Kaikki tämän kevään asut

27.05.2019

Multa toivottiin koostepostausta tämän kevään asuista ja ilokseni huomasin, että niitä on kertynyt jo 13! Se on huomattava parannus viime vuoden kevääseen verrattuna, mistä olen tosi iloinen. Pukeutuminen on ihanaa ja vaatekaappi tuntuu tällä hetkellä tosi omalta. Aamuisin ei ole vaatekriisejä, vaan mulla on aina hyvä fiilis kun kurkkaan kaappiin, joka on täynnä lemppareita ja luottovaatteita. Tämä on se tilanne, josta monta vuotta haaveilin ja jota kohti olen määrätietoisesti pyrkinytkin. Nyt voin nauttia siitä, että vaatteita ei tarvitse sen kummemmin pähkäillä. Sen kun ottaa jotkut vaatteet kaapista ja niissä tuntuu hyvältä. Siellä ei ole mitään turhaa, eikä mitään sellaista, mikä päällä olisi sellainen fiilis ettei ole oma itsensä.

Lähdetään siis liikkeelle tammikuusta, jolloin oli pirun kylmää ja lumista.

1. Karvatakki & Addun uudet verkkarit

Sain Otolta joululahjaksi Adidaksen verkkarit ja R-collectionin hupparin, jotka ovat olleet kovassa käytössä. Nämä asukuvat on otettu sinä päivänä kun joululoman päänsärkyputki alkoi ja asukin on sen mukainen – eli rento. Ihan hauskaa, että jaoin tällaisen rennommankin asun kerran blogihistorian aikana. Harvoin kuitenkaan tulee lähdettyä ihmisten ilmoille näin rennoissa kamppeissa muuten. Kaikki asun elementit ovat olleet jatkuvassa käytössä koko kevään, tosin takki lähti huilimaan silloin kun ilmat lämpenivät.

2. Luottofarkut ja karvatakki (kaupallinen yhteistyöpostaus)

Tässä asussa karvatakki pääsee paljon paremmin oikeuksiinsa kuin kokomustassa (tai alempana olevien hame-asujen seurana). Farkkujen kanssa se on ehdottomasti parhaimmillaan. Tämä asu oli yksi talven lemppareita ja nuo farkut mun suurimmat suosikit. Harmi, että toisen polven reikä repesi liian suureksi erään kohtalokkaan kyykistymisen seurauksena ja niille oli pakko hommata seuraajat. Reikä repesi siis sauman vierestä 20 senttiä alaspäin niin, että lahje roikkui yhtenä riekaleena. Tosi harmi!

3. Hääpäiväbileiden vaaleanpunainen mekko

Tämä mekko, mua hymyilyttää aina kun mä näen sen mun vaaterekissä! Se tulee olemaan loistava myös tämän kesän juhlissa, ainakin joissakin niistä. Se oli täydellinen hääpäivän iltana ja toi ihanasti väriä ja valoa kylmään ja pimeään helmikuuhun. Mekko oli ihan nappivalinta ja olen siitä vieläkin tosi fiiliksissä.

4. Mustaa & keltaista: varma kevään merkki Iinalla

Mun a-linjainen luottohame sekä keltainen neule. Ne sopivat ihanasti yhteen. Karvatakista en ole ehkä näin kesäkuumalla enää samaa mieltä tämän asun kanssa, mutta ei mulla nyt sentään särje silmiäkään sitä katsellessa. Se oli ihanan lämmin ja mukava ja rakastan sitä edelleen oikein yhdisteltynä.

5. Käärmehame

No se hame, jonka ostamista jahkailin viikkokaupalla. En ole varma senkään yhdistämisestä karvatakin kanssa (joka oli näköjään ainoa takki jota viime talvena käytin), mutta hameesta olen tosi varma edelleen. Ehkä sen voisin tästä päätellä, että ensi talveksi tarvitsen hameiden kanssa menevän takin. Se taitaa olla ainoa isompi asia, joka mun kaapista puuttuu. Siellä ei ole laadukasta ja hameiden kanssa hyvin sopivaa villakangastakkia.

