eikä mitään siloteltua kiiltokuvaelämää.
  Kerronta vähän poukkoili (esim. naapurin lapsen osalta) mutta pääosin mielenkiintoista ja kivaa lukea!

 13. Avatar Äiti sanoo:

  Hei!
  Onko tulossa postausta itsellisistä äideistä? Eli äideistä jotka ovat raskautuneet klinikan avulla. Nämä lapsethan ovat todella suunniteltuja ja toivottuja ja ja yhä tavallisempi perhemuoto.

Kommentoi