6. Leopardibleiseri & mustaa farkkua

Alunperin Basso-radion itsenäisyyspäiväkemuihin ostettu leopardi-bleiseri oli kiva ja skarppi yhdisteltävä farkkujen kanssa. Bleiseri tuo sellaista ryhtiä olemukseen, mihin ei moni muu vaate pysty. Tämä on kyllä kiva asu, jonka voisin todellakin pukea myös uudelleen. Tämä oli yksi kevään ekoja edes etäisesti lämpimiä päiviä ja olin niin fiiliksissä siitä, että päälle sai vihdoinkin laittaa jotain keväisempää.

7. Käärmehame (taas)

Tässä se hame vihdoinkin pääsi oikeuksiinsa kun oli yhdistettynä oikean mittaiseen takkiin! Tämän asun voisin pukea koska tahansa päälle uudelleen, vaikka kovasti toivonkin, että sukkahousut saa pitää kaapissa syksyyn asti. Takki, joka mulla on kovassa käytössä jatkuvasti viileämpinä päivinä, ylivoimainen lempparihame, lempparikoru ja simppelit mustat korot. Ehdottomasti yksi tän kevään lemppariasuja.

8. Farkkutakki & culottesit

Sitten siirryttiinkin jo huomattavasti keväisempiin tunnelmiin asuissa! Nämä vuoden vanhat housut ovat myös yksi mun luotto-kesävaatteista ja tämä asu kokonaisuudessaan mun mieleen. Itse asiassa juuri sama asu oli mulla eilenkin päällä. V-aukkoiset topit on ehdottomasti kesälemppareita ja mulla kovassa käytössä, erityisesti juuri tuon kultaisen kaulakorun kanssa.

9. Kokovalkoinen puku

Tämä on jo pariin otteeseen esitelty täällä, joten ei siitä sen enempää. Mutta halusin ottaa sen mukaan tähän, sillä se on kivasti linjassa muun tyylin kanssa ja osa tämän kevään asuja.

10. Valkoinen bleiseri & farkut

Tässä sama bleiseri arkisemmin yhdisteltynä. Mun mielestä toimii upeasti kummin vaan, kokopukuna tai rennosti revittyjen farkkujen kanssa. Tämä on sellainen asu, jossa on itsevarma fiilis ja voi hyvin mennä tilaisuuten kuin tilaisuuteen.

11. Mustaa farkkua ja tekonahkatakki

Ehdottomasti yksi ihan mun lempiasuja just tällä hetkellä kaikkina viileämpinä päivinä! Ja olen virallisesti tosi cool, kun Oton 18v pikkusisko osti samanlaisen paidan kuin mulla. Vaikka olen tällainen vanha pieru jo. Voin kertoa, että hiveli kyllä itsetuntoa.

12. Käärmehame (hitsi taas)

Vihdoin pääsin pukemaan käärmehameen paljaiden säärten kanssa, kuten aiemmin keväällä haaveilinkin. Ja se oli juuri niin kivaa kuin ajattelinkin. Uskon, että käärmehame jatkaa yhtenä kaapin eniten käytetyistä vaatteista hamaan tulevaisuuteen asti. Malli on juuri passeli mulle ja hame on niin mukava päällä.

13. Mustaa ja keltaista

Tämä ihana keltainen mekko on niin ihanan rento ja viileä kesävaate. Se on ollut päällä useampana +20 asteen päivänä ja tulee varmasti olemaan koko kesän ajan. Menee ihanasti niin farkku- kuin nahkatakinkin kanssa sekä tietysti ihan itsekseen myös. Mekko on valmistettu selluloosamuuntokuitu Tencelistä ja juuri siksi se on mielettömän mukava ja ihana päällä myös kuumina päivinä. 

Mulle tämä postaus on hyvä kooste siitä, miten tärkeitä ne lempparivaatteet ja -asusteet ovat. Tämä kannustaa jatkossakin miettimään tosi tarkkaan sitä, millaisia vaatteita ja asusteita kaappiini ostan. Paljon mulle kertoo myös  se, että ne samat asusteet ja samat vaatekappaleet toistuvat postauksesta toiseen, toki eri tavalla yhdisteltyinä. Juuri niin mä haluan toimia. Mä koen, että asupostauksissa ei todellakaan tarvitse olla aina uusia vaatteita, vaan usein se mielenkiintoisuus on juuri siinä, että yhdistelee niitä jo olemassaolevia juttuja eri tavalla.


14 Responses to “Kaikki tämän kevään asut”

 1. Nimetön sanoo:

  Täytyy sanoa että en yhtään diggaa tuosta sun tyylistä. Mutsifarkut ei todellakaan sovi kaikille. Ne vaativat todella hiukan varren että näyttävät hyvältä.

 2. Nimetön sanoo:

  Noista revenneitä farkusita tuli mieleen, miten paljon korjaat tai korjautat vaatteitasi ja missä? Kuinka paljon tuunaat ja hyödynnät esimerkiksi juuri tuollaisia revennet farkkuja uusiin tarkoituksiin?

  Itseäni kuunnostavat kovasti vaatteiden materiaalit ja siksi hkntalapun jälkeen käännän aina seuraavaksi näkyville sen pesulapun, josta pesulämpötilan lisäksi löytyy vaatteet materiaalitiedot. Olen kranttu, enkä huoli meille juuri muovivaatteita lainkaan. Siksi vaatteiden ostaminen on paikoin aika hankalaakin.
  Meillä tehdään paljon toki myös itse. Samoin korjataan, tuunataan ja kierrätetään. Haaveena olisi vielä joskus saada kangaspuut, joihin boisi kutoa talteen vielä kaikki ne kodin tekstiilijätteet, jotka ovat muuten tulleet tiensä päähän

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Tosi hyvä kysymys! 🙂 Mulla ei oikeastaan ole pitkään aikaan ainakaan mikään näistä lemppareista mennyt rikki, muu kuin ne farkut. Niitä en ole heittänyt pois, sillä tarkoituksena on leikata ne shortseiksi vielä! Mutta huollan vaatteita, pesen oikeilla pesuaineilla, mahd. harvoin ja mahd. matalissa lämpötiloissa, silitän silloin kun on tarpeen ja esim. merinovillaa ja muita villavaatteita pyrin ennemmin tuulettamaan kuin pesemään. Kenkiä huollan kenkienhoitoaineilla, joita on ilahduttavan hyvä valikoima nykyään lenkkareiden nousevan suosion myötä.

   Lapsilla iso osa vaatteista kiertää vanhimmalta nuoremmalle ja sieltä osa vielä Oton pikkuserkun lapsille ja loput sitten kirpparille. Omat pitämättömät vaatteet lahjoitan aina Hopelle. 🙂

   Mä kiinnitän materiaaleihin myös huomiota, mutta en kyllä läheskään aina ole ostoksissani täydellinen, vaikka parempaan suuntaan on menty huomattavasti aiemmista vuosista. Rakastan luomupuuvillaa, pellavaa, merinovillaa ja tenceliä ja toivoisin, että suurin osa kaapin sisällöstä koostuisi juuri niistä <3

   Sun haave kangaspuista kuulostaa ihanalta! Mun mummulla oli sellaiset pikkukangaspuut joilla mä tein mun barbeille aina mattoja! 😀 <3

 3. ida ihana sanoo:

  Ihania asuja kaikki!<3 Mutta kyllä täytyy sanoa, että myös mun lemppari on tuo ihana käärmehame 🙂 Luulen, että viihtyisin myös itse tuon tapaisessa hameessa!
  Ja eihän tuohon vaalenapunaiseen unelmamekkoon (3) voi olla ihastumatta etenkin näin kesäjuhlien alla!!<3
  Mukavaa päivää sinne!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitos sinä ihana <3 Käärmehame on kyllä ihan best, päällä joka viikko! 😀 Mukavaa päivää sinnekin ja kiitos jälleen kerran ilahduttamisesta ja päivän piristyksestä <3

 4. Lukija sanoo:

  ”En ole varma senkään yhdistämisestä karvatakin kanssa (joka oli näköjään ainoa takki jota viime talvena käytin),”

  Onko tässä joku ajatusvirhe? 😀

 5. Lotta sanoo:

  Kivoja asuja! Haluaisin itsekin pitää enemmän lyhyitä hameita, mutta pelkään aina että vilahtaa esim. jos ulkona tulee tuulenpuuska. 😀 Pystytkö olemaan rennosti lyhyissä hameissa ja eikö pelota esim. kumartuessa että näkyy liikaa? 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos hurjasti <3 Ei mua pelota, olen lyhyissä hameissa ihan rennosti, mutta tietty silloin pitää kyykistyä ennemmin kuin kumartua ja pitää jalat yhdessä kun istuu, haha 😀

 6. Satunnainen sanoo:

  Joskus olisi mielenkiintoista lukea postaus kaikista vaatteistasi, koska etenkin ig:ssä näkyy vaatteita mitä postauksissa harvemmin näkee 🙂 samat toki kiertää kuvissa, mutta on hieman harhaanjohtavaa kun pelkän blogin lukijana etehtyy herkästi ajattelemaan ettet muita vaatteita omistaisikaan.

  On ok, että omistaa vaatteita, sellaisiakin joita ei aina käytä (kuten joulupaidat…) joten niistäkin olisi kiva saada postausta 🙂

 7. Nimetön sanoo:

  Mua pisti silmään tuo lause ”puntti jäi roikkumaan riekaleena” että siis vain senkö takia ostit uudet farkut? Näin ompelijan lapsena sekä -lapsenlapsena musta on niin outoa, että jos vaate repeää/hajoaa, ollaan heti ostamassa uudet/uusi. Eikö koulussa opetettu edes sen verran ompelemista, että neulan ja langan sijasta täytyy saada ihan uudet 🙁 jotenkin niin surullista. Itse ompelin vanhat farkkuni kolme kertaa, kun ne repes ja lopulta olin ommellut niin paljon, ettei voinu enää korjata. Mutta tolla korjaamisella sain farkuille lisäikää 6kk joka oli omasta mielestäni todella hyvin. No ei siinä..

 8. Minna sanoo:

  Jäikö tästä nyt puuttumaan kaikki nää ihanat keväiset asut, joissa sulla on ollut keltaista päällä? Vai eikö niitä julkaistu kun ovat olleet instassa, ei blogissa? Olen itse vasta tänä keväänä löytänyt keltaisen värin pukeutumisessa, mikä tuntuu todella hullulta, kun nyt kun ensimmäistä kertaa ostin keltaisen vaatekappaleen niin sain tutuilta ja tuntemattomilta kehuja kuinka hyvin väri sopii mulle 😀 Olen aina ajatellut, että se nimenomaan ei sovi, eikä tunnu yhtään omalta.. Nyt olen ihan hurahtanut ja huomaan kaupassa aina katselevani kaikkea keltaisena, entisen mustan sijaan, ihanaa kun on löytynyt väriä pukeutumiseen! Olisikin ollut kiva nähdä kollaasissa sinun keltaisia vaatteitasi inspiraation vuoksi 🙂 Olisiko mahdollista saada samanlainen kollaasi, mutta niin, että kaikki asut, joissa sinulla oli keltainen mekko/paita/neule? Ainakin instan perusteella niitä löytyy monta ihanaa!

 9. Sonja sanoo:

  Luulin että tuollaiset nimettömien negatiiviset trollikommentit olis jo historiaa. Uskomatonta toimintaa häneltä /heiltä 🙄

  Häämekko on erityisesti ihana! Oon myös tykästynyt nyt keltaiseen! Kuten yksi aikaisempikin kommentoija kertoi, myös mä olen saanut kommentteja että se väri sopii mulle todella hyvin! Kaupoissa ei ole tainnut viime vuosina olla sitä niin paljon ja nythän se on muotiväri. Tosin en ole ostanut uusia vaatteita pariin kolmeen vuoteen, mutta keltaista olisi kiva saada mun musta-valko-harmaaseen vaatekaappiin 😁 Tylsää kulkea samoissa väreissä vuoden ympäri.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.